Wd-40 işe yarar mı

Motosikleti
Srk 125 R
Tel fırça denince çelik telli olanlar akla geliyor abi, bu attığım fırça pirinç. Elinize aldığınızda parmağınızla bile kolayca yumuşakça ezebiliyorsanız tele derin hasar vermeden kullanılabilir.
Tel fırça denince çelik telli olanlar akla geliyor abi, bu attığım fırça pirinç. Elinize aldığınızda parmağınızla bile kolayca yumuşakça ezebiliyorsanız tele derin hasar vermeden kullanılabilir.

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1. Motoru ve zinciri yıka.

2. Zincire WD-40 sık, 3–5 dakika bekle.

3. Fırçayla pası temizle.

4. Zincir temizleme spreyi sık, başka bir fırçayla son temizliği yap.

5. Bezle sil, kurut.

6. Zincir yağı sık, 10 dakika bekle, fazla yağı bezle al.

Doğru mu? Bu şekilde yapacağım Kendim Veya serviste yaptıracagim bu işlemleri

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
zincirde gösle görünür çamur falan yoksa zincir yağını sık yeter. ama zinciri yağlarken hemen yola çıkmayacağın zaman yağla, yani eve gelip pakredip en az sabaha kadar motor duracağı zaman yağla ki yağ iyice zincire yapışsın.
Zinciri yağlerken fazla fazla yağlayıp da sürerken sıçrayacak kadar abartma. orta sephaya alıp vitesi boşa alıp arka tekeri elle çevirirken zindirin dişlilere değer iç kızmından pıssst diye zincir bir tur dönecek kadar sıksan yeter. Sol elle sprey kutusunu tutup basmak ilk başta biraz zor oluyor ama alışılıyor. Motor çalışırken zincirle uğraşma sakın ne olur ne olmaz elini kaptırırsın, tehlikeli.

Motosikleti
Motorsuz
Kardeş ben seni zeytinyağı falan yazınca troll sanmıştım, zincir paslanabilir yağmurda falan bıraktıysan gaz yağı al zincir temizleme fırçası al güzel bi temizle diş fırçası ile pasların orayı daha detaylıda temizleyebilirsin işin bitince kuru bir bezle zinciri kurula sonra zincir yağı al(https://www.motomax.com.tr/ipone-xtrem-chain-road-sprey-zincir-yagi-750-ml-8318 öneririm) yağla kullandıkça paslar azalır unutma işleyen demir pas tutmaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kardeş ben seni zeytinyağı falan yazınca troll sanmıştım, zincir paslanabilir yağmurda falan bıraktıysan gaz yağı al zincir temizleme fırçası al güzel bi temizle diş fırçası ile pasların orayı daha detaylıda temizleyebilirsin işin bitince kuru bir bezle zinciri kurula sonra zincir yağı al(https://www.motomax.com.tr/ipone-xtrem-chain-road-sprey-zincir-yagi-750-ml-8318 öneririm) yağla kullandıkça paslar azalır unutma işleyen demir pas tutmaz.
Aynı sprey yağını 750ml büyük kutu almıştım, iki sezon kullandım, hala da bitmedi. benim gibi zincirine iyi bakmayan birinde bile işe yarıyor, zincirim hala iyi durumda.

bu kadarcık pastan bir şey olmaz.
yorumlarda zincirin aşınmasına dikkat çekenler olmuş, o durumu bilemem. fotoğraftan ben o kadar detay seçemedim.

gazyağı veya motorinle güzelce temizle, sonra yağlayıp kullanmaya devam et.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar