Wd-40 işe yarar mı

Motosikleti
Srk 125 R
Zincirimde Pas Var o-ringli Zincir.

İnternette Gördüm. 1pas Sökücü 2: Wd-40

Motordaki Zincirin Pasını hangisi Alır

Motosikleti
Yamaha XSR700
wd40 oringlere zarar veriyor diye biliyorum. O yüzden kullanmayın. zinciri gaz yağı veya motul c1 gibi temizleyicilerle temizleyebilirsiniz.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
benim de zincirim paslandı gittim yenisini aldım

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Yağ ile plastik fırçayla fırçalayın. Bir miktarı çıkacaktır. Yıkayıp kurutup tekrar kurutursan problem olmaz. Zincirin dışının paslanması çok bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan iç kısımda bulunan mil-ruble-iç çeper pürüzsüzlüğü.
Zincirde gamlanma yoksa kısa süreli WD-40 teması o denli problem olmaz diye düşünüyorum.
Pas miktarını fotoğraf çekerek gösterirsen daha net bir çözüm önerebiliriz.

Motosikleti
Srk 125 R
Yağ ile plastik fırçayla fırçalayın. Bir miktarı çıkacaktır. Yıkayıp kurutup tekrar kurutursan problem olmaz. Zincirin dışının paslanması çok bir anlam ifade etmiyor. Önemli olan iç kısımda bulunan mil-ruble-iç çeper pürüzsüzlüğü.
Zincirde gamlanma yoksa kısa süreli WD-40 teması o denli problem olmaz diye düşünüyorum.
Pas miktarını fotoğraf çekerek gösterirsen daha net bir çözüm önerebiliriz.

Buyrun fotoğraflar

Motosikleti
Srk 125 R
hizliresim.com u kullanabilirsin. Medya olarak yükleyince sıkıntısız açılıyor bu sitede.
Buyrun ben heralde tam link olayını yapamadım ama

Zincirin için kısımlarında sorun görünmüyor. Wd 40 kullanabilirsin ama en iyisi gaz yağı veya ince yağ(makine yağı) ile temizlemen. Gaz yağı nalburlarda bulunuyor artık. Eskiden satmıyorlardı.

Motosikleti
Abov. :D

Bu zincirde O ring yok, WD40 kullanılabilir rahatlıkla, sağlam bir yağlama ve temizlik lazım ama. Yapabilecek olsaydın al 5-6 saat mazota yatır derdim. Bu zincir fazla dayanmaz ama diyeyim sana. Zincirin bir kısmı çok aşınmış, bir kısmı az. Bunun etkisi şudur; zincirin bir kısmı kısa ve bir kısmı uzun kalacak. Bu da zincir gergi ayarını ve haliyle ön dişlilerini bozabilir. Böyle ara bir ayarda kullanılabilir gibi ama.

Bu arada bir kırık mı gördüm çok anlamadım. Kırıksa zaten binme bile, derhal değiştir. Bu kısımdan emin ol, fotoğrafta kırığa benziyor ama kir de olabilir.
giiumkg.jpg

Arka dişliden zinciri çıkarıp(teker milini ileri alarak) biraz mazota yatır ve sonra plastik fırça ve WD40 ile acele etmeden sabırla fırçala. Duru bir suyla temizle. Sonra kurulayıp bir miktar bol olacak şekilde yağla. Millere iyice yağ gittiğinden emin olunmalı. Sonra arka dişliye takılıp bir ayar bakılmalı. Kumpas ve senle yakın kiloda birisinin olması gerekecek ayar kısmında. Yüklü ve düz zeminde zincirin dişliler arasındaki yarı uzunluğundaki bir noktada yukarı aşağıya 2 cm oynaması yeterli. Ama o ayarı tutturabilir misin çok emin değilim. Kolay gelsin.

Motosikleti
Srk 125 R
Abov. :D

Bu zincirde O ring yok, WD40 kullanılabilir rahatlıkla, sağlam bir yağlama ve temizlik lazım ama. Yapabilecek olsaydın al 5-6 saat mazota yatır derdim. Bu zincir fazla dayanmaz ama diyeyim sana. Zincirin bir kısmı çok aşınmış, bir kısmı az. Bunun etkisi şudur; zincirin bir kısmı kısa ve bir kısmı uzun kalacak. Bu da zincir gergi ayarını ve haliyle ön dişlilerini bozabilir. Böyle ara bir ayarda kullanılabilir gibi ama.

Bu arada bir kırık mı gördüm çok anlamadım. Kırıksa zaten binme bile, derhal değiştir. Bu kısımdan emin ol, fotoğrafta kırığa benziyor ama kir de olabilir.
giiumkg.jpg

Arka dişliden zinciri çıkarıp(teker milini ileri alarak) biraz mazota yatır ve sonra plastik fırça ve WD40 ile acele etmeden sabırla fırçala. Duru bir suyla temizle. Sonra kurulayıp bir miktar bol olacak şekilde yağla. Millere iyice yağ gittiğinden emin olunmalı. Sonra arka dişliye takılıp bir ayar bakılmalı. Kumpas ve senle yakın kiloda birisinin olması gerekecek ayar kısmında. Yüklü ve düz zeminde zincirin dişliler arasındaki yarı uzunluğundaki bir noktada yukarı aşağıya 2 cm oynaması yeterli. Ama o ayarı tutturabilir misin çok emin değilim. Kolay gelsin.
Çok ama çok teşekkür ederim anca farkettim Yarın sabah bir bakayım Kır Mi toz mu diye evet işim Zor gözüküyor Halledeceğim bir şekilde iyi akşamlar.
O ring zannediyordum değilmiş 🥲

O bakla üzerindeki dış yüzeye bakan kısmının paslanmasının hiçbir zararı yok görsellik dışında.Önemli olan baklaların kilitlenmemesidir...O bakla dış yüzey pasıda tel fırçayla çıkar tertemiz olur sonra bezle silersiniz yağlarsınız...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tel fırçadan başka bişeyle kendini yorarsın...Pas biraz çözülsün diye pas sökücü sık 5 dk bekle sonra tel fırçayla fırçala...Pas sökücü sıkmadan tek fırçayı vur hiçbişey kalmaz...

Son düzenleme:
yan yüzeylerin pasını tel fırça ya da zımparayla alıp sonra da yağlarsın.

Motosikleti
böyle sık yapılı bi şey işte; hangisi hangisi tam bilmiyorum kullanmadığımdan.
Tel fırça denince çelik telli olanlar akla geliyor abi, bu attığım fırça pirinç. Elinize aldığınızda parmağınızla bile kolayca yumuşakça ezebiliyorsanız tele derin hasar vermeden kullanılabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar