VStrom 650 XT Sıfır motosiklet sorunları

Merhabalar, 2024 ağustos ayında kampanyadan faydalanarak bir vstrom 650 xt aldım.
Tüm ayarlamalarını yaptılar ve motoru teslim ettiler.
Motoru aldığımda arka fren balatası frene basınca ses yapıyordu. yeni olduğu içindir diye düşündüm.
1000km de rodaj bakımını yaptırdım. gerekli kontrolleri yaptılar ve teslim aldım.
fren balatası sesi devam ediyordu. bir gün uzun yol yaptıktan sonra 6000 devirde gelen bir cızırtı sesi farkettim sanki bir vida gevşemiş zırıl zırıl titriyor gibi.
kendim kontrol ettim ama gevşek bir vida bulamadım. bir süre sonra da motorun debriyajından tıkır tıkır sesler geldiğini duydum.
bu sorunları not aldım ve 6000km bakımında yetkili servise gittiğimde tüm bu sorunları söyledim.

Fren balataları temizlediklerini söylediler ama ses hala devam ediyor.

Cızırtı sesi bu motorlarda oluyor denildi, pek aklıma yatmadı çünkü şehir içinde kullandığım bir crf 250 motorum var 80 bin km de ara sıra bunda da cızırtı oluyor gevşek vidasını bulup sıktığımda uzun bir süre bir ses çıkmıyor motordan 80.000km de bu bahsettiğim crf

Debriyajda oluşan problemle ilgili olarak yanlış ayar yapılmış. bu yüzden debriyajınız erken bitmiş balatalarınız pembeleşmiş. erken gelmeseydiniz yayları da kırabilirdiniz şeklinde bir geri dönüş yapıldı servisteki usta tarafından. bu motor bana teslim edilirken debriyajı ayarlandı hatta manetteki boşluk fazlamı diye sordum yok iyi biz onu ayarladık dediler aynı şekilde 1000km bakımında bunların kontrol edilmesi gerekmezmiydi zaten. ayrıca CRF ile araziye de giriyorum debriyajını zorluyorum yarım debriyaj yapıyorum o bile 6000km kadar kısa bir sürede böyle bir sorun yaşatmıyor bana. Vstrom uzun yolda kullandığım şehir içinde çok gezmediğim bir motor ve gerçekten nazik davranıyorum bu motora şayet bu motoru hor kullanacak araziye sokup devirip kaldıracak kadar bir bütçem de yok lüksüm de yok o işler için CRF yi kullanıyorum.

Motoru sıfır aldım diye hiçbir ayarına dokunmuyorum sadece zincirini yağlıyorum CRFnin tüm bakımlarını kendim yapıyorum. Kendim bakımını yapsam servisin belkide yarı fiyatına mal olacak bakımı garanti dışı kalmasın diye serviste yaptırıyorum. bu problemlerle karşılaştığımda böyle bir geri dönüş almak da çok canımı sıktı açıkcası bayi ile sorunu çözmeye çalışıyorum çözemezsek Tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım. sizlerle de bu konuyu paylaştım böyle durum yaşayan arkadaşlar var mı varsa neler yaptılar nasıl bir yol izlediler tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Motosikleti
1190 ADV
Sizin yaşadığınız sorun servisin kötü olmasından kaynaklanıyor sanki. Motordan kaynaklanan birşey değil. Başka servise gidin.

Motosikleti
cbf 150
Başka servis aynen arkadaşın dediği gibi. Basit sorunlar. O motor çok eski bir motor hatta motor tarihiin en iyi motoru. Birşey olmaz ona

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
V strom 650 gerçekten de sağlam bir motor. Sizin şanssızlığınız montaj yapanın ve servisin ikisinin birden işi bilmiyor oluşu muhtemelen.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
DL650'de bir tas sesi / çızırtı falan olmaz, yok öyle bir şey. (Saplantılı olan benim gibi bir kullanıcıyı bile uyuz etmediyse bu motorda öyle garip bir ses derdi yoktur...)

Asıl benim kafam şunu almadı; (sorun gerçekten bundan kaynaklıysa?) debriyaj ayarının bozuk olduğunu nasıl oldu da bir şekilde siz hissetmediniz acaba?

Servisler de odun ötesi bu arada; benim sıfır DL650'yi de 26psi lastik basınçlarıyla teslim etmişlerdi. (Ön: 33 Arka: 36 psi normalde. Çok büyük ihtimal servisteki eleman bar ile psi karıştırdı, 2,6 bar basıyorum diye 26 psi bastı...) Bayi servislerinde böyle dingil adamlarla muhatap oluyoruz; dikkat etmek lazım.

Teşekkürler cevaplarınız için, Maslaktaki doğan trendden satın aldım motoru bakımı da orada yaptırdım. umarım dediğiniz gibidir çözülür.
@Cyan debriyaj bozuk gibi hissettirmiyordu açıkcası olması gereken bir boşluk vardı tek problem debriyajı bırakınca gelen "tıkı tıkı" sesiydi. ve zamanla bu ses daha belirgin hale geldi.

Motosikleti
K 1600 GTL
Teşekkürler cevaplarınız için, Maslaktaki doğan trendden satın aldım motoru bakımı da orada yaptırdım. umarım dediğiniz gibidir çözülür.
@Cyan debriyaj bozuk gibi hissettirmiyordu açıkcası olması gereken bir boşluk vardı tek problem debriyajı bırakınca gelen "tıkı tıkı" sesiydi. ve zamanla bu ses daha belirgin hale geldi.
Motoru yeni aldığında antreman amaçlı yarım debriyaj kullandın mı?

Motoru yeni aldığında antreman amaçlı yarım debriyaj kullandın mı?
yok hocam gözüm gibi bakıyorum :) ilk yüksek cc deneyimim değil 15 yıldır motosiklet kullanıyorum.
şayet acemi bir kullanıcı da olsam rampalarda yarım debriyaj zorlasam yine de 6bin km acemi bir kullanıcının bile balatalarını bitirmesi için erken bir süre bence.
balataların yanması olayı belki bir yokuşta aşırı zorlamada tek seferde yapılabilecek birşey. ama burada ustanın dediği balataların hatalı ayardan dolayı bitmiş olması bu yüzden debriyajdaki boşluğun alınması. ayrıca tas sesi var bitik balata ne alaka onu da anlamadım. debriyaj kaçırmıyor. kavramada bir problem yok sürüş esnasında.

Motosikleti
cbf 150
Debriyaj ayarı yapılmadan sana verdilerse motoru servisin sorunu ver geç. bu motorlar ölümsüz anca saçma sapan bir servis böyle birşey yapabilir.

Satarsan motora bu haliyle bile talibim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Debriyaj ayarı yapılmadan sana verdilerse motoru servisin sorunu ver geç. bu motorlar ölümsüz anca saçma sapan bir servis böyle birşey yapabilir.

Satarsan motora bu haliyle bile talibim.

üstad şaşırtıyosun beni napıcan ördek xt 650 ?

üstündeki deri kıyafetin hakkını verecek bir motor al. AT ADV SE tavsiye ederim.
asil bir motor.

ünlü gezgin asil özbay hn da at adv kullnıyor., tesadufe bak ahahha. Hep derim, elit insan elit bir motora binmeli.

Motosikleti
cbf 150
Biz bu deri kıyafetin hakkını barlarda veriyoruz sen merak etme :)

Bana tenere 700 yada bu v storm yakışır ben klasikleşmiş motorları severim. Africa twini ben 90larda v motor oldugunda kullandım sizin gibiler africayı dct ve parallel silindir bilir anca.

Gagalı vstorm adamı gagalar

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gagalı vstrom XT'yi alıp kapalı alanda hakimiyet eğitimi alırken hoca da tam yaşınıza uygun motor almışsınız demişti. Orta yaşlı motoru olduğunu eğitimciler bile söylüyor. :)

Yarım debriyaj ile balata neden çabuk bitsin? Ben motoru aldığımdan beri 5bin km yol yaptım, şehir içinde, yavaş manevralarda falan hep yarım debriyaj kullanıyorum gerektiğinde, gayet de sorun çıkmadı. Bir debriyaj seti bitecek diye de yarım debriyajdan vazgeçemem, scooterlar gibi otomatik viteslilere göre en büyük güvenli sürüş artısı yarım debriyaj ile kontrolun bizde olması zaten diyorum. Motorum 35500km'ye geldi, hala yeni gibi, bir sorunu yok. Debriyajın kavrama ayarını da kendime göre manetin bağlantısındaki ayardan yapmıştım gayet güzel oldu.

Motosikleti
K 1600 GTL
Es
Gagalı vstrom XT'yi alıp kapalı alanda hakimiyet eğitimi alırken hoca da tam yaşınıza uygun motor almışsınız demişti. Orta yaşlı motoru olduğunu eğitimciler bile söylüyor. :)

Yarım debriyaj ile balata neden çabuk bitsin? Ben motoru aldığımdan beri 5bin km yol yaptım, şehir içinde, yavaş manevralarda falan hep yarım debriyaj kullanıyorum gerektiğinde, gayet de sorun çıkmadı. Bir debriyaj seti bitecek diye de yarım debriyajdan vazgeçemem, scooterlar gibi otomatik viteslilere göre en büyük güvenli sürüş artısı yarım debriyaj ile kontrolun bizde olması zaten diyorum. Motorum 35500km'ye geldi, hala yeni gibi, bir sorunu yok. Debriyajın kavrama ayarını da kendime göre manetin bağlantısındaki ayardan yapmıştım gayet güzel oldu.
Eski motorlar için değil sıfır motor için sordum. Sıfır motorun balatası birbirine alışması ısı ile biraz sertleşmesi gerekir demişlerdi bana daha önce. Ben bayiden çıkarttığım sıfır motoru kapalı alan eğitimine götürüp debriyaj balatasını yakıp çekici ile tekrar servise götürdüm.😃

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... Debriyajın kavrama ayarını da kendime göre manetin bağlantısındaki ayardan yapmıştım gayet güzel oldu.
Ben dip kısımdan da biraz ayarladım. Vites değiştirmek çabuk ve efektif olsun diye mümkün olan en yukarıda kavrama seviyorum (= boşluk en fazla 1 - 1,5 cm), dip kısımdan ayarlamasam manetin yanındaki çok ekstrem kalıyordu. Yaz kış ayar biraz fark ediyor, manet tarafındaki iki mevsime de tam destek verebilsin diye dipten biraz kurcalamam gerekti. Zaten şimdi elcik korumalar var, onlar varken manetten ayarlamak daha zor. Dip kısım daha kolay.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Gagasına uyuz olsam da V-Strom gerçekten "kurşun geçirmez" denilen bir motordur. Açıkçası böyle bir sorun yaşamanıza üzüldüm, muhtemelen V-Strom ile böyle bir sorun yaşayan dünyadaki tek kişisinizdir.

Motosikleti
Ben dip kısımdan da biraz ayarladım. Vites değiştirmek çabuk ve efektif olsun diye mümkün olan en yukarıda kavrama seviyorum (= boşluk en fazla 1 - 1,5 cm), dip kısımdan ayarlamasam manetin yanındaki çok ekstrem kalıyordu. Yaz kış ayar biraz fark ediyor, manet tarafındaki iki mevsime de tam destek verebilsin diye dipten biraz kurcalamam gerekti. Zaten şimdi elcik korumalar var, onlar varken manetten ayarlamak daha zor. Dip kısım daha kolay.
Ben de senden duyup en yukarıda kavrama ayarlamıştım o şekilde elim alışmış oldu, rahat oluyor böyle, en sonuna kadar sıkmama gerek kalmıyor.

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Selamlar, aynı dönemde ben de aynı motoru satın aldım. Motorunuzda koruma demiri var mı ?, varsa marka öğrenebilir miyim ? Muhtemelen koruma demirinin önünde bulunan bir metal burcun titreşimi nedeniyle sıkıntı yaşıyorsunuz.

Motosikleti
V-Strom 800 DE
Maslak'ta Yücel Motora gidiyorum ben, öneririm. Yetkili servis o da.

Nedense bayiilerin servisleri hiç güven vermiyor bana.

Motosikleti
Benim motoru servise götürmeye niyetliydim, daha önce gittiği yetkili servis kaydını kendi sistemine girmiş, suzukinin genel sistemine girmemiş. Önceki sahibinin bakıma götürdükleri kayıtları da 2-3 yıl öncesinde olduğu için bulamadı. Ağır bakım diye 3 gün kalacak motor dediler, motoru istanbula götürüp 3 gün bırakmak işime gelmedi, istanbula git motoru bırak otobüsle dön 3 gün sonra tekrar git falan zor iş, burada sanayide yeni açılan ama titiz iş yapan tecrübeli görünen bir usta buldum, 36bin bakımı geldi sen yapar mısın diye sordum, adam direkt bilgisayardan servis manuelini açıp bu bakımda bunlar yapılacak falan diye konuşmaya başlayınca ona yaptırmaya niyetlendim. gereken parçalar için (buji, filtreler, amortisör keçeleri vb) fiyat verecek, büyük ihtimalle onunla anlaşacağım. Elektrik tesisatını toparlama işini yaptırdım gayet titiz çalıştı, güvenimi kazandı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar