VStrom 650 XT Sıfır motosiklet sorunları

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Benim motoru servise götürmeye niyetliydim, daha önce gittiği yetkili servis kaydını kendi sistemine girmiş, suzukinin genel sistemine girmemiş. Önceki sahibinin bakıma götürdükleri kayıtları da 2-3 yıl öncesinde olduğu için bulamadı. Ağır bakım diye 3 gün kalacak motor dediler, motoru istanbula götürüp 3 gün bırakmak işime gelmedi, istanbula git motoru bırak otobüsle dön 3 gün sonra tekrar git falan zor iş, burada sanayide yeni açılan ama titiz iş yapan tecrübeli görünen bir usta buldum, 36bin bakımı geldi sen yapar mısın diye sordum, adam direkt bilgisayardan servis manuelini açıp bu bakımda bunlar yapılacak falan diye konuşmaya başlayınca ona yaptırmaya niyetlendim. gereken parçalar için (buji, filtreler, amortisör keçeleri vb) fiyat verecek, büyük ihtimalle onunla anlaşacağım. Elektrik tesisatını toparlama işini yaptırdım gayet titiz çalıştı, güvenimi kazandı.
Çüş ben o kısmı kaçırmışım. 3 gün nedir ya? Dalga geçmişler resmen. Ağır bakım dediğin herşey en fazla 3 saat içinde tamamlanabilecek şeyler.

Bence de sen o yeni bulduğun ustayı kullan düzgün birine benziyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çüş ben o kısmı kaçırmışım. 3 gün nedir ya? Dalga geçmişler resmen. Ağır bakım dediğin herşey en fazla 3 saat içinde tamamlanabilecek şeyler.

Türkiye de Honda dan başkası yalan azizim goruyosun Suzi servislerinin durumunu..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250

Anadolu yakasındaki meşhur suzuki servisi dedi bunu. Eski kayıtları da bulamadı, geçen yıl yağ değişimi yaptırdığımıın kaydını da bir tek kendi sistemini girmiş suzuki sisteminde yok başka servislerde şasi numarası ile çıkmıyor.
Benim burada bulduğum usta dükkanı buradaki motosiklet klubundekilerin ısrarı ile açmış, sanayide 8-10 tane başka motorcu da var ama hepsi küçük scooterlara ve küçük motorlara bakıyorlar, büyük motorları yaptıracak yer yoktu, bu titiz birine benziyor, işçilik biraz fazla bile alsa yine tercih ederim, buradan istanbula gitmek gelmek 400km yol demek, sırf bakım için istanbula gitmenin de yol yapma açısından keyfi de yok, bu ustayı gözüm tuttu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Türkiye de Honda dan başkası yalan azizim goruyosun Suzi servislerinin durumunu..
Honda'da da servislerde sorun yaşayan çok. Türkiye'de hepsinin servisleri kötü. Bizim japon markalarının avantajı en azından kolay bozulmuyor da servislerle çok uğraşmıyoruz.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
He bu başka servismiş, benim gittiğim servis değil :D O diğer servis zaten tırt; (filtre ile birlikte değişimde 2,7l kapasitesi olan) motorun bakımında yüksek fiyattan 4l yağ geçiriyorlarmış...

Gagasına uyuz olsam da V-Strom gerçekten "kurşun geçirmez" denilen bir motordur. Açıkçası böyle bir sorun yaşamanıza üzüldüm, muhtemelen V-Strom ile böyle bir sorun yaşayan dünyadaki tek kişisinizdir.
O halde benim Vstrom almama mani kalmadı. Vstromla bu şekilde problem yaşayan tek kişiyi bulduğumuza göre ve 2. kişinin bu problemi yaşama şansı çok çok küçük olacağına göre yırttım demektir.
:)

Selamlar, aynı dönemde ben de aynı motoru satın aldım. Motorunuzda koruma demiri var mı ?, varsa marka öğrenebilir miyim ? Muhtemelen koruma demirinin önünde bulunan bir metal burcun titreşimi nedeniyle sıkıntı yaşıyorsunuz.
givi marka bir koruma demiri var hocam bunu kontrol etmiştim ama gevşek bir vida bulamadım. ses daha çok arkadan egzoz tarafından geliyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Anadolu yakasındaki meşhur suzuki servisi dedi bunu. Eski kayıtları da bulamadı, geçen yıl yağ değişimi yaptırdığımıın kaydını da bir tek kendi sistemini girmiş suzuki sisteminde yok başka servislerde şasi numarası ile çıkmıyor.
Benim burada bulduğum usta dükkanı buradaki motosiklet klubundekilerin ısrarı ile açmış, sanayide 8-10 tane başka motorcu da var ama hepsi küçük scooterlara ve küçük motorlara bakıyorlar, büyük motorları yaptıracak yer yoktu, bu titiz birine benziyor, işçilik biraz fazla bile alsa yine tercih ederim, buradan istanbula gitmek gelmek 400km yol demek, sırf bakım için istanbula gitmenin de yol yapma açısından keyfi de yok, bu ustayı gözüm tuttu.
Abi eski kayıtları bulunmaması biraz normal, çünkü bu DoğanTrend'in sistemi çok kıl ve zor. Bir bakımı işlemek için zibilyon tane iş yapıyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar