vitesli motorda scooter yağı kullanılması

evet ustalar ,
6-7 bin devirde calisan havayla direk temasi olmayan scooter motorlari icin uretilen yag
ortalama 5-6 bin devirde kullanilan havayla direk temas eden commuter motorlarinda kullanilsa ne gibi problemler cikar?
veya cikmaz?

debriyajda ayirma kacirma nasil olur, vites dislilerinin calismasinda problem olur mu?

F54

Millet motora dizel yağı koyuyor sen 10 40 4t yağı koy birşey olmaz vitesli vites siz fark etmez

Merhabalar benim vitesli motorda da şu an castrol scoter yağı var 2000 bakımında sadece castrol scoter yağı vardı serviste. Bende sorun olmaz dedikleri için koydurdum ve sıkıntı yasatmadi bana ve buradan bazı arkadaşlar da kullanmış onlarda sorun yasamamislar. Ama sen yinede vitesli için olanları kullan daha iyi olur. Mecburi durumlar dışında sonuçta makine senin kimisi castrol magnetec bile koyuyor :) sen scoter yağı koymussun çok mu? :)))

Markadan ziyade 4t için üretilmiş olması ve kalınlık numaraları önemli yoksa po yada shell yada castrol hepsini kullandım hiçbirinin farkı yok markaya etikete para vermek sadecece,altımızda genellikle commuter oluyor basit teknolojiye sahip bu kadar önemsemeyin yağ olayını avrupada 6-7 bin km sonra yağını değiştiriyorlar bizde 1.000 km sonra yağ değişimi.

F54

Carlos ben genelde 4000 veya 5000 aralığında değişim yapıyorum petrol ofisi koyuyorum erken değiştiriyorum diye aklımda kalıyor

4000 5000 yag degistirmek icin biraz uzun bi km degilmi ben 2000 de degistiriyorum ama dahada kisa km de degistirmemi oneriyolar genelde hatta biriso imkanin varsa 500 kmde bir degistir dedi :) bemzinden fazla yaga para verdirtecekler:)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Yağların ayrı ayrı ince işcilikle motorlara özel yapıldığını hic sanmıyorum. Ben motora dizel yağ ekliyorum, hararet icin dizel motor yağları daha iyi randıman veriyor.

Ben Motoruma Dizel yağı koydum çalışmasında vesairesinde farklılık olmuyor fakat o yağların açıklamasını yapayım yanma sıcaklıkları dizel, iki zamanlı ve dört zamanlı motorların farklıdır hatta dört zamanlı motorların yüksek performanslı olanların da daha fazladır yani bunları dikkate alırsak zararı var! kısa vade de değil belki ama zaman içersinde hızlı eskime gibi sorunlar yaşatacaktır neyse onu kullanın 2 zamanlı motosiklet yağı muhtemelen 10-40 dan daha kalındır hatta 20-50 den bile benzin ile inceliyor bence yağ diyip geçmemek gerek

benim arkadaşım cbf 150 ye 3 çeşit yağı karıştırıp koydu ve hiçbirşey olmadı. Hala sürüyor. Üstelik cbf yağ konusunda çok hassastır. 1. Mobil super 3000 10/40 2. Shell 15/50 3. Castrol 20/50

10 40 4t yağ 13tl arkadaşım. valvoline marka. koy motoruna kafan rahat olsun. en kötü araba yağından bile ucuz.

üç kuruşluk yağ için riske girme. araba yağı koyupta debriyaj sıkıntısı yaşayan çok insan var. koy vavolin kafan rahat olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar