vites ve benzin gösterge ışıkları gidip geliyor

Arkadaşlar ARORA 100 kartal motosikletim de göstergede problemim var kısa farlar yanarken göstergede uzun farlar gösteriyor.vites ışığı yanıp sönüyor sonra kayboluyor benzin göstergesi full çubuğuna dayanıyor.bir süre gidince düzeliyor.acaba sorun hangi müşirde veya şasemi alamıyor çözemedim nereye bakmam gerekli çözemedim.

direksiyonu sağ sola oynatınca yapıyorsa temazsızlık vardır direksiyonun ordan geçen kabloları kontrol etmeni tavsiye ederim

Benim motorumda da daha yeni aynı sorun yaşadık. Gösterge ışıkları direksiyonu sağa sola oynattıkça gelip gidiyordu. Kablolarda temassızlık varmış. Düzelttim. Göstergeden inen kablolara özellikle soketleri kontrol et. Bence temassızlık vardır. Far olayına gelince yakın zamanda ampul değiştirdiysen sokete ters sokuyorlar. O nedenle kısa uzun ter oluyor. Ampulü düzeltince kısa uzun da düzeliyor.

bunlarin hepsi ayni anda olduysa bir tesaduf olamaz, genel bir tesisat problemidir. su temasi gibi geliyor bana. en kotu ihtimalle de temassizliktir. bu gostergeleri kontrol eden bir beyin yok diye biliyorum bu motorlarda cunku.

sorunu çözdüm göstergenin alt panelini söktüm dörlü kablolu soket çıkmak üzereymiş soketin dişinden kurtulmuş.yalnız tesisat berbat çekilmiş direksiyonla soketler ve kablolar beraber dönüyorlar.kablolar ferah değil çok geçmeden başka bir soket daha çıkabilir.

ufak motosikletlerde gösterge kablolarının kısa yapıldığını ve bundan dolayıda bu tip sıkıntıların olduğunu duymuştum. En kısa sürede kablolara ek yaparak yada yeniden uzun kablo çekerek sorunu aşabilirsiniz.

Not: keşke benimde benzin depom hep ful gösterse :p

yeniden tesisat cekmenizi, ek yapmamanizi, baglanti kisimlarinda da ark yapmamasi, su temasi olmamasi icin gerekli malzemeleri ve yalitim araclari kullanmanizi tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar