Vites gecisleri

Vites gecisleri ilgili sorunum var yagini degistirdikden sonra motorum vites gecisleri biraz daha kemikli gecmeye basladi bunun debriyaj balatasiyla alakali olabilirmi motorum mondial drift 10 bin km de kullandigim yag cstrol power 1

Motorun üzerindeki debriyaj kolunu elinle oynat, çok boşluk varsa debriyaj telini biraz gerdir vites geçişleri biraz iyileşir.

Motoru stop edin, vitesi 1 e takın debriyajı çekin ,motorun üzerindeyken ayaklarınızla motoru itikleyin eğer debriyaj balatası sürtüyorsa ses yapar motor takılıyormuş gibi olur.Herhangi bir sıkıntı yoksa yağdan dolayıdır.Shell veya motul işi çözecektir.Dediğim işlemi motor sıcakken yapın çünkü soğukken hissedilmiyor ,sıcakken parçalarda genleşme olduğu için sıkışıyor zorlanıyor.

Motorun üzerindeki debriyaj kolunu elinle oynat, çok boşluk varsa debriyaj telini biraz gerdir vites geçişleri biraz iyileşir.

Biraz bosluk var debriyaj kolunda birde mengu motor isininca kavrama noktasida degisiyor daha onde kavriyor normalde ortada kavriyor motor soggukken sicakken degisiyo kavrama noktasi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:45 ----------

Motoru stop edin, vitesi 1 e takın debriyajı çekin ,motorun üzerindeyken ayaklarınızla motoru itikleyin eğer debriyaj balatası sürtüyorsa ses yapar motor takılıyormuş gibi olur.Herhangi bir sıkıntı yoksa yağdan dolayıdır.Shell veya motul işi çözecektir.Dediğim işlemi motor sıcakken yapın çünkü soğukken hissedilmiyor ,sıcakken parçalarda genleşme olduğu için sıkışıyor zorlanıyor.

Saol dedigini denicem bakalim

Yağ değiştirdikten sonra olduysa Einstein'lığa gerek yok. Yağdandır.

Yağdan. Ya yağın alışmasını bekle yada dayanamıyorum diyosan değiştir

Yaklaşık 6-7 yağ değişiminden beri castrol 15w50 kullanırım vitesler hep kemikli geçer bunun için debriyaj balatasini degistirdim ama hiçbir düzelme olmadı yağdan dır diye ilk defa motul 15w50 aldım yağı bugün degistirdim birde ne göreyim vitesler daha rahat geçmeye başladı şaşırdım doğrusu bundan sonra 5 lira fazla olsun motul olsun diyorum

Yaklaşık 6-7 yağ değişiminden beri castrol 15w50 kullanırım vitesler hep kemikli geçer bunun için debriyaj balatasini degistirdim ama hiçbir düzelme olmadı yağdan dır diye ilk defa motul 15w50 aldım yağı bugün degistirdim birde ne göreyim vitesler daha rahat geçmeye başladı şaşırdım doğrusu bundan sonra 5 lira fazla olsun motul olsun diyorum

Motul baya farkettiriyor sanirim da 1000 kmde bir yag degistiriyorum ben motul alsam paraya yazik gibi geliyo 2000 de birmi degistirsem acaba motul alip

Vites geçiş devirleri nasıl olmalı mesela örnk:1.vites 4bin 2.7binde 3 geçir gibi ?

Yani standartı yok sürücü kursunun motoru bağırıyordu 3 binde :D 2 ye alıyordum o kafadan yani :)

Kemikli ne demek gel bir bin benim MT-7 ye.
Abartmıyorum ayağınla odun kırıyorsun çat-küt-tak

Motorun orta ayaklığı varsa, orta ayaklığa al birinci vitese tak, debriyaj basılı tut arka lastik dönüyorsa, debriyaj teli ayarını yap, debriyaj basılı iken arka tekerin dönmemesi lazım, sonrasında vites geçişlerini bir kontrol et.

Motorun orta ayaklığı varsa, orta ayaklığa al birinci vitese tak, debriyaj basılı tut arka lastik dönüyorsa, debriyaj teli ayarını yap, debriyaj basılı iken arka tekerin dönmemesi lazım, sonrasında vites geçişlerini bir kontrol et.

Denicem saolasin

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

Denedim ama ne yapsam donuyor debriyajday sıkılıyken bostayken donmiyor ama tekerlek niye boleki

Sorun debriyaj, debriyaj ayırmadığı içinde vites geçişleri sorunlu, motorunu iyi bir ustaya götür.

1- Motor ve araç baskı balata sistemleri farklı şekilde çalışır.
2- Araçta tam ayırma söz konusudur, motorda ise tam ayırma diye bir kavram yoktur.
3- Motor boştayken bile kimi motorlarda gaz verinde arka teker döner normaldir.
4- Motorda debriyaja bassan bile tam ayırma olmadığı için arka teker torksuz bir şekilde dönmeye devam edecektir.
5- Güçlü-torklu motorlarda kaydırmalı sistem yoksa ki bir çoğunda yok 1. vitese geçişler gürültülü olur.
6- 1. vitese sessiz geçsin diyorsan debriyajı asıldıktan sonra 10cm kadar motoru geri al sonra 1. vitese almayı dene
7- Motor yağı soğuk iken debriyaja bassan bile 1. vitese geçerken motor ileri atılır. Bu yağın viskozitesinin henüz yükselmediğinden olur.

1- Motor ve araç baskı balata sistemleri farklı şekilde çalışır.
2- Araçta tam ayırma söz konusudur, motorda ise tam ayırma diye bir kavram yoktur.
3- Motor boştayken bile kimi motorlarda gaz verinde arka teker döner normaldir.
4- Motorda debriyaja bassan bile tam ayırma olmadığı için arka teker torksuz bir şekilde dönmeye devam edecektir.
5- Güçlü-torklu motorlarda kaydırmalı sistem yoksa ki bir çoğunda yok 1. vitese geçişler gürültülü olur.
6- 1. vitese sessiz geçsin diyorsan debriyajı asıldıktan sonra 10cm kadar motoru geri al sonra 1. vitese almayı dene
7- Motor yağı soğuk iken debriyaja bassan bile 1. vitese geçerken motor ileri atılır. Bu yağın viskozitesinin henüz yükselmediğinden olur.

ZümeR kardeş, benimde başından beri motor soğukken ilk marşda motor kendini hafiften ileri atıyordu(Ben hep 1.vitesde bırakırım) motor yağını değiştirdim(shell 15-50), atma sorunu geçmedi ama bu sefer 1. vitese geçişlerde etrafdaki insanlar korkuyor o metal sesini duyunca. dediğiniz debriyaj boşluğu yok ama yinede yapıyor bunu. bir çözüm varmı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar