vites boşalması

Arkadaşlar askerde olduğum için motorumu 15 ay çalıştırmadım halada çalıştırmadım geçen günlerde niyetlendim motoru şöyle bi yıkayım dedim

o esnada motorum 1. viteste iken 30-40 cm ileri ve geri rahat bi şekilde tabi debriyaja basmadan ilerlediğini farkettim bu sorunun kaynağını bulmamda ön fikir sahibi olmama

yardımcı olursanız çok sevinirim.

not: motor 250 mct::santa:

bu boşluk anormal birşey değildir
şanzuman vites dişlileri arasındaki boşluklar ve zincirdeki boşluk buna neden olur

30- 40 cm çok fazla ama, 10 cm falan olmalı fakat böyle bi duruma neden olcak bişey yok bence. Ölçüde hata olmasın :D

30-40 cm normaldir. Sorun yok muhtemelen. Birde motorun ne oldugunu kac model ka km de oldugunu yazaydın tam süper olurdu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
niye calistir bak bakalim sanzumanda bir anolmalik varmi !

Forumdan Uzaklaştırıldı
bir seri mct nin sanzumaninda vitesin boşa düşmesi ya da bazı viteslere hiç geçmemesi gibi sorunlar olduğunu serviste çalışan bir arkadaşım anlatmışti..

Forumdan Uzaklaştırıldı
motoru boşaldıktan sonra mı yıkadın önce mi ?

Sorunun vites'ten atma degil.debriyaj sıkılı iken motorun hareket etmesi
motor uzun suredır calısmadıgına göre; yagını,debriyaj balatasını,debriyaj telinin ayarını kontrol et.

15 ay bekleyen yağdan hayır gelmez, 2 litre 10-40W motosiklet yağı al yağını değiştir, motoru çalıştır yarım saat sür hala sorun varsa servise götür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar