virajlara nasıl girilir :)

motorumu alalı yaklasık 1,5 ay oldu salcano sm 250-4 cruiser modeli yaklasık 160 kilo bu benim ilk motorum kendi kendime ögrendim virajlar hariç diger herşey iyi gidiyor :cherry:

virajlara girerken nedense tırsıyorum :queen: bi türlü istedigim gibi dönemiyorum hep geniş geniş almak zorunda kalıyorum :pr: düşecegim diye korkuyorum o yüzden motoru fazla yana yatıramıyorum

önerileriniz nedir acaba :queen:

virajlara dikkatli girmelisin 1.5 aylık bi sürücü olmandan dolayı yavaş yavaş öğrenirsin ben de senin gibi yeniyim bari birbirimize taktik verelim baksana ELİNT ustadan bize fayda yok:p allah kaza bela vermesin kardeşim :)

elint saol :mrgreen:

kızılbere sen acemi ben acemi nolcak ahaha :queen:

motorumu ilk aldığımda bende acaip tırsıyodum...sonra forumda bi video izleyip ( ozamanlar youtube açıktı peh nerde o eski videolar bee ey gidi eski zamanlar :p ) bi yazı okumuştum.. kolu dirsekten dikleştirerek viraj alma hakkında.. bence arat bul o videoyu.. vtunnel.com dan gir youtubeye izle.. belki işine yarar..bende yaradı
kal saalıcakla

kardeşim bu günlerde geçer 20 yıldır b ehliyetliyim ilk zamanlar tırsardım şimdi acemilik filan kalmadı dikkatli olmak zorundayız ve ustaların sözünü dinlemeliyiz ELİNT usta doğru diyor aslında sadece ne yapacağımızın detayına girmemiş :)

Ben sana bildiğim teknik detayı söyleyeyim.Öncelikle hep ileriye bakmak zorundasın.Virajı farkettiğin an tam dönmeye başlayacağın nokta referans noktan olsun.Hani o noktada artık gazını kapatmış,yavaşlamış, viraja girmeye hazır duruma gelmiş olman lazım.Viraja girerken döneceğin yöne doğru kafanı çevirip ileriye bak.Virajdan çıkışın için referans noktası al desem yanlış olmaz.Daha sonra virajdan çıkarken de gazını açmaya başla.Viraja nasıl yatarım dersen de onun için de teknikler var.Kontra'yı öğren o yeter de artar bile:cat:
Kolay gelsin...

kirki ne demek aslında biraz açsaydın iyi olurdu gerçi benim virajlarda dönememe sorunum yok ama yardımcı olalım birbirimize

mhyen kardeşim çok teşekkür ederiz gerçekten sağol:)

whooper gördünmü ustayı ne diyorsa öyle yapacaz

Son düzenleme:
eğer gireceğim viraj çok keskin değilse döneceğim yöndeki kolumun bükük olan dirseğimi dikleştiriyorum.. gayet başarılı dönüüyo.. bu yöntemin adı ne bilmiyorum ama

motorumu ilk aldığımda bende acaip tırsıyodum...sonra forumda bi video izleyip ( ozamanlar youtube açıktı peh nerde o eski videolar bee ey gidi eski zamanlar :p ) bi yazı okumuştum.. kolu dirsekten dikleştirerek viraj alma hakkında.. bence arat bul o videoyu.. vtunnel.com dan gir youtubeye izle.. belki işine yarar..bende yaradı
kal saalıcakla

kolu dirsekten dikleştirerek viraj alma dıyemı aratalım :/

kızılbere hayırlısı ne dıyeleım :queen:

:mrgreen:valla dikkat etmekten başka ilk zamanlarda yapacağımız bişey yok zamanla herşey gelişir değilmi

kirki teşekkür ederiz hakkaten iyi oldu değilmi whooper

Son düzenleme:
bence virajlı yolları belediyeye söyleyelim şimdilik düz yol yapsınlar biz ustalaşınca tekrar virajlı yaparlar

teşekkürler mhyen kirki ve elint ;) şu kontra teknıgıne bı bakıyım neymiş :)

kızılbere olacak bu iş :D

Rica ederim kızılbere dostum.Ben bu bilgiye 280 ytl vererek fazlasıyla ve tecrübesiyle sahip oldum.İmkanınız varsa altınızdaki motor ne olursa olsun eğitim almanızı tavsiye ederim:cat:
Rica ederim whopper:cat:

tabiki olacak :cherry:

myren tabiki doğru söylüyorsun haklısın herşeyin bi eğitimi var değilmi

Son düzenleme:
Aslına bakarsanız kontra da çok basit.Mesele pratiğe dökp uygulayabilmek.Öncelikle ne tarafa gidecekseniz gidonu onun tersi yönüne çevirip motoru rahatlıkla gideceğiniz yöne doğru yatırıyorsunuz.Hızını da korumayı başardığınız sürece sorun yok.Buradan yazıyla pek anlatılmıyor ama idare edin:p
O kadar basite almayın yine de ne bulursanız okuyun arkadaşlar:cat:

kızılbere Ankara'da durum nedir bilmiyorum ama bu eğitimler cidden çok faydalı.Kimine fıs gelir ama hayat kurtarıcıdır bence:cat:

Rica ederim kızılbere dostum.Ben bu bilgiye 280 ytl vererek fazlasıyla ve tecrübesiyle sahip oldum.İmkanınız varsa altınızdaki motor ne olursa olsun eğitim almanızı tavsiye ederim:cat:
Rica ederim whopper:cat:

Dostum sen bu tekniği Honda eğitiminde mi öğrendin? Ben Süleymam Memnun'un ilk eğitimine gittim kısmetse Eylül 2.haftası Honda Güvenli Sürüş 2 eğitimine gideceğim. Sen Honda'da mı öğrendin merak ettim de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar