Uzun Yolda Başımıza Olaylar Gelirse?

Bu numaradan ulaşıyorum ben hep onlara:
MRT Sigorta
+90 533 233 12 34
Büyük bir sigorta acentesi, her seferinde bir başkası ile görüşüyorum.
Çok teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence bi yerden başla afrika alınca o fiyat 45k ya çıkar benden demesi
bende 10 yıldır kasko yaptırıyorum o zaman nc var motor bedelinin %7 sine denk geliyordu motor 2 yaşındaydı yani bu günün parası 40k gibi
şimdi yaptırırsan seneye %30 indirim olacak sonra %40 sonraki yıl %50 sonra %60 son kademe
geçen yıl afrikaya 6500 tl ye yaptırdım kasko yu %2 muafiyet var kılık kıyafet aksesuar da dahil

buyur düşünme hazır gelmişi var

Espresso dan aldığım numarayı arayacağım. Sanıtım oradan yaptırırım eğer uygun fiyat verirler ise.

Sigorta yaptırmadan o kadar yola çıkarsanız olacağı bu...tedbir almamışsınız ki, şikayet ediyorsunuz.

Bunu düşünüp, planlayıp yola çıkacaksınız. Hele dilini, coğrafyasını, karakterini bilmediğiniz yola...
Sırf muhalefet edeceğim düşüncesi ile yazınca böyle oluyor.

Sigorta yaptırsaydım, o otobüs bunun sigortası var deyip bana çarpmayacak mıydı veya sekip geçecek miydi?

Sağlık sigortası yaptırmak veya yaptırmamak tercih meselesiydi bende yaptırmamayı tercih ettim. Benim tercihimi yargılayamazsınız.

Bir de neden şikayet ettiğim konusuna açıklık getirirseniz onu da öğrenmiş oluruz.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Moto Guzzi V100 Aviazione Navale için Ekim 2024' te 63.750 TL kasko fiyatı verdiler. Şimdi kim bilir nedir?

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
İsveç, norveç gibi medeni yerlerde sağlık sigortası çok gerekli değilmiş, İsmet abi'nin kazasından onu anlamıştım.
Ama Doğuya doğru, asya vb. yerlere gidilecekse lazım olabilir ama öyle yerlere de ne diye gideyim, motor sürmek yeterince macera bir de güvenli olmayan yerlere gitmeye gerek yok.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
eski bi atasözü var
Bir şeyi yapıyorsan korkma
Korkuyorsan yapma
buna istinaden son 5 km kala hafriyat kamyonu ezebilir, yada seyir halinde iken frenler tutmayıp uçurumdan uçabilirsin yada kafana uçaktan atılan insan dışkısı düşüp kaza yapabilirsin.Yani demem o ki sen kurallara uy dikkatli git herhangi bir arıza ve sorunda yardım bulabilirsin

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Sırf muhalefet edeceğim düşüncesi ile yazınca böyle oluyor.

Sigorta yaptırsaydım, o otobüs bunun sigortası var deyip bana çarpmayacak mıydı veya sekip geçecek miydi?

Sağlık sigortası yaptırmak veya yaptırmamak tercih meselesiydi bende yaptırmamayı tercih ettim. Benim tercihimi yargılayamazsınız.

Bir de neden şikayet ettiğim konusuna açıklık getirirseniz onu da öğrenmiş oluruz.
Hocam siz sigortanın mantığını anlamamışsınız. O zaman yanınıza sigorta poliçesi yerine dua kitabı alacaksınız :)

Yav böyle mantık mı olur? Sigorta yaptırmamayı seçtim diyorsun, sonra da yolunu dilini bilmediğimiz yerde her şeyimizi kaybettik diyorsun :) Daha neyden şikayet edeceksin? Bir de burada kadercilik oynuyorsun. Hey Allahım yav...

İsveç, norveç gibi medeni yerlerde sağlık sigortası çok gerekli değilmiş, İsmet abi'nin kazasından onu anlamıştım.
Yanlış anlamışsınız...:)

Motosikleti
MSX-125 & X-Pulse 200 & Hornet 750
Süreceğim motorun kronik problemlerini araştırıyorum. Neresi gevşiyor, neresi çıkıyor, arıza veriyor. Basit, kendim yolda yapabileceğim şeylere odaklanıyorum. Blok patlarsa yapacak bir şey yok. Örneğin bir defasında motorumun yakıt hortumu çıktı yerinden. Eğer yanımda alet olmasa ve bu problemi bilmesem çekicilik olacaktım. 10dk'da grenajı söküp, hortumu takıp yoluma devam ettim. Öncesinden alet çantamı hazırlamıştım. Motorunuzun üzerinde gelen alet çantası (geldiyse tabi) yeterli olmayabilir. O yüzden motorun etrafını şöyle bir gezip kolay ulaşılabilir vidaları sıkmak için gerekli aletleri alet çantanıza ekleyin. Plastik kablo bağı şart. 5-10 tane bulundurun, zaten yer kaplayan bir şey değil. Metal olanları da var, egzozu, karter korumayı yerine tutturmak gerekirse lazım olabilir ama o biraz uç senaryo. Parça olarak yanımda sadece fren ve debriyaj maneti taşıyorum. Ama metal elcik koruma varsa, veya benim gibi motoru küt diye yere bırakanlardan değilseniz çok da gerek yok. Manetlerin genelde ucu kırılıyor yola bir şekilde devam edebiliyorsun. Bu tip senaryolara hazırlıklı olmanın bir yolu da motorunuzun bakımlarını arızalarını kendiniz halletmeniz. Böylece motora aşina oluyorsunuz.

NOT: Az önce yapmis oldugum sigorta ödemeleri ile ilgili yorumda eger meydana gelebilecek olan yurtdisi saglik sorunlariyle ilgili kendi bütcenizde yeteri kadat para yoksa ki (masraflar yüksek oldugunda ) adi gecen herhangi bir ülkede o ülkenin devlete saglik siteminde bu hizmetler icin ayrilmis bir FON oluyor´oradan tedavi karsilanabiliyor, tabii ki bulununlan ülkeye göre sartlar degisebiliyor, yoksa hickimse caresiz birakilmiyor.

Motosikleti
1190 ADV
Dostlar örneğin İzmir-İstanbul yolculuğu yapıyorsunuz ve birden gaz teli koptu veya debriyaj teli veya motorun freni aksadı, bu gibi durumlarda uzun yola çıkmadan neler yapıyorsunuz bakım vb dışında?
Uzun yola gideceğim, bir şey aksarsa çekici çok pahalı geliyor, otobüse yükleyip geri İzmir'e gelirim diye düşünüyorum.

Debriyaj teli koparsa yola devam etmek halen mümkün olur. Motosikletlerde debriyajı çekmeden vites değiştirmek mümkün. Bunun üzerine çalışabilirsin. En büyük sorun ilk harekettir, meğilli bir yerdeysen rampa aşağı boşta salar vitese takabilirsin. Düz yerde daha da zor ama imkansız değil hareketlendirmek. Motoru elinle koşarak iteler, seri bir hareket ile üzerine atlayıp vitese takabilirsin. Yedek tel alıp değiştirmesini öğrenmek en mantıklısı olur.

Gaz teli eğer çift tel ise ikisininde aynı anda kopma ihtimali çok düşük. Tek telli ise ve koparsa genelde uç kısmından kopar, teli elinle asılarak yola devam edebilirsin. Debriyaj telinde olduğu gibi yedek alıp değiştirmesini öğrenebilirsin.

Tamirat işleri ile uğraşmak istemiyorsan motoruna zorunlu trafik sigortası yaptırırken poliçeye yol yardımı ekletebilirsin. Kasko gibi kapsamlı olmaz ama en azından bir çekiçi gelip en yakın tamir noktasına kadar götürür seni.

Ayıptır söylemesi uzun yol benim işim diyebilecek kadar yol yaptım.
İlk uzun yollarımda 150 kilo malzeme taşıyordum yanımda şimdi sadece 3 litre yer kaplayacak kadar malzeme taşıyorum
motosikletin avadanlığı ve bir adet lastik spreyi taşıyorum yurt içi yurt dışı farketmeksizin.
debriyaj telin mi koptu herhangi bir bisikletçiden 30-40 tl ye fren teli alıp takarsın.
lastiğin mi patladı spreyi sıkar devam edersin
elektronik arıza vermediği sürece motosikletler mekanik arıza vermez
uzun yolda mekanik olarak vereceği tek arıza yatak sardırmak veya zincir kopmasıdır o da kullanıcı hatasıdır
otorunun huyunu suyunu öğren yapıştır gez

Ayıptır söylemesi uzun yol benim işim diyebilecek kadar yol yaptım.
İlk uzun yollarımda 150 kilo malzeme taşıyordum yanımda şimdi sadece 3 litre yer kaplayacak kadar malzeme taşıyorum
motosikletin avadanlığı ve bir adet lastik spreyi taşıyorum yurt içi yurt dışı farketmeksizin.
debriyaj telin mi koptu herhangi bir bisikletçiden 30-40 tl ye fren teli alıp takarsın.
lastiğin mi patladı spreyi sıkar devam edersin
elektronik arıza vermediği sürece motosikletler mekanik arıza vermez
uzun yolda mekanik olarak vereceği tek arıza yatak sardırmak veya zincir kopmasıdır o da kullanıcı hatasıdır
otorunun huyunu suyunu öğren yapıştır gez
Mükkemmelsin hocam çok teşekkür ederim

Başıma olay gelirse gidebiliyorsam kendim giderim .Şile de kaza yaptım lastik yarıldı jant yamuldu ama lastik patlamadığı için çekmeköy devlet hastanesine kadar kırık kaburga ve motorumla gittim.Arada benzincilerde hava basıyordum.Ya da 8 lokmaya gibi avadanlık da olmayan bir kaç aleti yanıma alıyorum ve lastik için kauçuk yama vs yanıma alıyorum.Onun dışında hiçbirşey yapamazsam motosiklet çekicisi çağırıyorum normal çekiciden daha uyguna geliyor .Normal çekici çekmeköyden kadıköye 5000 isterken motosiklet çekicisi 2000 e götürdü mesela.

Motoru itekleyerek yada birine çektirerek bir benzinliğe götüreceksin.
Oradan motorun markasına göre telefondan servis yeri ya da bir teorik destek alacaksın
Bunlar fayda etmez ise benzinciden yardım isteyip o bölgede ki en düzgün iş yapan bir motor tamircisine götüreceksin
Bu forumdakiler ile iletişime geçeceksin (faydası olan birileri çıkar)
Burada da derdine derman bulamaz isen yallah memleketine getireceksin.

Ben olsam böyle yapardım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar