Uzun Yolda Başımıza Olaylar Gelirse?

Dostlar örneğin İzmir-İstanbul yolculuğu yapıyorsunuz ve birden gaz teli koptu veya debriyaj teli veya motorun freni aksadı, bu gibi durumlarda uzun yola çıkmadan neler yapıyorsunuz bakım vb dışında?
Uzun yola gideceğim, bir şey aksarsa çekici çok pahalı geliyor, otobüse yükleyip geri İzmir'e gelirim diye düşünüyorum.

Motosikleti
cbf 150
Gardaş, eğer birşeyden anlamıyorsan çekici çağırıyorsun. Birşeyden anlıyorsan kendin yapabiirsin motor blogu dışında ne varsa. Yada bizim gibi yaparsın alırısn honda yamaha suzuki düzenli bakımı yapıldıysa bir sorun çıkmadan dünyanın bir ucuna gidersin.bu arada saydıkların çok basit sorunlar ve büyük ihtimalle yarım saatimi bile almaz. burdaki çoğu kişininde alıcağını sanmıyorum.

Motosikleti
D400
Yolda kalırsan otobüs işi sıkıntı, yolda durup seni alacak otobüsü bulamazsın.

Elinden geliyor ise yanında riskli parçaların yedeğini taşı; zincir, km debriaj teli vs, ürüne ait vidalar somunlar vs. vs. arıza yaparsa değiştirirsin.

Ben pek anlamam; en fazla sigorta değişimi, düşen vidaların geri takılması vs. Hah aletin kozmetik olarak grenaj vs. cırılcıplak bırakıp bırakıp geri aynen takarım ancak o da yolda kalma konusunda bi halta yaramıyor.

Yolda Kalırsan çekici çağıracaksın; arızanın sebebine göre en yakın motor tamirhanesini arayıp yapabilir mi sorup çekici ile oraya gitmek mantıklı. yaşadıgın şehre kadar dönmene gerek yok.

Motosikleti
D400
Motora kasko yapılıyor mu?

pahalı ama yapılıyor.

bu arada endişen buysa bazı sigortalar senede 1-2 çekici desteği veriyor. onları tercih edebilirsin.

Bende ilk uzun yola cıkarken gerilmiştim ancak bozulursa da yapacak birşey yok, tek problem dağ yolu vs kullanıyorsan oralarda bozulmasın. onun dışına verirsin parasını çekici halleder :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
yaklaşık 2 hafta önce yaptırdım, 13bin küsür çıktı, Ağustos sonuna kadar yurtdışı geçerliliği de eklettim hem de.
Motora kasko yaptırmak için en iyi fiyatlar otosiklet üzerine uzmanlaşmış sigorta ecentelerinde çıkıyor, normal sigorta acenteleri motora kasko için yüksek fiyat bulabiliyorlar.

yaklaşık 2 hafta önce yaptırdım, 13bin küsür çıktı, Ağustos sonuna kadar yurtdışı geçerliliği de eklettim hem de.
Motora kasko yaptırmak için en iyi fiyatlar otosiklet üzerine uzmanlaşmış sigorta ecentelerinde çıkıyor, normal sigorta acenteleri motora kasko için yüksek fiyat bulabiliyorlar.
Benim 2015 nc için 21 bşn tl kasko çıkardılar. O da olduğu yerde devrilmeleri kapsamıyor. Ben de yaptırmadım. Ama vstom veya afrika alacak olursam yaptıracağım. Bı arada sizinki çok hesaplıymış . Hangi kasko şirketi yaptı?

Motosikleti
Benim 2015 nc için 21 bşn tl kasko çıkardılar. O da olduğu yerde devrilmeleri kapsamıyor. Ben de yaptırmadım. Ama vstom veya afrika alacak olursam yaptıracağım. Bı arada sizinki çok hesaplıymış . Hangi kasko şirketi yaptı?
MRT Sigorta acentesinden yaptırdım. 2016 sonunda xmax'ı aldığımdan beridir onlarla çalışıyorum, bütün işlerimi telefonla hallettim, şimdiye kadar en uygun sigorta tekliflerini buldular hep. Trafik sigortalarını da onlara yaptırıyorum.

Unico sigortadan yaptılar. 2015 Vstrom 650, her şeyi kapsayan bir poliçe oldu yani olduğu yerde devrilirse muafiyet falan şartı da yok. 50bin lira da aksesuar klozu var, kaza olursa çantalar falan kırılırsa diye.

Acaba ilgili arkadaşın numarasını benimle paylaşabilir misiniz? Belkş bana daha hesaplı fiyat çıkarırlar.

Motosikleti
Acaba ilgili arkadaşın numarasını benimle paylaşabilir misiniz? Belkş bana daha hesaplı fiyat çıkarırlar.
Bu numaradan ulaşıyorum ben hep onlara:
MRT Sigorta
+90 533 233 12 34
Büyük bir sigorta acentesi, her seferinde bir başkası ile görüşüyorum.

Yolda nerede, ne geleceğini bilemezsin. Başına istenmeyen bir durum gelirse duruma göre hareket edersin.

Ben eşimle Nordkapp a gittim, yerleşim yerlerine en uzak yerde, düz yolda otobüs gelip arkadan çarptı.

Helikopter ile beni bir hastaneye, benden 500 km uzakta ki başa bir şehre eşimi götürdüler.

Yolunu dilini bilmediğimiz bir yerde her şeyimizi ve bir birimizi de kaybettik.

Şimdi bunu düşünüp planlayıp yola çıkamazsın. Duruma göre hareket edersin, olaylar seni bir yere sürükler, o yüzden şu olursa ne yaparımların sonu yok.

Sen genel tedbirlerini al, gerisini şansa bırak.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Yapılıyor. Ama sürücünün yaşına, motora, klozlara, vb. fiyat değişiyor. Bir de zaten yukarıda sigorta şirketi üzerinden bilgi verilmiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yolda nerede, ne geleceğini bilemezsin. Başına istenmeyen bir durum gelirse duruma göre hareket edersin.

Ben eşimle Nordkapp a gittim, yerleşim yerlerine en uzak yerde, düz yolda otobüs gelip arkadan çarptı.

Helikopter ile beni bir hastaneye, benden 500 km uzakta ki başa bir şehre eşimi götürdüler.

Yolunu dilini bilmediğimiz bir yerde her şeyimizi ve bir birimizi de kaybettik.

Şimdi bunu düşünüp planlayıp yola çıkamazsın. Duruma göre hareket edersin, olaylar seni bir yere sürükler, o yüzden şu olursa ne yaparımların sonu yok.

Sen genel tedbirlerini al, gerisini şansa bırak.
Sigorta yaptırmadan o kadar yola çıkarsanız olacağı bu...tedbir almamışsınız ki, şikayet ediyorsunuz.

Bunu düşünüp, planlayıp yola çıkacaksınız. Hele dilini, coğrafyasını, karakterini bilmediğiniz yola...

Motosikleti
Yapılıyor. Ama sürücünün yaşına, motora, klozlara, vb. fiyat değişiyor. Bir de zaten yukarıda sigorta şirketi üzerinden bilgi verilmiş.

Sigorta yaptırmadan o kadar yola çıkarsanız olacağı bu...tedbir almamışsınız ki, şikayet ediyorsunuz.

Bunu düşünüp, planlayıp yola çıkacaksınız. Hele dilini, coğrafyasını, karakterini bilmediğiniz yola...
Ben yurtdışına çıkarken yalnızca yeşil sigorta aklıma geliyordu, İsmet abinin başına gelen ve de bir başka arkadaşımın motorunun Atina'da otelin önünden çalınması hadiselerini duyunca bu sefer kaskoma yurtdışı klozu da eklettim, çok fiyat farkı olmadı ama ne olur ne olmaz dedim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ben yurtdışına çıkarken yalnızca yeşil sigorta aklıma geliyordu, İsmet abinin başına gelen ve de bir başka arkadaşımın motorunun Atina'da otelin önünden çalınması hadiselerini duyunca bu sefer kaskoma yurtdışı klozu da eklettim, çok fiyat farkı olmadı ama ne olur ne olmaz dedim.
Aklın yolu bir...

+mutlaka sağlık sigortası yaptırılacak.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ara sıra hepiyi sigortada kampanya oluyor, 1 yıllık sigortayı 30€'ya yaptırmıştım (Schengen bölgeleri)

Bunun dışında yanıma sadece lastik tamir kiti alırım. Belki sigorta falan da alınabilir ama ben almıyorum. Kalan herşey için çekici çağırırım.

Yurtdisi seyahat saglik sigortasi yaptirsaniz bile olasi bir durumda, hangi ülkede olursa olsun, ne tür bir saglik sorunu veya kaza neticesi meydana gelen tedavi masraflarini genede önce kendi cebinizden ödemeniz gerekiyor Türkiyeye döndükten sonra saglik sigortasini yapan sirkete yurtdisinda yapilan tüm tedavi masraflarinizi iceren, detayli masraflar, tibbi raporlari sigorta sirketine ve tüm harcamalarinizi iceren makbuzlarla birlikte sunmaniz gerekiyor, birazda bürokrasi savasi vererek sigorta policenizde belirtilmis olan (KLOZ) denilen miktar kadar ödeme alabilirsiniz, herekese kazasiz belasiz, problemsiz, üzüntüsüz seyahatler dilerim.

F54

bence bi yerden başla afrika alınca o fiyat 45k ya çıkar benden demesi
bende 10 yıldır kasko yaptırıyorum o zaman nc var motor bedelinin %7 sine denk geliyordu motor 2 yaşındaydı yani bu günün parası 40k gibi
şimdi yaptırırsan seneye %30 indirim olacak sonra %40 sonraki yıl %50 sonra %60 son kademe
geçen yıl afrikaya 6500 tl ye yaptırdım kasko yu %2 muafiyet var kılık kıyafet aksesuar da dahil

Dostlar örneğin İzmir-İstanbul yolculuğu yapıyorsunuz ve birden gaz teli koptu veya debriyaj teli veya motorun freni aksadı, bu gibi durumlarda uzun yola çıkmadan neler yapıyorsunuz bakım vb dışında?
Uzun yola gideceğim, bir şey aksarsa çekici çok pahalı geliyor, otobüse yükleyip geri İzmir'e gelirim diye düşünüyorum.
buyur düşünme hazır gelmişi var
konuyu sona kadar okursa başıma ne gelmiş nasıl çözdüm yazıyor

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar