uzun yol ve çin????

saygıdeğer mototsiklet.net üyeleri 150 zc 2500 km deki motor sizce uzun yol yaparmı ve motorun normal bi bakımlarla yani motordan fazla anlamam ama bakımalrını yaptırırım temiz bakarım dikkatli sürerim o açıdan yani böle bi motor un uzun yol durumu ve km ömrü nedir??

sitede formlardan ümmet perkitanı bul sana gerekli bilgileri sunacaktır..sıkıştırmadan her yere gidebilirsin.150cc motorlarla dünya turuna çıkan lar bile var...hoşca kalın

ümmet abiyi bul dediğini yap ama yaptığını yapma ümmet abinin gitmediği yer kalmadı...

yapar nıe yapmasın sen bıraz yorulursun arada da onu dınlendırırsın gıder yanı kanımca

türkiye turu bile yaparsın hiç bişey olmaz sen sadece motorun sınırlarını zorlama altındaki motor 150 cc sen ona 600'lük motor gibi davranırsan seni yarı yolda bırakır

Bazılarına göre şehir içinde 10km'lik menzile sahip olduğu düşünülen 150CC çinçon'la,benim günde 600km yol aldığım oldu.100km'de bir dinlendir ve fazla sıkıştırma.60 - 70 km/h'la standart yol alırsan hiçbir problem yaşamayacağına eminim.Hoş benim ortalamam 90km/h civarındaydı fakat gerçekten motoruma güveniyordum.(Sattım karakaçanı ve konu açılıncada üzüldüm şimdi iyimi:salut:.

Uzun yola rahat çıkarsın, ancak;

-Yağını ve yağ seviyesini kontrol et,
-80 Km/h yi geçme,
-50-60 Km de bir 15-20 dk motoru dinlendir, hem kendin de dinlenmiş olursun,
-Karayılan'ın dediği gibi altında bir 150 cc.lik ve üstelik Çinli motor olduğunu unutma.

İyi yolculuklar...

bende de 150 zc var, uzun yola da çıktım bi günde 500 km yol gittim, motor devirden hiç düşmedi ve saat başı durup dinlendirmeye gerek bile duymadım

Süper Moderatör (BBRR)
sitede formlardan ümmet perkitanı bul sana gerekli bilgileri sunacaktır..sıkıştırmadan her yere gidebilirsin.150cc motorlarla dünya turuna çıkan lar bile var...hoşca kalın
Bu tür yolculuk yapanların olmazsa olmazı motordan anlamaktır. ümmet abinin buna ihtiyacı yoktu zira mondial hem yedek parçayı hemde servisi karşlıyodu.. ben şahsen ümmet abinin lastik söktüğünü bile zannetmiyorum..

150 cc motorla çine gidilirmi olayına gelince .. bence oda çok zor .. 125 ybr ile dünya turu atan vardı.. ama ybrsenelerden beri yamaha markası ile üretilen bu yüzden bir çok ülkede yedek parça ve servisi olan bir marka ..o yüzden bu gibi bir yolculuk yapacaksan öncelikle güzergahını belirleyeceksin bu ülkelerde kullandığın motorun satıı varmı bunu inceleyeceksin .. misal irandan çıkış yaptın oradan pakistana geçtin oradan hindistana .. bu ülkelerde kullandığın model satılıyomu ..serevisi varmı bunu incelemek lazım ..en kötü ihtimalle ups veya havayoları şirketlerinin kargosunu kullanarak Türkiye"den parça temin edebilirsin ama bu hem zaman hemde para kaybettirecektir. bu tür bir güzergaha çıkacaksan eçeceğin alet mecburen bir enduro olmalı.. en az sorun çıkaranları arican twin, bmw, dl 650 gibi aletlerle çok sorun yaşamassın gibi.. yakıtı dert etme zira Türkiye sınırından çıktığın andan itbaren su benzinden daha pahalı :cherry:

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
tamamiyle şans meselesi ama ufak defek motordan teknik olarak anlamıyorsan uzu yola çıkma derim

sen nereye yol yapıcaksın nekadar uzun?
benim cinli scooterim 125cc 6800km de ve gecen gun 620 km yaptım fakat unnutma scooter uzun yol motoru digil ve buna gore koltuk ve motosiklet tasarlanmamıs,sadece kısa mesafe icin o yuzden cok yorulcaksın bildıgın gibi digil ama cokta zevk alıcaksın,yol konusunda ummet abiyi tebrik ettmek lazım

Çine gidecek ve yedek parçası olmayacak :cherry: Motorun anavatı orası zati orda dayedek parça olmazsa :)
canercamalan Niye gidilmesin önce kendine güven sonra motorunun bakımlarını yap ondan sonra ona güven gidersin :cat:
Not:Motordan anlamak şart bence

Kendi motorum Zn125 16.250 kmde hepside şehir içinde yapılmıştır emin ol ki uzun yolda motor daha az yıpranır:cat:

Arkadaşlar, Çinli scootere binip 500-620 Km yol yapmışsınız, iyi güzel,ama, bana "her 50-60 Km de motoru 15 dk. dinlendir" diye yetkili serviste söylediler.
benim motor da ZAT 150 nin ikiz kardeşi.

Arkadaşlar, Çinli scootere binip 500-620 Km yol yapmışsınız, iyi güzel,ama, bana "her 50-60 Km de motoru 15 dk. dinlendir" diye yetkili serviste söylediler.
benim motor da ZAT 150 nin ikiz kardeşi.

motorun dinlenmesi demek daha çok hararet yapması demek sen durdugun 10-15 dk içinde motor soguyormu zannediyorsun hadi 1 saat desen neyse bence durmadan devam et daha iyi sogur makina :bounce:

Motorun yağını lastiklerin havasını benzin durumunu kontrol et bakımlarını zamanında yaptır gerisi şansa kalmış pek sorun çıkacağını sanmıyorum.
Ben 125 cc lik çin malı l motorla 1 günde 500 km den fazla yol yaptım promlem yok./B]

Bilgilndirdiğiniz için çok teşekkür ederim valla bukadarını beklemiyordum da yolda böle hiç arıza cıkaran bi aksaklık hissedeniniz olmadımı ya bnm amacım nelerle karşılasabilirim onu öğrenmek ;)

Bir yere birşey ytetiştirirmiş gibi sıkıştırıp gidersen bir yerde dur der sana motor. Ama sakin gidildiği sürece sorun olmaz. tabi birazda bu iş güven meselesi motoruna ve kendine güvenmelisin.

Sağlıcakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar