Uzun süre durmuş kask

Başlık tuhaf oldu kusura bakmayın. Sorun şu elimde motor 6 ay kadar motor kullanmış olan dayımın kaskı var. Kask, çantasında muhafaza edilmiş temiz kask. Ama kask 4 senesini doldurdu hatta 5 mi emin değilim ama 3, 3.5 sene kask temiz bir şekilde saklanmış. Şimdi bu kaskı kullansam olur mu yoksa atmalı mıyım? Kask ls2 marka.

Başlık tuhaf oldu kusura bakmayın. Sorun şu elimde motor 6 ay kadar motor kullanmış olan dayımın kaskı var. Kask, çantasında muhafaza edilmiş temiz kask. Ama kask 4 senesini doldurdu hatta 5 mi emin değilim ama 3, 3.5 sene kask temiz bir şekilde saklanmış. Şimdi bu kaskı kullansam olur mu yoksa atmalı mıyım? Kask ls2 marka.

Kaskı kullanmanizi tavsiye etmem ama size kalmis.Sonucta kask en onemli koruma.Kaskin normal kullanim suresi 5 yildir.Ki nekadar oldugundan emin degilsiniz.bence bu konu riske girilecek bir konu degil.yeni bir kask almalisiniz.Iyi forumlar dilerim

Ne şekilde korursan korur 5 senesini doldurduysa çöpe at yada fara koy aksesuar olarak

Barkın abi altınlı gecelerde bu konuyu konuşmuştu.
Kaskın vizörü sana bakacak şekilde tut, yanlardan baskı yap.Çatır çutur ses gelmezse kask sağlamdır demişti.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
odemelı olarak bana dogru yolla kesınlıkle kullanma ben atarım onu cope :cherry: yok kardesım ınanma kımseye mılletın parası bol yıllar once kaskın parasını onceden verıp 3 ay beklıyormus mıllet kask takan bıle sayılıydı kaskın omru hıkayedır yok oyle bısı ıstersen 20 yıl kullan saglam olan kaskı neden atıp yenısını alayım delımıyım ben oldu bankadanda nakıt avans mı cekelım

benim 10 yıllık kaskım halen canavar airoh çene açılır ve güneş gözlügüne varana kadar saglam .sorunu yoksa kullanabilirsin kırıgı çatlagı sorunlar varmı ona bakmalısın

Geçen gün katıldığım ,

Art akademinin verdiği eğitimde, hoca kaskın ömrü 5 yıl demişti ortalama.
Sizin kullanımınıza göre bu rakam düşer dedi.
Kendisinin her sene kask değiştirdiğini söyledi.
Hiçbir şekilde kullanılmasada 5 yılmış max.

odemelı olarak bana dogru yolla kesınlıkle kullanma ben atarım onu cope :cherry: yok kardesım ınanma kımseye mılletın parası bol yıllar once kaskın parasını onceden verıp 3 ay beklıyormus mıllet kask takan bıle sayılıydı kaskın omru hıkayedır yok oyle bısı ıstersen 20 yıl kullan saglam olan kaskı neden atıp yenısını alayım delımıyım ben oldu bankadanda nakıt avans mı cekelım

katılmamak elde değil :)

bu kadar basit olmamalı. Çatır çutur ses geliyorsa ömrü bitmiş olabilir bak yazmışlar yukarıda.

Her şeyin bir ömrü vardır. Mesela lastikler. Üretim tarihinden itibaren 4 yıl bile rafta dursa kullanılmasa lastik özelliğini yitiriyor çatlıyor parçalanıyor seni ölüme götürüyor.

Hayati şeyleri bu kadar basite almayalım. 10 yıllık sağlam işte falan demek yerine neden sağlam ne testlerde bulunduk bunları düşünelim...

cuma günkü teori eğitiminde 5 sene raf ömrü olduğunu kullanmaya başladıktan sonrada içindeki strafor da çatlaklar oluşunca ömrünü tamamladığını belirttiler. Ayrıca herhangi bir şekilde dış kabukta çatlak olursa kullanılmaması gerekiyormuş

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
bu kadar basit olmamalı. Çatır çutur ses geliyorsa ömrü bitmiş olabilir bak yazmışlar yukarıda.

Her şeyin bir ömrü vardır. Mesela lastikler. Üretim tarihinden itibaren 4 yıl bile rafta dursa kullanılmasa lastik özelliğini yitiriyor çatlıyor parçalanıyor seni ölüme götürüyor.

Hayati şeyleri bu kadar basite almayalım. 10 yıllık sağlam işte falan demek yerine neden sağlam ne testlerde bulunduk bunları düşünelim...

para yeterlı bı sebep olabılırmı acaba

Açıkçası sizi bayadır takip ediyorum.
Yazılarınızda ne imla kuralına dikkat ediyorsunuz nede doğru bilgi veriyorsunuz.

Tartışmak için söylemiyorum fakat yazılarınızın çoğu cahilce ve anlamsız.
Kaç kere eğitime katıldınız ?
Kaç kere düştünüz ?
Kaç kaskı kafanıza taktınız?
Hangi hocalardan ders aldınız.

Sizi facebooktan gördüm , denk geldi.
Açıkçası yazılarınız ile yaşınız hiç birbirine uyuşmuyor.

Eğer bu mesajıma karşı cevap verirseniz dahi ben dönüş yapmayacağım amacım tartışmak değil çünkü.

Amacım sadece doğru bilgiyi lanse etmek.

Canınızı para ile ölçmeyin.

Merhaba arkadaşlar kaskın ömrü 5 sene sürekli kullanımda 3,3 buçuk sene gider bazı arkadaşlar biraz saçmalamış yok nakit felan 3 senede 500 TL bir kask'a veremiyorsan cidden biraz tuhaf tamam herkesin bütçesi kısıtlı arkadaş demiş LS2 Ls2 en pahalı kaskı 220 TL 3 sene veya 5 senede 220 TL veremiyorsan hergün motoruna 20 TL benzin alacagına 10 TL al 10 TL cebine koy 3 Sene sonra Arai alırsın :) lütfen habire para konusunu açıp milleti 5 yıllık bir kaskı giydirtmeyin. KASKIN ÖMRÜ 5 SENEDİR ÇOK KULLANIMDA 3,3 BUÇUK SENEDİR ARKADAŞLAR.

Yakın arkadaşım anlatmıştı. O da bir videoda izlemiş. 5 senesini dolduran kaskları kullanılmasın diye topluyorlarmış. Balyoz ile kırıyorlarmış. Hatta adam arai kaskı kolay kıramamış, kesinlikle arai almak istiyorum diyordu en son. :)

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Bu kafayla sadece takip edersin amacin tartismak degillse ne diye takiluyon okuyamiyosan yaxilari okula git ogren ehliyet a2 ehliyet tarhim 96 senden ne ogrenirim coj merak ediyorum dogrusu bunlardida stock yap sonraki mesajlarima kendin koyarsin ;()""_!?/,,,.......'())"!!#%

kardes sana bırsey soleyım mı. sımdı burda bır cok kısı kaskı kullanma yenısını al o kask ozellıgını yıtırdı vs dıyecekdır. bunu dıyen arkadaslara tek tek sorarmısın hangısı 5 yılda kaskını yenılemıs ? ıclerınden cıkar cıkmaz degıl ama en fazla 1 bılemedın 2 adet cıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar