Uzun süre durmuş kask

hiç kullanmamak dan ucuz kask yada raf ömrü dodurmuş kask lastik kullanmak daha iyidir... işin prosefyonel boyunu ben bilmem.... ben arkama artçı da almam... arkama aldığım şey benim yolcumdur artçım değil... bakın arkadaşlar ben yukardaki kaskı kullan yada kullanma demem... ama ben kaskım yoksa ve alamayacak durumda isem yeni bir kask alana kadar kullanırım... ybr nin orjinal şakura lastiklerini bitirene kadar kullandım kuryelik yıllarımda... kötü bir lastik çok kayıyor lastik yol tutmuyor ama bende tuttuğu şekil kullanıyorum... baktım motor 60 da kayıyorsa 50 ile viraja girerim.. eskiden kask bulamazdık mont bulamazdık lastik bulamazdık balata bulamazdık...

şuan imkanlar daha iyi.. yeni üretilmiş ürün her ne olursa olsun kask mont lastik yada başka bir ürün öncesinden daha iyidir... mühendisleri kafa yormuştur eksik olan yönünü gidermiştir ama sırf eski diye kesinlikle rafa kaldırılır denilmemeli bence... imkanların el vermiyorsa gaz kolunu elin giderken, viraja yatarken frene basarken daha dikkatli ol... ya gerçekden kafamdaki kask işeme yaramazsa diye düşün ve ona göre git... ilk imkan elverdiğinde yeni üretim ve bütçene uygun olanını al... benim kendi görüşüm ve kendi fikrim dir bu... uyarsınız yada uymazsınız size kalmış ama eleştirirseniz saygı ve sevgi ile eleştirin.... teşekkür ederim...

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
Gecenlerde kullandigi kaskı gorduk bedava veriyordu cin malı laf olsun beri gelsin

Gecenlerde kullandigi kaskı gorduk bedava veriyordu cin malı laf olsun beri gelsin

Bakın işte burada terbiyesizlik boyutuna giriyorsunuz.

Boşa çıkan kaskımı hediye edince yediğim lafa bakın ya.
Diyecek söz bulamıyorum size ben.
Öğrenci hali ile okadar oluyor.
Kusura bakmayın arai hediye edemedim.

10 yıllık kaskla kafasında gezenler lütfen başkalarının hayatını da riske atmayın.
Kafa sizin kafanız para sizin paranız ama üreticinin biçtiği 5 yıllık ömrü(bu süre kısalır ama uzamaz) kendiniz hangi mantıkla iki katına çıkarıyorsunuz?

!Kask sapasağlam görünse bile bir süre sonra içinde ki şok emici köpük sertleşiyor içindeki köpük sertleşmiş olan kaskı takçağınıza kafanıza tencere geçirin.

Konuyu açan arkadaş lütfen imkanlarının el verdiği en iyi kaskı al mümkünse full face(kapalı) kask olsun 5yıllık kaskkı takmak her zaman için büyük risk almak demektir.

KAZA YAPMADIĞIN SÜRECE 100 YILLIK KASK DA SENİ KORUR TABİ AKSESUAR OLARAK.
Ama KASKIN KULLANIM ÖMRÜ MAX 5 YILDIR.
Saçma sapan muhasebelere girip hayatınızı riske atmayın. Bir de rafta 3-5 senedir durup yarı fiyatına satılan kasklardan ucuza alıyorum diye alırken bir kez daha düşünün.

Bu arada Altın elbiseli adamın kaskı sıkıp kontrol ettiği durum düşen kaskda çatlak olup olmadığını anlamak içindi. Kaskın ömrü için değil.

kaskın kullanım ömrü muhabbetini arabanın bakım kilometresi hikayesine benzetirsek, servis 2 bin km sonra gel der sana. Sen ister 1000 km sonra git ister 3000.

farz edelim ki kaskımızın işi bir şekilde bitti ve yeni bir kask alacağız.. gidip 700 tl lik full face + güneş vüzörlü Nolan kask aldık ( kalitesi tartışılmaz sanırım ),sağlam bir kaza geçirmediğimizi var sayarsak 5 yıl kullanacağız, 5 yıl 60 ay yapar ve ayda 11,6666 ödemiş olacağız..

Elbette 60 ay taksitli almıyoruz ama hayatımızı koruyan bir başlığa kullandığımız süre boyunca aylık verilen miktar çok değil.. bir de böyle düşünelim bence..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar