ustalara soru

slm ustalara bir sorum var benim TVS apache'm var abiminde honda titanı var biz bir konuda anlaşamıyoruz soru, şu ben rampadan inerken motorsikleti yüksek vteste tutuyorum ve gerekirse yavaşlamak için freni kullnıyorum o ise bana kızıyor vitesi bire veya ikiye tak depriyajı bırak o zaten yavaşlar diyor bende her seferinde öyle yopmıyorum sizce hangisi doğru? şimdiden tşkr.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben usta kullanıcı değilim ama kullanış şeklim vitesi rampa dikliğine göre çıktığım vitese göre ayarlayıp hızlandığı zaman hafif frene dokunarak yavaşça iniyorum. belki ustalar daha farklı bir yorum getirebilirler.

dostum yokuşun eğimine göre değişir tabii,
abın haklı,, nasıl???,
rampa çıkışına gore ayarlıyormuş vıtesi ve oyle iniyormuş,
evet abın hklı oyle yapılır,
ama her yokuş bırıncı vıtesle bırakılarak inilmez,
45,,hatta 60 derecelık yollarda var,
buda fren kullanmayı gerektırır.

frensiz olmaz yanii.
kim ne derse desin,
gerek duydugun yerde bas frenıne sen ...

Abin hakli yuksek vitesle inmen zincirin bosalmasina veya asiri fren yuklenmesi sonucu hortumun patlamasina bile sebeb olabilir. Vites kutuna guven ve dusuk vites ile in. Ters guc uygulayan vites kutusu senin guvenli bir sekilde yokustan inmeni saglayacaktir. Diger turlu kazalara acik bir sekilde inersin

Motosiklet için motor freni vazgeçilmezdir.Zaten Türkiye yollarında motosikleti durdurmak ayrı bir marifetken , yokuş aşağı inerken durmak apayrı bir mesele.Bu yüzden sanki heran ani bir fren yapacakmışsın gibi vitesini düşük tut.

Ewt usta derken beni kast ediyorsun sanırım :mrgreen: Diger arkadasların da dedigi gibi vitesi düsük tutmalısın zincir atması gibi sorunla karsılasa bilirsin kacla cıkıyorsan o vitesle in..

Nasıl cıkıyorsan O sekilde ineceksin !

Her zaman Vites ile inmek iyidir :)

benim bildiğim yokuşa çıktığın vitesle ile inerkenki vites aynı olmalı sürücü kurslarında böyle diyorlar

Ağabeyin haklı. Yokuşu hangi vitesle çıktıysan o vitesle inmen gerekir. Aksi taktirde yüksek viteste inmeye kalkarsan düşük viteste motorun yapacağı kompresyon freninden mahrum kalırsın. Buda frene aşırıyüklenmene ve balataların ısınmasına yol açar. Tam viraja gelirken aşırı ısınmış balataların eriyerek tutmadığını öğrenirsin ama iş işten geçmiştir. Sen en iyisi ağabeyinin sözünü dinle ki o da senin arkandan ağlamasın.

Gercektende haklı ağabeyin ama yokuştan yokuşa değiştir motorun sıkıştırma oranından faydalan böle yerlerde cıktığın vitesde in her zaman..

dostum yokuşun eğimine göre değişir tabii,
abın haklı,, nasıl???,
rampa çıkışına gore ayarlıyormuş vıtesi ve oyle iniyormuş,
evet abın hklı oyle yapılır,
ama her yokuş bırıncı vıtesle bırakılarak inilmez,
45,,hatta 60 derecelık yollarda var,
buda fren kullanmayı gerektırır.

frensiz olmaz yanii.
kim ne derse desin,
gerek duydugun yerde bas frenıne sen ...

60 derecelik yol :queen: şaka dimi bu 60 derece yokuş var mı:silent:

asıl konuya gelelim abin haklı mümkün olan en düşük vitesde inmelisin

slm ustalara bir sorum var benim TVS apache'm var abiminde honda titanı var biz bir konuda anlaşamıyoruz soru, şu ben rampadan inerken motorsikleti yüksek vteste tutuyorum ve gerekirse yavaşlamak için freni kullnıyorum o ise bana kızıyor vitesi bire veya ikiye tak depriyajı bırak o zaten yavaşlar diyor bende her seferinde öyle yopmıyorum sizce hangisi doğru? şimdiden tşkr.

Rampadan aşşağı inerken herkezin bildiği motorlu taşıtlar için söylenmiş bir söz var ki oda:

Yokuşu çıktığınız vitesle inin.!

Tabii ki bu söz her konuda geçerli olmak zorunda değil. Örneğin tek silindirli bir motosiklet de yokuş aşağı inerken düşük vitesde inerseniz motora dolayısı ile krank miline yük bindirmiş olacaksınız ki bu da krank milini gereksiz yere zorlamak demektir.

Eğer motorunuz 4 silindirli ise vites mühim değil istediğiniz vitesle inebilirsiniz çünkü krank mili o motora sizin verebileceğinizden daha yüksek oranlarda ve zor koşullarda test edilerek üretilir.

4 silindirli motosikletler için yukarda yazdığım test koşulları elbette tek silindirli motosikletler içinde uygulanıyor ancak zorlamamakta fayda var.

eyer fren yapmakta zorlanıyorsan 1. viteste gaz vermeden in.yani abinin dediğini yap

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar