Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kırıkkale’de feci kaza! Uzman çavuş hayatını kaybetti
günün sonunda otobüsün başında uyuyan şoför de , çimento kamyonuyla hız yapan şoför de , bir fazla ördek avlamaya çalışan minibüsçü de eve ekmek götürüyor. eve ekmek götürmek kuralsızlığın bahanesi olmamalı.
Allah rahmet eylesin. Yok yere canını vermiş. Başkalarının yaralanmasına da sebep olmuş. Kavşağa böyle bir hızla girmek inanılmaz. Büyük bir ihtimalle genç ve toy bir sürücüydü.
Ölene Allah'tan rahmet dilerim. Video kaydında ortalık tam belli olmuyor, sanki otomobil sürücüsü devamı olmayan bir yola gitmeye çalışıyormuş gibi ama Google haritalardan kaza yerini buldum. Adam karşıya geçmeye çalışıyor, kusurlu bir durum yok. Motosiklet sürücüsünün geldiği yer çukurda kalıyor, ikiside birbirini görememiş olabilir. Sonuç olarak motosiklet çok hızlı.
Kaza yerine haritadan baktığımda iki şeyi çok net görüyorum .
1. Rahmetlinin 200 km lerin üzerinde hız yaptığı caddede kaza yerinin aynısı 6 tane kavşak var. Birisi olmasa diğerinde sobelenecekmiş eninde sonunda
2. Motosiklet otomobile çarptığı noktadaki yol genişliği o aracın kapatamayacağı kadar geniş. Arabanın arkasında motosikletin geçebileceği alan fazlası ile var. Kaçınma manevrası ile rahatça kurtulabilecek bir pozisyon. Tabi hızı makul seviyelerde olsaydı.
Sonuç olarak fikrimi değiştiriyorum , bence burada otomobil sürücüsünün yapabileceği hiçbirşey yok. Coğrafi nedenlerden dolayı kavşağa girdiğinde motosiklet falan görmüyordu adamcağız . Motorun kadraja girmesi ile kazanın olması arasında 5 saniye var ki buda mesafenin en az 300 mt olması demektir. Otomobil harekete geçmeye karar verdiğinde ortada motosiklet falan yoktu .
Kaza yerine haritadan baktığımda iki şeyi çok net görüyorum .
1. Rahmetlinin 200 km lerin üzerinde hız yaptığı caddede kaza yerinin aynısı 6 tane kavşak var. Birisi olmasa diğerinde sobelenecekmiş eninde sonunda
2. Motosiklet otomobile çarptığı noktadaki yol genişliği o aracın kapatamayacağı kadar geniş. Arabanın arkasında motosikletin geçebileceği alan fazlası ile var. Kaçınma manevrası ile rahatça kurtulabilecek bir pozisyon. Tabi hızı makul seviyelerde olsaydı.
Sonuç olarak fikrimi değiştiriyorum , bence burada otomobil sürücüsünün yapabileceği hiçbirşey yok. Coğrafi nedenlerden dolayı kavşağa girdiğinde motosiklet falan görmüyordu adamcağız . Motorun kadraja girmesi ile kazanın olması arasında 5 saniye var ki buda mesafenin en az 300 mt olması demektir. Otomobil harekete geçmeye karar verdiğinde ortada motosiklet falan yoktu .
Kameraya çeken de yolun karşısında ,aynı coğrafi konumdalar ,videoda görünüyorsa araç da görür , sürücü dönmeden önce biraz bekleyip yola baksaydı motosikleti görürdü ,biraz dikkat etseydi sadece görmez sesini de duyardı, eğer olması gerektiği kadar yolu kontrol etmiş olsaydı o kadar hızlı gelen motosiklet zaten önünden geçer giderdi ,sürücü ya bakmadan çıkmış ,ya da motosikletin hızını hesap edemeyip geçer giderim diye düşünmüş
Tamam kardeşim ,araç sürücüleri kusursuz ve bütün pislik motosiklet sürücülerinde.
Resmen motosikletlinin açığını aramak ve araç sürücüsünü temize çıkarmak için izliyorsunuz ,peki , siz ne diyorsanız o olsun, fakat bu önyargı ve linç kültürü bir gün sizin de kapınızı çalar ,benden söylemesi.
Kesinlikle katılmıyorum . Araç sürücüsünün davranışı hataydı ama motosiklet sürücüsünün davranışı kendi öz kararıydı. İnsanlar hata yapabilir ama bilinçli olarak verilen kararlar sonucunda bir kaza olursa ölümün sebebi bu karardır.
Ben trafikteki bir sürücü olarak başkalarının keyfiyeti ile yaptıkları aşırı hızı telafi etmek zorunda değilim. Kurallara herkes uymak zorunda motosikletin bir ayrıcalığı yok . Orada o hızla gidemezsin. Oradaki bir otomobil değilde karşıdan karşıya geçen bir çocuk yada bebek taşıyan bir anne olsaydı da aynı yorumu yapabilecekmiydiniz. Motosiklet hızlı gidebilir dikkat etseydiniz mi diyecektiniz ölmüş olacak insanlara ????
Kameraya çeken de yolun karşısında ,aynı coğrafi konumdalar ,videoda görünüyorsa araç da görür , sürücü dönmeden önce biraz bekleyip yola baksaydı motosikleti görürdü ,biraz dikkat etseydi sadece görmez sesini de duyardı, eğer olması gerektiği kadar yolu kontrol etmiş olsaydı o kadar hızlı gelen motosiklet zaten önünden geçer giderdi ,sürücü ya bakmadan çıkmış ,ya da motosikletin hızını hesap edemeyip geçer giderim diye düşünmüş
Tamam kardeşim ,araç sürücüleri kusursuz ve bütün pislik motosiklet sürücülerinde.
Resmen motosikletlinin açığını aramak ve araç sürücüsünü temize çıkarmak için izliyorsunuz ,peki , siz ne diyorsanız o olsun, fakat bu önyargı ve linç kültürü bir gün sizin de kapınızı çalar ,benden söylemesi.
Önyargılı olan sensin abicim. Burası motosiklet forum sitesi ve burada biz ne olsaydı yada motosiklet sürücüsü ne yapsaydı bu kaza olmazdıyı konuşuyoruz... yoksa kim haklı kim haksız şu durumda çok önemli değil.
Bu tip kazaların bir sebebi de sosyal medya ne yazık ki. Sosyal medyaya koymak için ortam hazırlanmış çekim yapılıyor sonuç felaket....
Önyargılı olan sensin abicim. Burası motosiklet forum sitesi ve burada biz ne olsaydı yada motosiklet sürücüsü ne yapsaydı bu kaza olmazdıyı konuşuyoruz... yoksa kim haklı kim haksız şu durumda çok önemli değil.
Bu tip kazaların bir sebebi de sosyal medya ne yazık ki. Sosyal medyaya koymak için ortam hazırlanmış çekim yapılıyor sonuç felaket....
Burasının motosiklet forumu olduğunun farkındayım ve önyargılı olduğumu da düşünmüyorum.
Gerçekten öyle mi ? Gerçekten burada kimin haklı kimin haksız konuşulmuyor mu ?
Rica ediyorum iletileri tekrar gözden geçirin lütfen .
Söylediğiniz çoğu şeye bir itirazım yok , evet ''motosiklet sürücüsü ne yapsaydı bu kaza yaşanmazdı ''bunu konuşuyorsunuz ,benim de itiraz ettiğim nokta burası , motosiklet sürücüsü kusuru olan tek kişi değil , otomobil sürücüsünü konuşmazsınız konu bir noktada tıkanır , doğru bir tespit yapamazsınız.
Burasının motosiklet forumu olduğunun farkındayım ve önyargılı olduğumu da düşünmüyorum.
Gerçekten öyle mi ? Gerçekten burada kimin haklı kimin haksız konuşulmuyor mu ?
Rica ediyorum iletileri tekrar gözden geçirin lütfen .
Söylediğiniz çoğu şeye bir itirazım yok , evet ''motosiklet sürücüsü ne yapsaydı bu kaza yaşanmazdı ''bunu konuşuyorsunuz ,benim de itiraz ettiğim nokta burası , motosiklet sürücüsü kusuru olan tek kişi değil , otomobil sürücüsünü konuşmazsınız konu bir noktada tıkanır , doğru bir tespit yapamazsınız.
Konu tıkanmaz abicim güvenli sürüş eğitimleri bunun için var. Tehlikeyi fark etmen olası tehlikeleri görebilmen buna göre konumlanman ve uygun hız ve viteste olman gerekiyor. Motosikletli arkadaş ne yazık ki bunların hiçbirisini yapmıyor. Bu kaza da yüzde yüz haklı olsa bile şuan hayatta değil. Bizim buradan otomobil sürücülerine yapabileceğimiz hiç bir şey yok ama kendimize yapabileceğimiz şeyler var bizde bunu konuşuyoruz....
trafik kurallarını orada pek iplenmediğinin resmi belgesi o kasisler
kasis i yapan diyor ki burada milleti bir şeklide yavaşlatmalıyız ki olası kazaların önüne geçelim
hız sınırlarının neden koyulduğunu şehir içinde kaza yapınca anlıyorsunuz eğer yaşıyorsanız
bir gün gerçekten paraya ihtiyacınız olduğu için kuryelik yaparsanız , 2 -3 paket fazla atarsanız çocuğunuzun cebine harçlık koyabileceğiniz düşüncesiyle çalışmak zorunda kalırsanız ,o zaman bunu tekrar konuşuruz.
Ben kurye değilim , hiç kuryelik yapmadım fakat bu emekçi insanlara hiç düşünmeden ,hiç empati kurmadan bu kadar acımasızca eleştiri yapılması gerçekten canımı çok sıkıyor.
Herkesin canı kıymetli ,kimse durduk yere hayatını tehlikeye atmaz ,kuryelere doğru düzgün maaş vermeyip ,parça başı ücret öderseniz elbette koştururlar , üç kuruş için ters yöne girerler , kaldırıma çıkarlar , insanların yemeği 10dk geç gelse paketçilere demediklerini bırakmıyorlar ,o insanların taşıdıkları yemeğin parasını kendi ceplerinden karşılama imkanları yok ,iki paket ''geç kaldı ''denilerek geri dönse ,bütün gün karın tokluğuna çalışmış olurlar.
Zamanında pizzacılar ''30 dk içerisinde gelmezse yemeğiniz bedava '' kampanyası yapardı ve herkes ''geç kalsa da bedava yesem ''diye saat tutardı ,kimden çıkıyordu onun parası ? Şimdi de ''şu kadar dakika içerisinde kapınızda''deniyor , burada suçlu paket servis yapan emekçi mi?
Sen ,yemeğin biraz gecikse ortalığı ayağa kaldır, paketi geri gönder , şikayet formu doldur ama paketçiler doğru düzgün motosiklet kullanmıyor öyle mi? Öyle değil kardeşim , hesap sorulacaksa onları bu şekilde çalışmaya zorlayan esnaftan ve müşteriden hesap soracaksın.
Bu insanlar bizim insanlarımız, hepsi benim kardeşim , otomobil kullanırken dikiz aynamdan paketçi göreyim ,doğru düzgün ve rahat şekilde geçip gitmesi için elimden geleni yaparım ...
Benzinlikte sıraya almazlar ,siteye sokmazlar , tuvaleti kullandırmazlar , hem acele yemek bekleyip hem trafik teröristi muamelesi yaparlar , yağmur, çamur ,kar, fırtına demeden sipariş verirler , biz ne ara bu kadar düşüncesiz ve bencil bir toplum olduk ya .
Bugün yaşanan kaza, ne yazık ki aslında her gün yaşanan ve klasik hale gelmiş bir örnek fakat kazayı yapan motosiklet sürücüsü olunca işler değişti ve bir an da sosyal medyada gündem oldu , motosikletlilere karşı toplumun beslediği önyargı öyle bir hale geldi ki ,kimse otomobilin kazadaki kusurunu konuşmuyor bile.
Motosikletlilere yönelik toplumsal nefretin sonuçlarından bir tanesi , yukarıda paylaştım ,izleyin lütfen ,bir gün hepimiz benzer şeyler yaşayacağız.