ustalara bir soru

mondial cup 100mfh kullanıyorum.ana yolda 100-110km hızla giderken birden çekişi düştü ve 80km hız yapmaya başladı yani ibre 80 i geçmiyor artık motorum 1000 km de ve yağı yeni değişmişti.acaba sebebi ne olabilir tahmini olan varmı acaba

debriyaj olsa baskı balata gitmiş derdim ama bi fikrim yok inş. sorularına cevap bulursun:)

mondial cup 100mfh kullanıyorum.ana yolda 100-110km hızla giderken birden çekişi düştü ve 80km hız yapmaya başladı yani ibre 80 i geçmiyor artık motorum 1000 km de ve yağı yeni değişmişti.acaba sebebi ne olabilir tahmini olan varmı acaba

düz yoldamı gidiyordun yoksa yokuş aşagımı gidiyordun bunlarıda belirtirsen güzel olur daha kolay yardımcı olabiliriz :)

orta ayaklıktayken arka lastik boşta dönüyomu? kampanada tutabilir.

sürat rekoru kıracağım derken aşırı zorlamış, hararet yaptırmış olabilirsin. inşallah değildir, masraf çıkarabilir başına...

orta ayaklıktayken arka lastik boşta dönüyomu? kampanada tutabilir.

orta ayaktayken boşta dönüyordu daha evvelinde . düz yolda gidiyordum çok azda aşağı meyilliydi yol. ibrede de bir sıkıntı yok biraz zorlayınca 100km yi görüyordu.yol hafif meyilli oluncada 110 u gördü.öyle sürat olsun diye gitmiyordum eşimle bereber bir yere ziyarete gidiyorduk. aşırı sürat öldürür :)

Son düzenleme:
dostum hava hortumunu kontrol et yırtılmış yada çatlamış olabilir,bu nedenle olur genelde.

motorun çalışma sesi olaydan önceki gibiyse,ya kilometre saatinde yada debriyajda sorun olabilir.anlık şişmişte olabilir 2 kişiymişsiniz.

eğer uzun süreli gittiysen yada daha öncelerinde yüksek devir kullandıysan motor şişmesi olabilir. yeni motor yaptırmak zorudna kalırsın yada silindir sekman attırırsın 200 kağıdın gider. motorun bu haliylede yağ yakar

yada arka fren basılı kalmıştır motoru zorluyodur. kampanada problem olabilir yani.
inşallah motor şişmesi değildir çok kötü bi olay. motorun yağını felan kontrol ediyormuydun sürekli ? yağ azalmışsa kitler gerçi şiştiğini duymadım ama inşallah böyle bişey değildir. kontrol amaçlı bir motorcunun yanından geçerken sesinde bi problem varmı de usta sesini dinlesin motorun şişme felan varsa anlar

edit : arka dişlin orjinalse o motor düz yolda 100 yapmaz. max 90dır yapacağı. kilometre saatin düzelmiş olabilir

arkadaşlar mondial alacak arkadaşlara da bir uyarı. daha motoru aldığım gün plastik dış aksamı çatlamaya başladı.şuan 1000km de her yerinde çatlak dolu.değiştirdiğim parça bile tekrar çatladı artıkçatlayanı değiştirmiyorum.öylece kullanıyorum

Bende de 100kh var düz yolda 2 kişi 95 yaptım. Biraz daha zorlasam belki 100 yapabilirdi. Tüm parçaları orjinal. Servise götürdüğümde de ibre doğru dediler. Motor 2005 model babamdan alalı 6 ay felan oldu :D . Babamdayken en fazla 70 yapıyodu o da motor vidalarının çok gevşemesinden kaynaklanıyormuş.

Motorun vidalarını kontrol etmende fayda var bence.

* Birde ben motoru devirli kullanıyorum. Herhangi bir sorun ilerde karşıma çıkabilirmi acaba arkadaşlar ?

Plsatik motor kimseye tavsiye etmiyorum. Titreşim tamam da o plastiklerin sesi olsun dandikliği olsun beni öldürdü...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar