Ustad motorculardan amator motorculara tavsiyeler

100 tam puani yakalayin hayatta kalin

Trafigi okuyabiliyor musun? 25 puan

Motor bakimli abs li lastikler iyi: 20 puan

Ekipman tam: 10puan

Hiz limitlerine uy, zihin acik, konsantrasyon yuksek defansif sur: 25puan

Geriye kalan tedbirler: 20 puan

Emanet motosiklet alıp düşerseniz, o motosikleti satın alırsınız. Kaza büyük küçük farketmez, motosiklet artık sizindir.

2003 yılında aynı yılın Cillop gibi Fazer 600 ü ile( bence Fazerin en yakisikli kasası buydu) park manevrasinda küçük bir düşme vakam olmuştu. Hasar sadece gidon topuzu ve tek manette olmuştu Çok sevdigim bir arkadaşımın motosikletiydi kulakları çınlasın Halende çok severim. Fazer 600 sahibi olmuştum daha 9 bin km de. 1 yıl keyifle kullandigim motosikletlerden birisiydi.

Canım Hırbocuğum. Senin için ben de geri döndüm. Sensiz forum, susuz deniz gibi :farao:

Geleneksel "ABS'yi çok fazla ve bence gereksiz önemsiyorsunuz" lincimi yesem mi =)
İşin kötüsü bunu söyleyince, herhangi bir resmi bilimsel anlatıya karşı çıktığında olan düz dünyacı yaftası gibi abs karşıtı oluyoruz ama olsun eğlenceli oluyor :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geleneksel "ABS'yi çok fazla ve bence gereksiz önemsiyorsunuz" lincimi yesem mi =)
İşin kötüsü bunu söyleyince, herhangi bir resmi bilimsel anlatıya karşı çıktığında olan düz dünyacı yaftası gibi abs karşıtı oluyoruz ama olsun eğlenceli oluyor :D

Bence vaktidir. ABS konusu acilmayali cok oldu. "Ailemi nasil ikna ederim" de yeni bitti hem. :)

Oooo en sevdigim konu (bkz: we die like real men) Vallahi bikac kisiden duydum micirda Abs yuzunden duramadim kaza yaptim diyen. Baska bir bilimsel arguman varsa duymak isteriz sayin Killingroad:)

Bu arada yazdiklariniz hep mantikli alti dolu dolu, bilgiyse bilgili yorumsa ikna edici. Onçün merakla bekliyorum:)

Hocam Abs eksikliğinden kaç puan kırıyorsunuz :).

Hocam Abs eksikliğinden kaç puan kırıyorsunuz :).

20 yazmisim az yazmisim biz ona 80 falan diyelim. Hatirladigim birsuru hayvan gibi panik frenim var. Onlarin birinde olmasa oburunde Hakkin rahmetine kavusmustuk kesin.

Hatta abs yi 100 tam puanla listeden cikarip olmassa olmazlar arasina almak lazim sanki.

20 yazmisim az yazmisim biz ona 80 falan diyelim. Hatirladigim birsuru hayvan gibi panik frenim var. Onlarin birinde olmasa oburunde Hakkin rahmetine kavusmustuk kesin.

Hatta abs yi 100 tam puanla listeden cikarip olmassa olmazlar arasina almak lazim sanki.

Kaldık desenize :queen:, şaka bir yana motosikletime çokça bağlanmaya başladım eğer yolunu bulabilirsem bütçemde müsade verirse motosikletime abs takabilirim tabi uyarsa.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
gayet bos bı konu bı cok uyenın yaptığı yolu sadece cmt pazarlarımı saysak yeter buyuk cc kucuk cc ayrımı yapmak cok sacma kı herzaman 1 buyuk bır hatta 2 buyuk bır kucuk motorum olduğu zamanlar oldu asla ben ustayım dıyemedım demekkı bı fok oğrenememısım yıllardır

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gayet bos bı konu bı cok uyenın yaptığı yolu sadece cmt pazarlarımı saysak yeter buyuk cc kucuk cc ayrımı yapmak cok sacma kı herzaman 1 buyuk bır hatta 2 buyuk bır kucuk motorum olduğu zamanlar oldu asla ben ustayım dıyemedım demekkı bı fok oğrenememısım yıllardır

Abi sen neden ustune alindin ki bu kadar aciklama yaptin.
Kendini ustad olarak gormuyorsan gormuyorsundur bunda sorun yok.
Ustad olmamak ayip degil ki..

Oooo en sevdigim konu (bkz: we die like real men) Vallahi bikac kisiden duydum micirda Abs yuzunden duramadim kaza yaptim diyen. Baska bir bilimsel arguman varsa duymak isteriz sayin Killingroad:)

Bu arada yazdiklariniz hep mantikli alti dolu dolu, bilgiyse bilgili yorumsa ikna edici. Onçün merakla bekliyorum:)

ahaha no airbags :)

abs'nin faydalarına falan kesinlikle karşı değilim, yanlış anlaşılmaya da çok müsait bir konu.
motosiklet öğrenecek kişinin abs'siz motorla başlamasında ciddi bir fayda olabileceğini söylüyorum da arada linç ediyolar işte. :D
abs'yi sigorta olarak görmek sakıncalı şeylere neden olabiliyor. abs karşıtı değilim diye tekrar belirteyim, daha geçen aylarda gezmeye motor da arıyorken arkadaşımın son derece temiz xtz660'ını da abs yok diye almadım, başka konu.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben ABS'siz motorla başladım, ilk 6 ay içerisinde 3 kere düşüp (birinde güzel karenaj masrafı çıkmıştı...) "bir daha ABS'siz motora binersem..." dedikten sonra bir 24.000km / 3,5 yıl daha kullandım o motoru düşmeden. ABS yoksa bir saçmalık yüzünden yeri öpme şansın yüksek oluyor. CB500F ile 35k / 5 yıl içinde 3 kere aktive etmişken DL650'ye ilk alışma sürecinde 3k / 3 ayda 3 sefer aktive ettim (uzun bacaklı motorlarda daha kolay kilitliyor). Bence aceminin ABS'siz motor kullanması bir fayda sağlamıyor.

Son düzenleme:

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250

Limon mimon hikaye oluyor panik frende. ABS büyük nimet. Bir de bacakla motoru tutup ağırlığı kollardan almak. Yolda kendimi düzeltirken buluyorum hep.

Limon hikaye olmak zorunda değil arkadaşlar. Böyle söylediğiniz zaman, "limon işi yalan abi gördün mü yapıştıracan" demekten bir farkı kalmıyor bunun. Doğru mu bu şimdi?

Acil durum sırasında gösterdiğimiz davranışları değiştirmenin bir yolu var: Refleks olana kadar tekrar etmek. Büyülü, mistik veya artislik yapılacak bir şey de değil bu, yeterince pratik yapınca panik anında da elimiz refleks olarak artan bir basınç uygulamayı öğreniyor.

Hırbo ne üstadı.Ben sana asıl üstad motorcudan yorum yazayım.Hepiniz amatörsünüz.
Pazar ev temizliği için bizimkine yardım ediyoruz zorumlu.Elektrik süpürgesini verden kaldırırken belim bir kırt etti hala yürümekte zorluk çekiyorum.Yaşlandık artık.

Bak sen üstad motorcunun yorumuna.Diyorki sen geçen hafta cuma işe motorla gitmiştin ondan olabilir motor yapar diyor.Üstad neyi nereye bağlıyor.:queen:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Limon hikaye olmak zorunda değil arkadaşlar. Böyle söylediğiniz zaman, "limon işi yalan abi gördün mü yapıştıracan" demekten bir farkı kalmıyor bunun. Doğru mu bu şimdi?

Acil durum sırasında gösterdiğimiz davranışları değiştirmenin bir yolu var: Refleks olana kadar tekrar etmek. Büyülü, mistik veya artislik yapılacak bir şey de değil bu, yeterince pratik yapınca panik anında da elimiz refleks olarak artan bir basınç uygulamayı öğreniyor.

Evet limon işi çok önemli ve kendini (omuriliği) de freni değişken artan basınçla sıkmaya da alıştırmak lazım. CB500F'te hiç sorun yaşatmayan dozajlama uzun bacak DL650'de bana ilk başlarda sorun yaşattı mesela, sonra yaşamadım. Neden? Çünkü pratik yaptım.

Amortisörlerin kapanmasına fırsat vermezseniz ABS sizi kazık frenden dolayı düşmekten korur ama çarpmaktan korumayabilir...

Son düzenleme:

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250

Hikaye derken yanlıştır böyle yapmanın manası yok diye demiyorum. Ne kadar alıştırma yaparsan yap illa ki kaçıyor ve harş diye sıkıyoruz ön freni, sıkıyorum yada. Bilmemek ve sürekli kullanmamak yada kullanamamak farklı şeyler.

Yanlış hatırlamıyorsam AEA canlı yayınlarında Fuat Domaniç ve Devrim Sirmen'de zaman zaman motoru dizlerle tutmayı bırakıp kollara yüklendiklerini, frene asıldıklarını söylüyorlar. Ki biri California Superbike School'da eğitmen.

Bunu yapmak çokmu zor elektronik olarak.ABS den ayrı ben maneti hart diye çeksemde o dozajlayarak amaortisörün kapanma mesafesine diskin dönme hızına göre dozajlasa.Yapılamayacak bir şeymi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar