Usta parayı aldıktan sonra cevap vermemeye başladı

18 yaşındayım Mondial Drift L motorum var. İlk motor olarak aldım ama aldığımdan beri 8 ay geçti ve başıma gelmeyen şey kalmadı. Bir kere motor yedi ve yolda kaldım, onu yaptırdım. Sonra yolda zincir koptu, yine yolda kaldım. Gaz teli koptu, debriyaj teli koptu. Yani motorun beni taşıdığından çok ben onu taşıdım gibi bir şey oldu.

En son motorumdan bir zırıltı sesi gelmeye başlamıştı ve o sırada debriyaj teli de kopmuştu. Debriyajsız bir şekilde ilerlemeyi başardım. Bir süre sonra trafikte durmak zorunda kaldım. O sırada yanımda duran bir abi motorda bir sorun olduğunu anlayıp ne olduğunu sordu. Ben de durumu anlattım. O da tanıdığı bir ustası olduğunu söyleyip oraya götürmeyi teklif etti. Zaten ben de kendi ustamdan memnun değildim, o yüzden kabul ettim.

Ustaya gittik. Usta kendini öve öve anlattı, şöyle yaptım böyle yaptım, eğitim aldım gibi şeyler söyledi. Normalde düşük CC motorlara çok bakmadığını ama beni getiren kişi tanıdığı olduğu için bakabileceğini söyledi. Motordan gelen zırıltının egzantrik zincirinden geliyor olabileceğini söylediler. Üst kapağı açıp baktılar ama net bir şey göremediler. Tam kapatacakları sırada şaseyi kontrol etti ve şasenin kırık olduğunu fark etti. motoru sürülmeyeceğini söyleyip motoru bırakmamı önerdi. mantıklı olanı yapıp motoru orada bıraktık.

Sonrasında 1 gün, 2 gün derken süre uzadı ve motor tam 3 hafta sonra çıktı. Motoru aldığımda yapılmıştı ve ilk başta gayet iyi görünüyordu. Meğerse sadece şase değil, egzantrik zinciri, pimi, gergisi, subaplar gibi birçok parça da değişti. Motoru aldım, sürmeye başladım. Performansı da gayet iyiydi çünkü daha önce motor bayağı güçsüzleşmişti ve gitmiyordu, o sorunlar düzelmişti.

Motoru aldıktan sonra yaklaşık 4 gün rodaj yaptım. Dördüncü günün akşamı rodaj bakımı ve subap ayarı için tekrar ustaya bıraktım. Ertesi gün sabah gidip motoru aldım. Bu arada motoru aldıktan bir gün sonra yapılan işin parasının yaklaşık %80'ini vermiştik.

Rodaj bakımından sonra motoru aldım ve otobanda yaklaşık 100 km hızla giderken bir anda çok sert bir “tak” sesi geldi. Ses o kadar netti ki interkomdan son ses müzik dinlememe rağmen çok rahat duydum. Hemen debriyajı çekip sağa geçtim ama motor zaten kilitlemişti. O anda motorun kitlediği belliydi. Sonradan benim motoru yaparken yanlarında olan başka bir ustada oradaydı ona sordum büyük ihtimalle krank kitlemiş olabilir dedi.

Daha sonra çekici çağırıp motoru tekrar ustaya götürdük ve bıraktık. Usta bakacağını söyledi ama sorun şu ki bu kadar işlemden sonra motor sadece 5 gün içinde kilitledi. Üstelik şu an telefonlara cevap vermiyor. Dükkâna gittik, kendisi yoktu. Yanındaki kişi de sürekli başka işleri olduğunu söyleyip geçiştiriyor.

Şu an açıkçası işçiliğine hiç güvenmiyorum. Zaten fiyat olarak da oldukça yüksek bir ücret söyledi. Bu yüzden paramı geri isteyip motorumu çekiciyle alıp başka bir yere götürmeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda usta nasıl bir tavır alır, ne yapmak gerekir onu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Inazuma
Usta senden kaçmaya başlamışsa bu iş uzayabilir hocam. Paranı geri istersen de alamayabilirsin çirkinleşebilir olaylar. Para Babası'nın dolandırılma hikayelerinde benzeri şeyler yaşayan insanlar polise kadar gidiyordu. Insallah durum ona gelmez.

Usta senden kaçmaya başlamışsa bu iş uzayabilir hocam. Paranı geri istersen de alamayabilirsin çirkinleşebilir olaylar. Para Babası'nın dolandırılma hikayelerinde benzeri şeyler yaşayan insanlar polise kadar gidiyordu. Insallah durum ona gelmez.
Vallaha ne desem boş hocam şuan yarın tekrar gideceğiz gerekirse her gün giderim yarın büyük ihtimalle denk gelirim ne derse artık ters konuşursa ne olur bilmiyorum ama umarım uzatmaz olayı çünkü 30 40 bin tl'lik bir motor için 3-5 ay uğraşmak istemem.

zaten motoru satmayı düşünüyordum rodaj bitince ilana koyacaktım bu olay oldu yani zorla da olsa paramı alıp motoru da çekiciyle evimin önüne koyup bırakırım daha hayırlı.

Motosikleti
revolt rt3
Vallaha ne desem boş hocam şuan yarın tekrar gideceğiz gerekirse her gün giderim yarın büyük ihtimalle denk gelirim ne derse artık ters konuşursa ne olur bilmiyorum ama umarım uzatmaz olayı çünkü 30 40 bin tl'lik bir motor için 3-5 ay uğraşmak istemem.

zaten motoru satmayı düşünüyordum rodaj bitince ilana koyacaktım bu olay oldu yani zorla da olsa paramı alıp motoru da çekiciyle evimin önüne koyup bırakırım daha hayırlı.
hocam kötü olmuş gerçekten oncelikle geçmiş olsun rodajdan bahsettin o yuzden sıfır sanırım motor garantisi yokmu

Motosikleti
revolt rt3
sıfır değil hocam 16 binde şuan subaplar değiştiği için rodaj yapmam gerekti.
anladım hocam bu durumda en iyi yapabileceğiniz şey usta ile bir şekilde iletişime geçip tavrınızı koymanız ama polis işine girerseniz çıkamazsınız dolandırma gibi bir durumun pek olası olacağını sanmıyorum bir motor için. sadece oyalıyor gibi ders olmuş olsun hocam elden para vermeyin birdaha:) adam gibi ustalık yapan yok artık hocam motoruda alırsanız oradan mondial bayiye verin

Motosikleti
Voge 250RR
Böyle bir durumda usta nasıl bir tavır alır, ne yapmak gerekir onu merak ediyorum.
Sonra ben insanlara kavga etmicek olsan bile sert çıkışacaksın diyince suçlu oluyorum. Bu cahil gelişmemiş insanlara iyi konuşmayacaksın, masum görünmeyeceksin işte. Al sevdiğin kalıplı bi abini tekrar git biraz sert konuşun yine geçiştirsin geçiştirebiliyorsa. Baktın seni tabiri caizse s*klemiyor işte orada bozacaksın saygını ki daha da kendine güvenip üstüne çıkmayacak. Bunları böyle böyle eğiteceksin şu tarz insanlara o kadar ayar oluyorum ki..

Motosikleti
Ns200 15"
Motosikletinize tam olarak ne işlemler yaptırdınız ve ne arıza çıktı?

1 - Önce güzel imla kurlarına uygun, akıcı yazınız için tebrik ederim.

Maalesef forumda okuma, yazma bilmeyen çok olduğu için dikkat çekiyor.

2 - Maalesef ustalarımızın mesleki ahlak seviyeleri belli, onlar işin olup olmamasına bakmazlar, kendi paralarını alıp, almadıklarına bakarlar, bu sebeple daha önce verdiğin paraları geri alabileceğini zannetmiyorum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu yüzden paramı geri isteyip motorumu çekiciyle alıp başka bir yere götürmeyi düşünüyorum. Böyle bir durumda usta nasıl bir tavır alır, ne yapmak gerekir onu merak ediyorum.
iftardan sonra.
6696487c8c1d7f4a1b08d7f3.jpg

Motosikleti
Arora kasırga
Yazılı olmayan kural;
Verilen para geri alınamaz.
Sen iyisi mi başka ustaya git,bir daha o hızlara çıkmadan önce yağ seviyesini kontrol et.
Ha bir de krank koluna çizik atılıyor,bilezik rulman daha iyi yağlansın diye. Onu da yaptır öyle toplat kelleyi.

Motosikletinize tam olarak ne işlemler yaptırdınız ve ne arıza çıktı?
Motorundan bir zırıltı sesi geliyordu onun için götürdüm sonra şasenin kırık olduğunu fark ettik o yapıldı sonra o zırıltı sesi egzantrikten oluyor denildi egzantrik zinciri paleti gergisi gibi bir ton parça değişti subaplar yamulmuştu onlar değişti piston pimi kırılmış o değişti gibi gibi bir sürü parça değişti sonra subaplar alışsın denilerek bir 500km rodaj yaptım rodaj bakımına verdim subap ayarı falan yapıldı ertesi gün ise motor kitledi büyük ihtimalle krank kitledi deniliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yazılı olmayan kural;
Verilen para geri alınamaz.
Sen iyisi mi başka ustaya git,bir daha o hızlara çıkmadan önce yağ seviyesini kontrol et.
Ha bir de krank koluna çizik atılıyor,bilezik rulman daha iyi yağlansın diye. Onu da yaptır öyle toplat kelleyi.
Hocam iyi hoş konuşuyorsunuz da ben motoru alıp başka ustaya gitsem beleşe yapılmayacak ya. Zaten 30-40 bin TL lik motora 2 motor parası da harcamak istemiyorum sponsor olacaksanız ayrı. :)

Böyle faydalı bir şeyi motoru yapan fabrika bilmiyor mu?
Zaten 30-40 bin TL lik motora 2 motor parası da harcamak istemiyorum

Bu yüzden diyorum motosiklet alacaksan sıfır alacaksın, hele böyle düşük hacimli motosikletleri imkanları kısıtlı gençler alıyor, haşatını çıkarıp bırakıyor, sonra alan tamirciden çıkamıyor.

Motosikleti
Arora kasırga
Motorundan bir zırıltı sesi geliyordu onun için götürdüm sonra şasenin kırık olduğunu fark ettik o yapıldı sonra o zırıltı sesi egzantrikten oluyor denildi egzantrik zinciri paleti gergisi gibi bir ton parça değişti subaplar yamulmuştu onlar değişti piston pimi kırılmış o değişti gibi gibi bir sürü parça değişti sonra subaplar alışsın denilerek bir 500km rodaj yaptım rodaj bakımına verdim subap ayarı falan yapıldı ertesi gün ise motor kitledi büyük ihtimalle krank kitledi deniliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam iyi hoş konuşuyorsunuz da ben motoru alıp başka ustaya gitsem beleşe yapılmayacak ya. Zaten 30-40 bin TL lik motora 2 motor parası da harcamak istemiyorum sponsor olacaksanız ayrı. :)
O zaman herifin dükkanında hır çıkarıp başına bela alacaksın. Az işten çok iş çıkar. Akıllı ol.
Böyle faydalı bir şeyi motoru yapan fabrika bilmiyor mu?
Bu olay otomobil ve diğer ağır vasıta araçlarda zaten var olan bir durum.Hem krank hem yatakları yağlamak için 2'şer adet kanal bulunur. Lakin motosiklet pek önemsenmediği için çal/geç yapılıyor. Ha bir de bilinçli eskitme metoduyla yedek parça iteleme konusu var tabi..
Kasayı korumak istiyorsan biraz kafayı çalıştıracaksın.
Her denileni yapmadığın gibi her yoldan da gitmeyeceksin.

Motosikleti
Ns200 15"
Maalesef kasap ustaya denk gelmişsiniz.

Motosikleti
Arora kasırga
Senin gibi bilge adamla kırk yıl önce tanışmış olsam, şimdi bu hallerde mi olurdum?

Kader işte, insan bazı şeyleri iş işten geçtikten sonra buluyor.
Bilgelik,tapınaklara ömrünü adayanlara yakışır.
Ben sadece bilgiye erişmekte farklı kaynaklardan yararlanma yolunu seçerim.
Ne derler bilirsin; Her şeyi dinle,işine yarayanı tut,gerisini diğer kulağından yolla.
Bu hayatta asla kibirlenmeyeceksin,gün gelir bir aptal bile işine yarayacak bir bilgi verir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar