Uludağin En Yüksek Zirvesinden....

herşey bir anda oldu pazar günü evde kalmaya niyetimiz yoktu,sabahki hava durumuna göre nereye gidecegimi belirleyecektim,sabah kalktıgımda hava çok güzeldi,hemen aklıma bursa hatta uludaga çıkmek geldi,eşimle birlikle saglamca giyindik,motorumu hazırlayıp saat 09,30 de yola koyulduk,

ortalama hızım 100 ve 110 arasında seyrettim iki kişi olmamıza rağmen rahatlıkla gidebiliyorduk,rampalarda bile 90 dan aaşaya düşmüyordum.

hızlı gittigim için çok geçmeden gebzeye gelmiştik,ve biraz mola verdikten sonra feribota binmek için gazladım.

feribota geldigim de 4 tane motor arkadaş vardı onlarda bursa mudanya giteceklerini söylediler,feribota beraber bindik,ve yalova opet e kadar beraber yol aldık onlar opete girince ben devam ettim.

hiç vakit kaymetmeden uludag yoluna koyulduk,bursayı fazla gezmeden transit geçiş yaptık.

başladım uludaga tırmanışa,çok güzel manzaraları var,güzelde virajları var,inanın aşaya inip birdaha çıkmak istemişimdir,artçılı olugum halde motor hiç de zorlanmadı hızlıca çıkıyordum zaman zaman 80k hıza ulaştıgım bile oluyordu,tabi ani bir frenle hızımı 20 km hıza düşürüp keskin bir virajı alıyordum.

bunlarda doganın güzel resimleri çekmek için gelmiş olmalılar,

bir gün mutlaka bu otel de kalmalıyım...

işte sonunda uludaga gelebilik, ve hava gerçekten çok soguktu,yol boyunca maskelerimizi çıkarmadım,ayak parmaklarım bile sogugu hissediyordu.

ya hava kararıyordu ya da biz çok yukarı çıktıgımızdan öyle gözüküyordu,sanırım bize öyle geliyordu.

işte burası kayak yapılan alan.

işte bu manzara süper olmalı.....

içimden birisi şu makinayı çalıştırsada uludagı tepeden teleferitle gezsek diyordum,ama kulubede kimse olmadıgı için söylememedik,olsaydı..

bu yol kapalı bir yol, ve ilerisini motor ile degilde yaya olarak devam ettim ve askeri birligin egitim alanıymış,askerlerin bu uludag da gerçekten iş zor,yaz da soguk kışda.

öyle bir yola girdim ki inanin inmeyi bile düşünmedim,aklımdan geçen sadece dahada yukarıya çıkmaktı,uludagın en zirvesine çıkıp avazım çıktıgı kadar bagırmaktı,sanırım bunu yaparken etrafımda kimsecikler yokki,eşim delimisin diye bagırıyordu..

bu da teleferigi çalıştıran trafo olmalı.

aşagısı resmen siyaha boyanmıştı,hayatımda havayı ilk kez bu kadar sisli görüyordum,

eger bir buluşma düzenlersem yaza dogru burda yapabilirim,uludagın en doruk zirvesi diyee,oturacakyerleri ve cafesi muhteşem olmalı.

tepeden aşaga inmiştik ve evin yolunu tutma zamanı da gelmişti.

ve son fotograf feribotta,aynı feribotla istanbula geçtik,
toplam 400 km yol yaptık ve 40 ytl benzin masrafımız oldu.
güzel ve zevkli bir gün geçerdik.
bir dahaki gezi topigimde buluşmak üzere esen kalın.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
harika süper muhteşem :cat:

Allah sizi hiç ayırmasın :rendeer:

Bi helalde sana Cihanım...efsane senin geziler be...kıskanıyoz...

cihancım benım kadar olmasada sende baya ıyı gezıyorsun :=)
hakkını verıyorsun valla cbf nın helal sana bende cbf 150 ıle gecen ramazan ayında ızmır cesme ye gıtmıstım(resimleri bu aralar üşengecliğim üzerimde olduğu için yayınlamıyorum :=) ) oradan ayvalık assos truva canakkale erdek avsa dolasıp gerı dondum ıstanbula cbf gercekten cok saglam ve ekonomık bı motosıklet paylaştığin için saol bende bı ara üşenmeyıp yayınlayacagım resımlerı :=)

Hıııım demek buralara kadar geldiniz.
Aşağıda görünen kartanesi otelinin önünden ormana yol giriyor işte o yol volfram maden işletmesine çıkar sonra da göllere devam eder.
Kışın ve kısa günlerde gitmek riskli yazın deneyebilirsiniz.

dostum çok güzel yapmışsınız,dünyaya bi dahamı geleceksin:mrgreen: hani yediklerin nerede.hani sitede adet olmuş gezenler yediklerinide resimliyor,siz o kadar yolu aç karnınamı yaptınız:p
teşekkürler paylaşım için:rendeer:

cihan ne diyim sana gene güzel bir gezi ve gene sen :cat:tebrik ediyorum.Bu arada evlendiğinden haberimiz olmadı :silent:Enson nişanlıydın hatta nişanlını görmek için 500km gidip aynı gün içinde 500km daha yapıp gelmiştin.1000km toplam :) İnsan bir söylerdi dimi :silent:haberimiz olmadı.Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Allah bir yastıkda kocatsın.:wiinkk::rendeer::rendeer::rendeer: artık senin içinde yeni dönem bu olsa gerek amca oğlunu bırakmak zorunda kladın yeni gezilerini eşinle birilikde yapman dileğiyle..saygılar sevgiler.

Son düzenleme:
2 hafta önce bende gitmiştim oralara motorla ama uludağa çıkmadım :) Milli parkın biraz aşağısındaki çay bahçesinde çay içtik iskender yedik döndük. Çıkış yolu gerçekten güzel ilk uzun yol deneyimimdi ilk fırsatta tekrarlayacağım :) Ben 320 km de 50 ytl benzin harcadım tabi +20 feribot parasıda var ekonominin gözüü seveyim :)

harika bir pazar gezisi olmuş fotolar için çok teşekkürler,eline koluna emeğine sağlık.................

vallaha helal olsun uludağ özledim geçen kış güzeldi karsız görmek garip geldi

benimde bu ikinci uludağa çıkışım ama bir türlü kara denk gelmiyor geçen sene de 10. ayda çıkmıştım gene kar yoktu,sanırım şubatta bir daha çıkarsam bu sfer kar görürüm.

dostum çok güzel yapmışsınız,dünyaya bi dahamı geleceksin:mrgreen: hani yediklerin nerede.hani sitede adet olmuş gezenler yediklerinide resimliyor,siz o kadar yolu aç karnınamı yaptınız:p
teşekkürler paylaşım için:rendeer:

sabah çıkmadan önce cafede kahvaltı yaptık,sonra feribıtta ben 4 tane tost yedim,bursada iskender yedik,dönüştede lokantada birşeyler atıştırdık,gene feribotta 3 tane kaşarlı simit yedim ama yediklerimi resim çekmek gibi bir alışkanlıgım olmadı için bu seferlik çekmedim,bir dahakine.

cihan ne diyim sana gene güzel bir gezi ve gene sen :cat:tebrik ediyorum.Bu arada evlendiğinden haberimiz olmadı :silent:Enson nişanlıydın hatta nişanlını görmek için 500km gidip aynı gün içinde 500km daha yapıp gelmiştin.1000km toplam :) İnsan bir söylerdi dimi :silent:haberimiz olmadı.Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.Allah bir yastıkda kocatsın.:wiinkk::rendeer::rendeer::rendeer: artık senin içinde yeni dönem bu olsa gerek amca oğlunu bırakmak zorunda kladın yeni gezilerini eşinle birilikde yapman dileğiyle..saygılar sevgiler.

eyvallah birader senide göremek isteriz yollarda,uludaglarda,
daha yapacagım çok km ler var hele şu yüksek cc li motorumu bi alıyım.

Çok güzel gezi olmuş arkadaşım ya :cat:
Anne tarafım Bursa / inegöl olduğu için her sene en az 5 - 6 defa Bursa'ya gideriz :p
Her defasındada arkadaşlarımla Uludağa ATV sürmeye çıkarız :p
Ocak ayındada inşallah istanbuldaki arkadaşlarımda Bursa'ya gidicez :p
Uludağ'da çalışan bi akrabamız bize kalıcak yer ayarladı :p orada kalacağız inşallah :p
MT Bursa'ya duyurulur :cat:
+

Uludağa hala kar düşmedimi ya :silent:

süper bir gezi en güzelide plansız canın sıkılırken kalkıp yola çıkmak bayılırım böyle ani gezilere ama bize motorla kısmet olmadı valla açık açık itiraf ediyorum kıskandım arkadaş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar