Ülkemizde Kıdemli Motorcular Neden Hep Adventure Makinaya Biniyor ?

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
keyif, donanım, fiyat/performans.
bugatti ile dağ yoluna giremezsin, unimog ile 0-100 yapamzsın, makas atamazsın.
ferrari ile çoluk çocuk pikniğe gidemezsim, crawler ile klübün önünde piyasa yapamazsın.
ama ikisinin ortası bir c suv ile hem hafif arazide gidersin hem hafifliği ve nispeten atikliği ile performans ihtiyacını doyurur.
e doblocusunuz işte :)

yok hocam ben o mantıkta sportage'a biniyorum şu anda. kısmetse de cruiser ile devam edeceğim ;)

Motosikleti
Motoru satıldı...
La oglum ben budistim et bile yemiyorum ne cennete ama giriceksem neden olmasın :))))
oğlan kendine xiami scooter aldı bildiğin elektirikli kaykay anasını satim :(
Hocam siz onu boşverin beni alın :D R25 alıyorsunuz ve xiaomi scootermi tercih ediyor yeminle millette ne şans var
benim peder zamanında pejonun mobiletine biniyormuş şimdi bana motor tehlikeli binme diyor (Kendim çalışıp ekipman motor vs aldım anca birşey dememeye başladı)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Valla güzelim sport touring kültürünün üstüne acı biber gibi geliyor biraz farkındayım ama...

Ben o tipsiz Tuareg ile Yalova'dan dağa vurup Kastamonu'ya kadar asfalt yüzü görmemiş yerlerde gezebilir, kabiliyetim yettiğince çamuruna taşına bokuna püsürüne dalabilir, eşşek kadar yükleme kapasitesiyle güzel güzel kampımı yapabilirim. Ertesi haftasonu çıkıp Hacıllı'da Darlık'ta köpek gibi gazlayabilirim. Bir naked veya supersport'un yaptıklarını yapamaz elbette ama onların yapabildikleri "ekstra"lara genelde sokakta pek gereksinim olmaz ve birileri gelip "aaa bu alet nassı böyle gidiyor" diye şaşıracaktır genelde.
Sonraki haftasonu da otobana çıkıp 200 200 istediğim yere gidebilirim.

Gösterin başka bir şey bunları yapabilen, onu konuşalım.
Alanların neden aldığı konusu bambaşka bir şey. Deneyim kazanmış belli yaşa gelmiş insanlar neden adventure tercih ediyor? Yukarıdaki sebeplerden, üstüne naturel oturuş pozisyonu vs gibi konulardan. TET yapar toprağa girer girmez ayrı bir şey.

Asfalttan inmem inene saygı duyarım .

Geçtiğimiz günlerde oldukça deneyimli iki öğrencim ile Uçmakderede iki günlük eğitim programı için Türkiyedeydim. Benim binmem için ayarladıkları Multistrada son anda satılınca yerine Tuareg ayarlamışlar . Açıkçası Uçmakdere de S1000XR kovalarken altımda kocaman ön jantlı , hafif offroad lastikli , leylek gibi süspansiyonu olan Tuareg olmak zorunda kalması canımı sıkmadı değil.

Ancak , Tuareg beni gerçekten çok şaşırttı. Tempo yükseldikçe altımdakinin Tuareg değil de F800R türünde bir motor gibi davrandığını farkettim. Gücü tam kıvamındaydı o eğimlerde ve virajlarda asla geri kalmıyordu. Frenler biraz tırt olmasına rağmen güçlü kompresyonuyla bana çok yardımcı oldu. İtalyanlar bu işi biliyor diyeceğim ama motorun dört bir yanındaki çince etiketler acı gerçeği yüzüme tokat gibi çarptı.

Otoyolda 200 - 200 gitme işi biraz abartı olsada 170-180 km lere çok seri tırmanan bir motor. Ondan sonrasınde Enduro olduğunu hatırlayıp ön tarafta hoş bir hafiflik yaratmaya, akabinde de olgun bir kadın gibi kollarımda vals yapmaya başlıyordu.

Aleti çok sevdim , ilk enduro motorum Pegaso 655 e göre çok çok daha iyi bir motor olmuş . Ee arada neredeyse 30 sene olunca bu doğal.

Sevgilerimle

Ben kıdemsiz motorcu sınıfına giriyorum ama gönlüme göre bir motor alsam R3 alırdım heralde. Manisa’dan yardırıp Sabuncu Beli’nden gönlümce gidebildiğim kadar gitmek isterdim. Ama benim şuan tek ilacım scooter. Araba hanımda. Oğlanı okula bırak al vs hava şartları uygunsa hep bende… Etli butlu motosiklet sevmiyorum. Tabi hakkını verip uzun yol yapanlara sonsuz saygım var o ayrı…

İzmir'in sahil şeridi kısmında Ahmetbeyli diye bir yer var, güneyde kalıyor. Orada Fethi Baba'nın yeri diye bir mekan var, Motorcuların buluşma noktası anlamında İstanbul için "Evin Ana Kahvaltı Et Mangal" ile yarışır, o derece yoğun. Ben burada eski bir yeşil Dainese tulum içinde göbekli orta yaşlı bir abiyle tanıştım, muhtemelen eskiden Kawa sürüyordu :) adam ortamda pek hürmet gören bir abiydi ve R25 kullanıyordu. Adamın tipe baksan R 1250 Gs sürse yakışır, sırıtmaz. Adam benimle muhabbeti başlattı, eski motor kullandığım için sorular sordu, motorumun sesini ve görünüşünü sağlıklı buldu. Ben de samimiyetine binaen "abi neden daha yüksek cc adv değil de R25 kullanıyorsun?" diye sordum. Adam da dağ yollarında asfaltta viraj kovaladığını, R25 ile çok mutlu olduğunu, yapmak istediği her şeyi yapabildiğini söyledi.
Tam yeri nerede bu köftecinin? Hafta sonu bir uğrayayım.

Yaşla beraber ekonomik şartlarda oturuyor. Hayat tecrubesi artıyor kendine hobilerine zaman ayirip buna para harcıyor. Atıyor 3 lu çantayı vize varsa Avrupa yoksa Turkiye turu yapıyor. Gunun sonunda Racing motor cadde motorudur bir cesit aksesuardir. Seyahat amacı taşımaz. Olgun insanın beklentileri farklidir

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yaşla beraber ekonomik şartlarda oturuyor. Hayat tecrubesi artıyor kendine hobilerine zaman ayirip buna para harcıyor. Atıyor 3 lu çantayı vize varsa Avrupa yoksa Turkiye turu yapıyor. Gunun sonunda Racing motor cadde motorudur bir cesit aksesuardir. Seyahat amacı taşımaz. Olgun insanın beklentileri farklidir
Hah, tam üzerine bastın.
Bu yaştan sonra zaten hafta içi hala yoğun çalışıyoruz, olan hafta sonları da ev, aile, çocuklar, eş falan derken bir ayın iki haftasonu gezme fırsatı bulursak şanslı sayılıyoruz, bu az fırsatta da gençler gibi caddelerde ya da otobanda gazlayacak halimiz yok, 3-4 kişi toplanıp köfte yemeye 300km yol yapıyoruz işte, ya da çocuklar artık büyüdü, onları evde bırakıp hanımı artçı olarak alıp yunanistana geçip oralarda geziyoruz, haliyle bu işler için konforlu ve çanta takılabilecek uzun yol motoru lazım, yalnızca asfaltta gezecek olsak sportouring motorlar da işimizi görür, tracer 9 ya da honda nt 1100 gibi motorlar da miss gibi olur ama kamp yerlerine giderken asfalttan çıkalım, bozuk yollarda da konforlu olsun, artçı da gittiğimiz şehirlerin tarihi sokaklarında parke taşlı yollarda giderken konforu bozulmasın deyince geriye adventure motorlar kalıyor. Bu yaştan sonra mt7 sürecek halim yok ya :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar