Üç tekerlekli motorsikletler

Tamamen sohbet amaçlı açtım. Forumda böyle bir konu yoktu ve açıkçası merak ediyorum üç tekerlekli motorsikletler hakkında ne düşünüyorsunuz. Yamaha Niken, Piaggio MP3, Can-am Ryker, Spyder, Tricity gibi modeller var ülkemizde pek yaygın olmasada. Sizce az satılması ve talebin az olmasının sebebleri neler?

Motosikleti
Triumph Trident 660
Canı sıkılan mühendisin tasarımını canı sıkıldıkları için beğenilip piyasaya sunulması

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Can-amlar cok pahali. Digerleri niye tutmuyor tam bilmiyorum ama onlar da pahali geldi bana.

Can-am motosiklet gibi dinamikleri olan bir taşıt değil ,

3 tekerlekliler Avrupa da otomobil ehliyeti ile sürülebiliyor ama hangi modeli tam bilgim yok..

Yamaha , Kymco , Piaggio ve Peugeot nun motorlarını test ettim..

Yamaha diğerlerinden daha kıvrak , daha şehirli idi sanki , Kymco , Piaggio ve Peugeot da ise istersen durduğun an süspansiyon kilitleniyor ayağını yere koymana gerek yoktu da bence çok gerekli bir özellik değil..

Bunların en güzel yanı düşük hızlarda gidonla dönerken bile ön freni etkili kullanabiliyorsunuz..

Hepsi ağır ve hantal geldi bana türetildikleri iki tekerlekli modellere göre..

Niken içlerinde en keyiflisi ama şehir içinde Goldwing daha iyi bir tercih olabilir 😅

• Haha
Tepkiler: Ged

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Piaggionun 3 tekerlileri Fransada her yerde. Muhtemelen tum Turkiye yillik satis rakami kadar 3 tekerli piaggioyu orada bir gunde sokakta goruruz.
Cam-amin ne oldugu belli degil bence. 4 teker gibi dengeli degil, 2 teker gibi de jiroskopik dengesi yok sanki. Motorlu tasit dunyasinda 3 tekerliler bence istisnai sapmalar olarak kalacaklar.

Motosikleti
Moto Guzzi Mandello Aviazione Navale 2023
Bence 3 tekerlekli motor HD trike, Can-Amcabrio, roadster otomobil yerine üretilmiş motosiklet sürmek için çok efor sarfedemiyecek kişiler için bir açıkhava seyir aracı. Piaggio vs gibi 3 tekerlekli skutırlar ise daha garip. Muhtemelen kötü motosiklet kullanıcıları için bir alternatif. Yani motosiklet sürmek için çok dikkatini veremeyecek Avrupalı kadınlar potansiyel müşteri gibi görülmüş olabilir.
Niken ise daha farklı bir şey. Sizce kim Niken kullanmak ister?

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
2 tekerlilerin hemen hemen tüm dezavantajlarına sahip olduğu halde neredeyse hiç bir avantajını da sunamadıklarını düşündüğümn değişik bir tür bu 3 tekerlekli ucubeler.

Yaşattığı tecrübeye hasta olanlar vardır şüphesiz ama kesinlikle benlik değil.

• Beğen
Tepkiler: Ged
2 tekerlilerin hemen hemen tüm dezavantajlarına sahip olduğu halde neredeyse hiç bir avantajını da sunamadıklarını düşündüğümn değişik bir tür bu 3 tekerlekli ucubeler.

Yaşattığı tecrübeye hasta olanlar vardır şüphesiz ama kesinlikle benlik değil.
Frenleri güzel oluyor , özellikle ıslakta yada hızlı girilen virajda muhakkak avantajı vardır , önden kayma çok çok daha az yaşanır , kolay kolayda lowside a girmezler diye tahmin ediyorum çok zorlamadan kullandım bende..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar