Arkadaslar söylediğiniz devirde vites değişireyim dedim motor çok bağırıyor.Ben çok kasmıyorum 7000-8000 lerde değişiyorum.Ama motor uygun hava şartlarında,tek ve düz yolda120 ye geliyor,yokuş aşağı 138 i gördüm,yol biraz daha uzun olsa ve ben biraz daha cesur olabilseydim(uçuyor gibiydim)145 lere dayanacak gibiydi.
İridyum bujiler var fakat önermiyorlar bujinizin temiz kalması arada 1 çıkarıp temizlemek daha mantıklı.
Eğer hava ayarı güzel yapılırsa performans filtresinin 1 zararı olmaz, temizlerken yağlamanız lazım tabi filtreyi ki tozu vs tutsun. Bir de filtreye su gelmemesi lazım.
http://img195.imageshack.us/img195/8972/p1326210612.jpg
http://www.motosiklet.net/forum/mot...kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-206.html
Bu konuda 150mc ye takılmış filtre var.
Bende İzmir'deyim ama tvs yok mondial var olur mu![]()
dolphin_star yunus iridyum buji takmış ve fark olduğunu söylüyordu, ustamda fark olmaz dedi. ama bende alıcam ngk iridyum buji, markalar kısmında tvs apache yazan bir modeli var ondan alayım diyorum bende.
hava filtresi bende istiyorum ama çok abartılı parada vermek istemiyorum, ben bu motorun karbüratör ve hava ekipmanlarını ve gaz yemesini hiç beğenmedim zaten, seyir halindeyken bile tekleme var gibi
Bu arada Bu hafta sonu c.tesi olur,pazar olur akşam toplanalım arkadaşlar,tanışalım.Bu yaz olmasa bile seneye altyapı oluşturup geziler düzenleriz.Tek başıma foça,seferihisar ve izmir turları atmaktan sıkıldım.Bu yaz Çanakkale planları yapıyorum ama havalar serinlemeye yakın.Eylül gibi.Bir gece kamp vari bir konaklama,diğer gün dönüş.
dolphin_star yunus iridyum buji takmış ve fark olduğunu söylüyordu, ustamda fark olmaz dedi. ama bende alıcam ngk iridyum buji, markalar kısmında tvs apache yazan bir modeli var ondan alayım diyorum bende.
hava filtresi bende istiyorum ama çok abartılı parada vermek istemiyorum, ben bu motorun karbüratör ve hava ekipmanlarını ve gaz yemesini hiç beğenmedim zaten, seyir halindeyken bile tekleme var gibi
Motor 2012 3. ayda alındı,900 km deyken İstanbuldan İzmir e bi abimiz getirdi.Sağolsun uzun yolda sağlam açmış.8000 li devirleri neredeyse hiç görmedim,görmemde.Ama şunu gördüm 4800 km de şuan ve her km de iyice oturuyor motor.Mekanikçi arkadaşlar temiz bakarsan 10.000 lerde doyum olmaz makineye diyorlar.İnşallah diyorum bende
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:02 ----------
mavişehir egs deki migros mu
sefa o tekleme 6000 devirde falan sabit giderken yapıyor gibi benim motordada ama üst devirlerde bi kesiklik yok hava ve subap ayarından kaynaklanıyor sanırım saglam bi usta bulup saglam bir ayar çektirmek lazım bence yoksa motorun gaz yemesi falan güzel sanırım sende benim gibi iyi bir usta bulamadın ayarsız kullanıyorsun ondan bu sıkıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------
evet eski mavişehirdeki adıyla egs yeni adıyla ege parktaki migrosta şarküteri reyonundayım yeni başladım yakınsan buyur gel beklerim yarın iki buçuktan onbire kadar ordayım![]()
evet 5 6 bin devirlerde kesik kes,k gibi oluyor, tam gaz giderkende geçen hafta uzun yolda birkaç kere gaz kesti bi anlık neyden oldu acaba, hava ayarı iyiydi aslında yoksa bujidenmi aklımda iridyum var benimdesefa o tekleme 6000 devirde falan sabit giderken yapıyor gibi benim motordada ama üst devirlerde bi kesiklik yok hava ve subap ayarından kaynaklanıyor sanırım saglam bi usta bulup saglam bir ayar çektirmek lazım bence yoksa motorun gaz yemesi falan güzel sanırım sende benim gibi iyi bir usta bulamadın ayarsız kullanıyorsun ondan bu sıkıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------
evet eski mavişehirdeki adıyla egs yeni adıyla ege parktaki migrosta şarküteri reyonundayım yeni başladım yakınsan buyur gel beklerim yarın iki buçuktan onbire kadar ordayım![]()
evet 5 6 bin devirlerde kesik kes,k gibi oluyor, tam gaz giderkende geçen hafta uzun yolda birkaç kere gaz kesti bi anlık neyden oldu acaba, hava ayarı iyiydi aslında yoksa bujidenmi aklımda iridyum var benimde
insanın izmirli olası geliyo valla sizi görüncebizim istanbullularda hiç iş yok ne gezelim diyen var ne buluşalım diyen var ne tanışalım diyen var
![]()
bende temizledim bujiyi zımpara yoktu tel fırçayla az bişey temizledim fark varmı yokmu pek bişey anlamadım, iridyum ne kadar fark edecek bakalım, eski motorumda kullandım pek fark görmedim ama bunun torku ve beygiri yüksek bakalım nolacakeyvallah beklerim uğrayamasanda hafta sonu falan bi akşam buluşur tanışırız formdaki diğer izmirli arkadaşlarada duyrulur bi toplaşalım artık
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
vallahi ben bu gün söktüm bujiyi kararma vardı zımparalayıp benzinli bezle sildim çok deneme sansım olmadı 2 km falan trafikte sürüp eve vardım ama sanki motorda bi değişiklik yarattı gibime geldi bakalım yarın işe giderken belli eder kendini altınyol bayraklı kapatınca belli olur bence iridyum buji farkedecek en kısa sürede maaşı alınca değiştirecem ben..
Titriyor abicim sıkıntı olursa alma en iyisi ybr titremiyo
merhaba arkadaşlar tvs rtr150 almaya karar vermiştim
istanbulda kurye bi arkadaşıma sordum oda gitti bir bayiye yada arkadaşına tam bilmiyom
olum alma bu motoru eskiden vibrasyon bu kadra yoktu 70de80 titrerdi şimdi marşa basınca titriyor diyoo
bunla ilgili bir kaç kişi deneyimini yazabilirmi
sen motorun üstüne bin gazla, ışıklarda birkaç ybr cbf le kapış hatta arabalarla kapış ondan sonra titreşim belleğinden silinir, ybr cbf sür ardından apache sür anlarsın, yada cbr al derim ben
aga öyle deme geçen ışıklarda bi wolksvagen scirocco deng geldi kötü bozdu beni gaza gelip herkesede kafa tutmamak lazım![]()
![]()
![]()