doğru diyosun hocam.motor çokta fitik yok::shake2::Paranın ne önemi var?
Mühim olan PARASIZLIK!r:
doğru diyosun hocam.motor çokta fitik yok::shake2::Paranın ne önemi var?
Mühim olan PARASIZLIK!r:
arkadaşım sen neden sürekli ünlem ve karşı tarafı fırçalar biçimde konuşuyorsun dikkatimi çekti son bi kaç topicte
Tequ kardeeeşşş... Ben kimseyi fırçalamıyorum. Kullandığın ünlem işaretlerinin de fırçalamakla bir alakası yok! Ama yine de haklısın galiba, çünkü bunu ilk söyleyen sen değilsin. Var bende bir sakatlık ya, düzelecez inşallah!
Siz motosiklete başlangıçdan ne anlıyorsunuz ben anlamadım.
Örnek verdiğiniz motosikletler başlangıç değil, geçiş motosikletleri.
Motosiklet kullanmayı öğrenmeye bu modellerle başlanmaz.
Beğenmediğiniz 125 cc ler çatır çatır pistte yarışıyor.
Verdiğiniz örneklerin hepsi başlangıç seviyesi için yüksek motosikletler.
Siz önce motosiklet kullanma konusunda iyice pişecek,
daha sonra eğer bir yarış motosikleti kullanmayı düşünüyorsanız, bu motosikletleri o zaman alacaksınız.
Yani bahsi geçen motosikletleri aldığınızda artık iyi bir sürücü kıvamına gelmiş olmanız gerekir ki başınıza olmadık işler gelmesin.
Yarış motosikletleri konusunda tek bir açık vardı.
O da 125cc den direkt 600cc bir motosiklete geçiş yapmak zorunda kalınmasıydı.
Fakat Kawasaki 250 cc ile bu açığı da kapattı.
Yani yarış motosikletlerinde geçiş ve yükseltme konusunda bir hayli seçenek oluştu.
Gönlünde Yarış motosikleti kullanma arzusu yatan arkadaşlara benim tavsiyem şudur.
Motosiklet kullanmayı hiç bilmiyorsa;
Naked türünde düşük beygir gücüne sahip en fazla 500cc ye kadar bir motosikletle başlamak.Mutlaka sürüş eğitimi almak.
Deneyim kazanınca, 1000cc ye kadar güçlü motosikletlere geçmek ve onları çok iyi derece de kullanabilecek seviyeye gelmek.
Daha sonra tarz değiştirileceği için, düşük cc de bir yarış motosikleti almak ve herşeye baştan başlamak.
Bunların dışında ki davranış şekilleri sizi ancak ortalama bir sürücü yapar.
Bakın ölürsünüz demiyorum.
Her yarış motosikleti kullanan ölür gibi bir açılımı kabul etmek cahilliktir.
Ama hiç bir zaman çok iyi bir sürücü olamazsınız. (Süremezsiniz demiyorum)
Ve sürüş sizin için her zaman hayati tehlike doğuracaktır.
motosiklet kullanmayı bilmeyen bir arkadaş 500 cc ye kadar naked nasıl kullanacak bunu anlamadım mesela:silent:
Bireysel farklılıklar sebebiyle konu ile ilgili rakam vermek çok doğru olmamakla beraber anlatılanların havada kalmaması amacıyla kabaca 250cc motor hacmi, 30 hp motor gücü, 150 kg ağırlık ve kişinin her iki tabanının da yere tam olarak basmasına izin verebilecek bir sele yüksekliği belirleyici üst sınırlar olarak gösterilebilir.
o lafı "ufak motosikletlerin hataya karşı toleransı yüksektir" diye değiştirirsek olur değil mi?Bir arkadaşımız, 125cc motorlar hatayı telafi eder diye yazmış.
Benim bildiğim kadarıyla hatayı telafi edebilen bir motosiklet henüz icat edilmedi.
o lafı "ufak motosikletlerin hataya karşı toleransı yüksektir" diye değiştirirsek olur değil mi?
Senin gibilere motor beğendirmek çok zor be kardeşim!
Madem racinge sadece başlangıç yapmak istiyorsun; git Kanuni Racer 200 al. Ucuz yolla bak keyfine... Nasıl olsa son motorun olmayacak! Bir gün R6 ya da kavuşacaksın ama inan bana o R6 da son motorun olmayacak!
Ne alırsan al ama başlangıç olarak 250 cc den yukarı çıkma! Bu işin eğitimini almış olsan dahi çok güçlü motorlarla bu işe başlama! Motorculuğa hızlı başlayanların çoğu bu işi hızlı bitiriyorlar malesef! Sen onlardan olma; pişe pişe ilerle...