Türk Pilotları Eniyisi Olduğunu Gösterdi!

türkiye havacılık konusunda iyi değil.
türkiyede doğru düzgün sivil havacılık diye birşey yok zaten. sivil havacılığın olmadığı bir yerde iyi bir havacılıktan bahsedemezsin arkadaşım.
ya kardeş senin Türklere karşı bir düşmanlığın mı var yoksa merakından mı böyle eleştirisel konulara yaklaşıyorsun. Biz askeri alanda bir numarayız bunu türk yıldızları ile defalarca kanıtladık. Amerikalılar blue angelleri uçaklarını değiştirip modernize etmeselerdi şuan dünyanın en iyi savaş uçağı akrobasi timi bizim Türklerin di.

Komik olmuş cevap vermeye lüzum yok.
Kolay gelsin.

komik bir teklif!!

ne yapalim diye sordugumda, bir cevap alamadim! Bu yüzde Sizlere bir teklifte bulunmak istiyorum! Ilk hayal(vizyon) sonra düsüncelerin kosunlandirilmasi prose ve en nihayet kurum ve yapim... evet belki bazilari icin komik olabilir! Turkisch made süper sport motosiklet yapmayi teklif ediyorum forumdakilere!! Sadece birlik olmak önemli!! Bu sekilde Türkiyemde gözlemledigin asagilik kompleksi ile degil!! karnimiz ac diyerek aglamakla degil...

komik evet kendi kendimizi kandirmaktayiz!!! belki de öyle?!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşım ben kendi fikrimi söylüyorum. sizinle aynı fikirde değilim saçma sapan yorum yapıp ortamı gerip sinir etmeyin adamı.
sana göre öyledir olabilir.
bana görede böyle.
seninle aynı fikirdede değilim vebunun için geçerli sebeplerim var. yap yorumunu geç fazla uzatma istersen. seninle bu konuu tartışmak için yorum yapmıyorum, kendi fikrimi söyleyip geçiyorum.

bir sonuca ulaşmak gibi bir niyetim de yok.
lütfen biraz daha sakin ve ciddi yorumlar yapın.

saygılar.

Elint, iyi havacılıktan söz etmiyor.
Elint uluslararası ciddi bir yarışmada Türk pilotlarının başarısından söz ediyor.
Elint, sivil havacılıktan söz etmiyor.
Elint uluslararası ciddi bir yarışmada Türk pilotlarının başarısından söz ediyor.
Elint Türkiye'yi yönetenlerin tavrından söz etmiyor.

Türkiye otomobil üretmiyor.
Ama pilotlarımız uluslar arası rallilerde boy gösteriyor.
Türkiye Motosiklet üretmiyor.
Ama Kenan Sofuoğlu üretenleri peşine takıp, üstüste yarış kazanıyor.
Türkiye teknoloji üretmiyor.
Ama beyinlerimiz uluslar arası platformlarda adlarını tarihe kazıyorlar.

Yola çıktığın fikir pek iç açıcı olmamış.

Örneğin Japonya dünya şampiyonu motosikletler üretiyor.
Yamaha-Honda gibi.
Ama Dünya Şampiyonu olmuş bir Japon pilot hatırlıyormusun?

Avusturalya'nın ürettiği bir motosiklet veya otomobil markası verebilirmisin?
Ama Dünya şampiyonu olmuş pilotları var.

arkadaşım ben kendi fikrimi söylüyorum. sizinle aynı fikirde değilim saçma sapan yorum yapıp ortamı gerip sinir etmeyin adamı.
sana göre öyledir olabilir.
bana görede böyle.
seninle aynı fikirdede değilim vebunun için geçerli sebeplerim var. yap yorumunu geç fazla uzatma istersen. seninle bu konuu tartışmak için yorum yapmıyorum, kendi fikrimi söyleyip geçiyorum.

bir sonuca ulaşmak gibi bir niyetim de yok.
lütfen biraz daha sakin ve ciddi yorumlar yapın.

saygılar.

xnode bilmiyorum anlaman için daha kaç kişinin söylemesi lazım?
patriote sagolsun durumu kısaca özetlemiş. senin yaptıgın konuyu farklı yönlere çekmek.
ben burda sıvıl havacılıkla ilgili hiçbir iddada bulunmadık bizim askeri pilotların başarısı için topic açtım fakat en baştan beri topigi sürekli farklı yönlere çekmeye çalışıyorsun. bu yaptıgın anlamsız ve zaman zamanda topicte polemik olabillecek seviyelere ulaşıyor.
sivil havacılıgın gelişmemesi farklı bir konu bunun için istersen bir topic açabilir ve orda düşüncelerini belirtebilirsin. bizde orda düşüncelerimizi söyleriz ama burda topigi amacı dışına çıkarmaya hakkın yok

topigin amacı ve konusu bellidir bunların dışına çıkmaya devam edersen bende forum kurallarına göre gereginin yapılmasını rica edicegim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
ben overlokçuluktan değil havacılıktan bahsettiğim için konunun dışına çıkmıyorum. türkçe yazıyorum ama sanırım anlaşılmıyor.
sorun değil.

ben overlokçuluktan bahsettigini idda etmiyorum, ama burası sivil havacılğın gelimişi ile ilgili bir topic degil

sivil havacılıkla ilgili bir topic açıp orda düşüncelerini bizimle paylaşabilirsin ama burda degil!!!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
askerini sivilini bilmem ben, havacılıkla ilgili konu olunca yazdım işte.

askerini sivilini bilmem ben, havacılıkla ilgili konu olunca yazdım işte.

forum kurallarına bakmanı tavsiye ederim!!!

24. Mesaj, atilan forumun içerigine uygun olmak zorundadir.

28. Konuyu amacindan saptiran veya konuyla alakasiz mesajlar atilamaz.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
yazdığım mesaj havacılıkla ilgili, yukarıya baktığınızda görebilirsiniz.
bu başlığa artık yazmayacağım, rahatsızlık verdiysem özür dilerim.
konu kapanmıştır.

Saygı ve sevgiler.

Son düzenleme:
yazdığım mesaj havacılıkla ilgili, yukarıya baktığınızda görebilirsiniz.
bu başlığa artık yazmayacağım, rahatsızlık verdiysem özür dilerim.
konu kapanmıştır.

Saygı ve sevgiler.

arkadaşım sinirlenmene gerek yok. buraya yorum yazıp yazmamanda önemli degil ama anlatmaya çalıştıgım ;
askeri pilotlarımızı üstün yeteneklerinden dolayı kutlamak için topic açıyorum sen sivil havacılıktaki sorunlar yüzünden pilotlarımızı suçluyorsun

söylediklerine kısmen katılıyorum ülkemizde sivil havacılık gelişmemiş ama bu askeri pilotlarımızın nekadar başarılı olduklarını görmemize engel olamaz.

saygı ve sevgiler:rendeer:

Son düzenleme:
patriote; mantık yürütüşünü beğendim. evet sözlerin tutarlı.
ancak;türkiyede motor sporları üzerine bir alt yapı oluştu 1990'dan bu yana.
Ama sivil havacılık konusu asker tekelinde olduğu için bu konuda hemen hemen hiçbir gelişim yok. Dolayısı ile dünyanın en iyi pilotlarının türkiyede olması gibi bir yaklaşım tamamıya şövanist bir yaklaşım.

İyi pilotlara sahip olmak istiyorsan, havacılığı asker boyunduruğundan kurtarman gerekiyor. THK vs.. faso fiso ondan bahsetmeye bile gerek yok. Bunlar yalnızcca kurban derilerini toplamakla meşguller. Zaten hava olimpiyatlarında gördük durumlarını.. Koyunu bile paraşütle aşağı atsan ufak tefek sıyrıkla aşağıya iner. Sivil havacılık bu değildir. Sizde bilirsiniz.

Şöyle düşünmek gerekir;
Motosiklet ve araçları sadece askeriyede kullansalardı, bahsettiğin motor sorları türkiyede gelişirmiydi ? Elbetteki hayır.

sivil havacılığın ülkede gelişmesini en çok isteyen kişilerden biriyim. Çünkü bu konuya amatör olarak ilgi duyuyorum..
Ancak bunun olabilmesi için havacılığın asker tekelinden kurtarılması gerekmektedir.
Bu ülkede bilirsiniz ki vw motorundan helikopter uçak yapan birsürü kişi yaptığına bin pişman olmuştur..İlgisiz gibi görünecek ama yapılmak istenen bellidir maalesef..

M.Kemal Paşa'nın cumhuriyetin ilk yıllarında gösterdiği müthiş atılım ile giriştiği sivil havacılık işi maalesef daha sonra kontrolü ele geçirenler tarafından engellendi ve bugünkü duruma gelindi.

Saygı ve sevgilerimle.

Söylemek istediğim bu idi...

İyi pilot sana göre nedir, neyi yapabilendir? Red bull yarışmalarında boy gösterip derece yapmak mıdır? Yoksa bir F-16 veya F-4 ü limitlerini zorlayarak kullanabilmek ve imkansızı imkanlı hala getirmekmidir, veya, şunu sorayım, sivil havacılığın çok gelişmediği bir ülkede iyi pilot yetiştirilemez mi? Yada şunu sorayım, pilotlar nasıl yetiştiriliyor ne kadar bilgin var,amatörüm diyorsun havacılıkta, o zaman profesyonel lafına kulak ver. Mesleğim gereği biliyorum, Dünyanın en iyi savaş pilotlarına sahibiz. En iyilerinden biri değil, tamamiyle en iyisi.şövanist değil reel yaklaşıyorum, sen inan veya inanma bu gerçekde değişmez. Doğrular insandan insana değişebilir ama gerçek birdir. Gerçeği ben söyledim inanmak veya tam tersi sana kalmış. En iyi sivil uçak pilotlarına sahibiz demiyorum, en iyi savaş uçağı pilotlarına sahibiz diyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
ne kadar yeridir bilmem ama THK için ben kendimi bildim bileli kurban derileri + piyango ve sayısaldan ciddi rakamlarda kesintiler yapılır.. Bu paralar nereye gider hiç merak edip incelenmişmidir THK ne iş yapar .. bu paralarla yılda kaç genci eğitir. Çünki bahsettiğimiz rakamlar çok ciddi rakamlardır . bir kurban bayramı sonrasında elde edilen derilerin gelirlerini oturun bir hesaplayın ..THK yurt dışında havacılıkla ilgili yarışlara katılırmı . katıldıysa bu güne kadar ne yaptı ..Bu paralar nerelere harcanıyor

2.konu

Dünyanın en iyi savaş pilotlarına sahibiz. En iyilerinden biri değil, tamamiyle en iyisi.şövanist değil reel yaklaşıyorum,
böyle bir yarışmamı var dünyada hava kuvvetleri olan orduların pilotları bir yarışmada yarışıyorlarda bizimkiler en iyi derecelerimi alıyorlar ..en iyi olduklarını gösteren kriter nedir.. Bu konuda cahilim o yüzden soruyorum ..en iyi biziz demek için bir kriter lazım .. nedir bu kriter..

Son düzenleme:
Bu isimde bir yarışma yok tabi ama cevabı inan burda yazamam, tanışırsak memnuniyetle söylerim sebebini. Mtizmirden ESEr ben

Aslında bu yarışmalar var, hedef imha yarışmaları, Taktik belirleme ve zamana karşı yarışmada ve son yıllarda derece bizde hep ama ben en iyisi biziz derken bundan dolayı demedim

http://www.hvkk.tsk.mil.tr/TurkceDefault.aspx lütfen bakınızz

Son düzenleme:
ne kadar yeridir bilmem ama THK için ben kendimi bildim bileli kurban derileri + piyango ve sayısaldan ciddi rakamlarda kesintiler yapılır.. Bu paralar nereye gider hiç merak edip incelenmişmidir THK ne iş yapar .. bu paralarla yılda kaç genci eğitir. Çünki bahsettiğimiz rakamlar çok ciddi rakamlardır . bir kurban bayramı sonrasında elde edilen derilerin gelirlerini oturun bir hesaplayın ..THK yurt dışında havacılıkla ilgili yarışlara katılırmı . katıldıysa bu güne kadar ne yaptı ..Bu paralar nerelere harcanıyor

2.konu

böyle bir yarışmamı var dünyada hava kuvvetleri olan orduların pilotları bir yarışmada yarışıyorlarda bizimkiler en iyi derecelerimi alıyorlar ..en iyi olduklarını gösteren kriter nedir.. Bu konuda cahilim o yüzden soruyorum ..en iyi biziz demek için bir kriter lazım .. nedir bu kriter..

diger düzenlenecek tatbikat ve yarışmaları http://www.hvkk.tsk.mil.tr/TurkceDefault.
adresinden takip edebilirsin.

Süper Moderatör (BBRR)
Yani bir türk olarak elbette gurur duyarız ..en iyi benim pilotum demekten.. ama bunu derken elin ingilizi neye göre derse ahada buna göre diye yapıştırayım anlına .

2002 yılında Azerbeycan da bulundum .. o yıllarda hazar denizinde aynı bvizim yunanlarla yaşanan kıta sahanlığı meselesi gibi bir mesele vardı.. azerbeycanı kolay lokma gören iran savaş uçaklarını hazar üzerinde tur attırmıştı..bunun üzerine dönemin Kurmay başkanı bizim türk yıldızlarınıda alıp Baküye gitmiş dosta güven düşmana korku amacıyla şöle ufak bir göstewri yaptırmıştı türk yıldızlarına... O gösteriyi karadan izlemek nasip oldu bizede .. Azerilerin deyimiyle türk ulduzları tek kelime ile muhteşemdi.. Çevremdekilere bakıp bizim pilotlar derken duyduğum gururu anlatamam.. her pike yapışlarında birini tutabilsemde anlından öpsem demiştim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar