Türk Pilotları Eniyisi Olduğunu Gösterdi!

Dünyanın çok rollü muharip uçaklarından biri olan F-16 uçağının özelliklerinden faydalanarak ülkeler arasında müsabakaya dayalı birliktelik sunmak, iştirakçi ülkeler arasında daha iyi ilişkiler tesis edilmesine ve hava harekatına yönelik taktik ve konseptlerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Falcon Air Meet tatbikatlarına Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçak ve personeli ile katılmıştır.

Bu yıl Ürdün'de Azraq Hava Üssünde icra edilmekte olan tatbikat, 14 Mayıs tarihinde başlamış olup 01 Haziran'da sona erecektir. Türk Hava Kuvvetlerinin 143 ncü Filo Komutanlığına (Öncel Filo) ait 5 adet F-16 ve 49 personel ile iştirak ettiği tatbikata ABD, Belçika ve Ürdün katılmıştır. Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Hollanda, İtalya, Kuveyt, Mısır, Pakistan, Suudi Arabistan ve Umman ise tatbikata gözlemci personel göndermiştir.

Tatbikatta hava muharebesi, yakın kol yarışması, önleme görevleri, hava yer atış yarışmaları, paket kol uçuşu görevleri icra edilmiştir.

Yarışmalarda tüm katılımcılar, uçakların dış görüntüsü ve temizliğinden, klasik mühimmatların çekliste uygun olarak ve en kısa zaman içinde emniyetle yüklenmesinden, hava-yer ve hava-hava usullerinin uygulanmasından, 30 saniye aralıklarla, taktik atış tarzında atış usulleri, scramble kalkış, her bir timin ATO (Air Task Order)'da verilen taarruz, himaye ve nokta savunma görevlerini uygulama hususlarından değerlendirmeye tabi tutulmuştur.

Atış yarışmasının ilk gününde 4 adet F-16 uçağı ile hava yer atış sahasına 20 derece PUP taarruzları yapılmıştır. Yarışmanın özelliği sebebiyle tek geçişte ve verilen TOT’de bomba patlayacak şekilde hassas planlama yapılarak mühimmatlar başarı ile atılmıştır. Uçak başına atılan 1 adet BDU-33 mühimmatı hedefe verilen kıstaslara göre tam isabet ettirilerek kol halinde üstün bir başarı elde edilmiştir.

Atış yarışmasının son gününde 4 adet F-16 uçağı ile hava yer atış sahasına 10 derece PUP taarruzları taktik paternde yapılmıştır. Uçak başına atılan 4 adet BDU-33 mühimmatı hedefe tam isabet ettirilerek kol halinde yüksek vuruş puan değerleri elde edilmiştir.

ALINTI:
http://www.hvkk.tsk.mil.tr/TurkceDefault.aspx

Abi bizim Askerimizi gibisi var mı yaa... Biraz ıraktaki çapuldu katil ABD liler baksında insan olmayı öğrensin... Teknoloji herşey değildir... :cat:

Bkz:"Çanakkale Savaşı"

hee şunu da unutmadan söyliyeyim bazı utanmaz ŞEREFSİZ namuzsuz kimseler sürekli askere dil uzatıyor yaa; ALLAH ONLARIN BELASINI VERSİN...

ayrıca TERÖRÜ, TERÖRİSTLERİ ve DESTEKLEYENLERİ LANETLİYORUZ!!!

Son düzenleme:
türk insanı elindeki makinayı konuşturmasını bilir..:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Madem öyle neden dünyanın en iyi pilotlarının yarıştığı Redbull airrace'te hiç türk pilot yok ?
Merak ettim.

süpersonik hava akrobasi timi var yetmez mi?
dünyada kaç hava gücü süpersonik hızda akrobasi yapma becerisinde?
ve aynı zamanda en yüksek G çeken pilotlar bizim pilotlar?

Madem öyle neden dünyanın en iyi pilotlarının yarıştığı Redbull airrace'te hiç türk pilot yok ?
Merak ettim.

merak ettim bu yarışmada kaçtane jetler yarışıyor. kaçtane askeri pilot var?

TÜRK YILDIZLARI, gösterilerinde "Sekiz" süpersonik (ses üstü) uçak kullanan dünyanın ilk ve tek akrotimidir.

TÜRK YILDIZLARI, 24 Ağustos 2001 tarihinde Bakü/Azerbaycan'da gerçekleştirdiği gösteri sayesinde aynı anda 1 milyondan fazla kişi tarafından izlenen dünyanın tek akrobasi timi olma özelliğini elde etmiştir.

alıntıhttp://www.turkyildizlari.hvkk.mil.tr/index_TR.asp

gelelim sivil pilotlara söylesene o uçak ve masraflarını karşılan türkiyede kaçtane sponsor firma var?

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
türkiye havacılık konusunda iyi değil.
türkiyede doğru düzgün sivil havacılık diye birşey yok zaten. sivil havacılığın olmadığı bir yerde iyi bir havacılıktan bahsedemezsin arkadaşım.

türkiyede doğru düzgün sivil havacılık diye birşey yok zaten. sivil havacılığın olmadığı bir yerde iyi bir havacılıktan bahsedemezsin arkadaşım.

arkadaşım sivil havacılıkta gösteri yapmak gökten inen yagmurla olmuyor para ile oluyor. biz şurda motogp ye katılacak pilot için sponsor bulamazken sen tutmuş sivil havacılıktaki akrobasilerden bahsediyorsun

o uçak ve ve mastafları için gerekli maddi destegi saglayan sponsor nerdeeee.

böyle bir durumda türk pilotlarının başarısını eleştirmeye hakkın yok

bak türk yıldızları ekibine başarılı pilot gör

adamlar yurt dışına gösteri için gidiyorlar. almanya italya danimarka hollanda vs.. avrupadaki birçok ülke bu gösteri için bizim ekibimizi davet ediyor.

ve bunun nedeni ne biliyormusun?
TÜRK YILDIZLARI, gösterilerinde "Sekiz" süpersonik (ses üstü) uçak kullanan dünyanın ilk ve tek akrotimidir.

evet nedeni bu. bunlar gerekli maddi destegi alabilen pilotlarımız. sponsor firmalar olsa bu tür gösteri timlerinin oluşacagından ve en iyiler arasına gireceginden şüphen olmasın. bak karşında Türk Yıldızları gibi koskoca uluslar arası anlamda benzersiz bir başarı saglamış örnek var....

Son düzenleme:
havacılığın durumundan söz bahsetmenin gereksiz olduğu yerde dünyanın en büyük hava kuvvetinden daha fazla puan alınıyor.
acaba bahsedilse ne olurdu?
bardakta hala su var kupkuru değil.
birbirimizi yemeyi bırakırsak daha çok şeyler yapabileceğizde. birbirimizi yemeden fırsat bulamıyoruz:farao:

Türkiye`de motorsiklet kulananlarda yoktu!! simdi de Motosiklet.net forumda havaciligi tartismaktasiniz! Yavas Yavas!!!

tayyare.net.forum da da seninle tayyarenin sorunlari hakkinda danisacagin insanlarda mevcut !!! hele bir kurun!!!

Hangi tayyare ile ucuyorsun??

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
arkadaşım sivil havacılıkta gösteri yapmak gökten inen yagmurla olmuyor para ile oluyor. biz şurda motogp ye katılacak pilot için sponsor bulamazken sen tutmuş sivil havacılıktaki akrobasilerden bahsediyorsun

o uçak ve ve mastafları için gerekli maddi destegi saglayan sponsor nerdeeee.

böyle bir durumda türk pilotlarının başarısını eleştirmeye hakkın yok
.

arkadaşım aç karna gurur olmuyor.
ben türk pilotunun parası vardır yoktur tartışması yapmıyorum.
sen daha hesap makinesi bile üretemiyorsun adamın 120 senedir kendi ürettiği uçağı daha iyi kullandığını iddia ediyorsun :)

Sivil havacılığın olmadığı bir yerde havacılıktan bahsedilemez.
İrandada iyi pilot var hindistandada banledeştede.

Bu konularda böyle hamasi davranıp dünyanın en iyi polemiğine girmeye gerek yok. öncelikle kim olduğumuzu ve ne olduğumuzu kabul etmeliyiz reel olarak. ondan sonra rekabete girmeliyiz. komik olur...
neyse uzatmayalım sen gene en iyi pilot olduğuna inanabilirsin tabii...

arkadaşım aç karna gurur olmuyor.
ben türk pilotunun parası vardır yoktur tartışması yapmıyorum.
sen daha hesap makinesi bile üretemiyorsun adamın 120 senedir kendi ürettiği uçağı daha iyi kullandığını iddia ediyorsun :)

Sivil havacılığın olmadığı bir yerde havacılıktan bahsedilemez.
İrandada iyi pilot var hindistandada banledeştede.

Bu konularda böyle hamasi davranıp dünyanın en iyi polemiğine girmeye gerek yok. öncelikle kim olduğumuzu ve ne olduğumuzu kabul etmeliyiz reel olarak. ondan sonra rekabete girmeliyiz. komik olur...
neyse uzatmayalım sen gene en iyi pilot olduğuna inanabilirsin tabii...

:queen::queen::queen::queen:

arkdaşım ben bizim pilotların başarısını göstermek için topic açıyorum sen aç karnına gurur olmuyor diyorsun .:queen::queen:
kullandıkları uçaklar türk malı degil diye bizim pilotların başarısına göz yummamız mı lazım.:mrgreen:

işin en komik tarafı elemalar uçak üretiyor ve bize satıyorlar. fakat ne gariptirki onların bize sattıgı uçakla uluslar arası yarışmalarda onları resmen eziyoruz.:mrgreen:

valla seni bilemem ama ben böyle pilotları tebrik etmeyecemde ne yapacam bilemiyorum.

türkiye uçak üretemiyor motor üretemiyor vs.. vs.. bu tartışmanın yeri burası degil. ben topigi pilotların başarısı için açtım türkiye niye uçak üretemiyor diye açmadım .

Son düzenleme:
:queen::queen::queen::queen:

arkdaşım ben bizim pilotların başarısını göstermek için topic açıyorum sen aç karnına gurur olmuyor diyorsun .:queen::queen:
kullandıkları uçaklar türk malı degil diye bizim pilotların başarısına göz yummamız mı lazım.:mrgreen:

işin en komik tarafı elemalar uçak üretiyor ve bize satıyorlar. fakat ne gariptirki onların bize sattıgı uçakla uluslar arası yarışmalarda onları resmen eziyoruz.:mrgreen:

valla seni bilemem ama ben böyle pilotları tebrik etmeyecemde ne yapacam bilemiyorum.

türkiye uçak üretemiyor motor üretemiyor vs.. vs.. bu tartışmanın yeri burası degil. ben topigi pilotların başarısı için açtım türkiye niye üçak üretemiyor diye açmadım .

sevgili arkadasim ELINT,
ben yaptigini cok hosbuldum!! sevk ve heye canla okudum.. devam et böyle
Hersey insanin kafasinda ve kalbinde bitiyor! Ama hep karnini düsünürse hic yol alamiyor... Aklini calistiranlar seni taktir ediyor!
malesev yazdigimida anlamamis!

metabolik anlamda tok karnına insanların fikir üretimi zor olur. kan dolaşımının sindirim sisteminde olmasından dolayı.
asıl sorun şu anki yaşadığımız durumun yengeç sepetine benziyor olması. ne zaman ki bir şeyler yapılmaya başlanır hemen arkasından onu baltalamak için ilk eleştiri kendi içimizden gelir. Türk Hava Kuvvetlerinin pilotları katıldıkları uluslararası askeri yarışmada birinci gelir. buna üzülelim o zaman neden uçakları icat edenler birinci gelmedi diye.
ülkemizde teknoloji neden ilerlemez son zamanlarda aselsanda uçak elektronikleri ile ilgili durumdan hepimiz bir şeyler anlamış olmamız gerekir.
asıl sorun ekonominin katma değer üretememiş olmasıdır. 1938 den sonra gelen hükümetler sürekli olarak partizanca kararlar alarak çevresindeki bir kaç kişinin zenginleşmesi için çalışmışlardır. son iki senede her mahalledeki milyoner sayımız hızla düşmüştür. yakın komşularımızda olan karışıklığın Yurdumuza geçmesi için yapılan çalışmalar, yabancı şirketlerin ekonomiyi ele geçirmesi için yapılan düzenlemler (her ne kadar düzensizlik gibi olsada). Atatürk' ün geçliğe hitabesindeki "iç ve dış düşmanlar" olarak görülmektedir.
evet aç karnımızı doyuralım kanımızdaki glioz seviyemiz normale gelsin isteriz herkes gibi fakat sürekli olarak kanımızın çekildiği ekonomik sistem içinde ancak bu kadar olabiliyor.
fenerbahçenin şampiyonluğuna sevinen kişi sayısı, Hava Kuvvetlerimizin başarısına sevinen kişi sayısından fazla bunu kabul etmemiz lazım. genel anlamda aklımız 2 - 3 olay dışında bir şeye çalışmıyor.

Sunuda yazmak istedim: Yakin tarihimizde ucak yapip satik!! Bunu bilenler cok az ve dünya tarihindeki ilk ucak mühendislerinde biride Türk`tür!
Yesilköy havalimanin kurucusu orada kurulan Havaokulu`ndahem ucak mühendisi ve pilot yetistirmistir... Bu karin doyurmayi düsünenlerden dolayi ucan ucaklar ucmuyor!! mühendilerinde diplomalari gecersiz denilmistir ki...
durumumuz budur... Hollanda, Iran ve ispanyadan gelen taleplere gericevrimirtir....

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
sevgili arkadasim ELINT,
ben yaptigini cok hosbuldum!! sevk ve heye canla okudum.. devam et böyle
Hersey insanin kafasinda ve kalbinde bitiyor! Ama hep karnini düsünürse hic yol alamiyor... Aklini calistiranlar seni taktir ediyor!
malesev yazdigimida anlamamis!
Komik olmuş cevap vermeye lüzum yok.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Elint, iyi havacılıktan söz etmiyor.
Elint uluslararası ciddi bir yarışmada Türk pilotlarının başarısından söz ediyor.
Elint, sivil havacılıktan söz etmiyor.
Elint uluslararası ciddi bir yarışmada Türk pilotlarının başarısından söz ediyor.
Elint Türkiye'yi yönetenlerin tavrından söz etmiyor.

Türkiye otomobil üretmiyor.
Ama pilotlarımız uluslar arası rallilerde boy gösteriyor.
Türkiye Motosiklet üretmiyor.
Ama Kenan Sofuoğlu üretenleri peşine takıp, üstüste yarış kazanıyor.
Türkiye teknoloji üretmiyor.
Ama beyinlerimiz uluslar arası platformlarda adlarını tarihe kazıyorlar.

Yola çıktığın fikir pek iç açıcı olmamış.

Örneğin Japonya dünya şampiyonu motosikletler üretiyor.
Yamaha-Honda gibi.
Ama Dünya Şampiyonu olmuş bir Japon pilot hatırlıyormusun?

Avusturalya'nın ürettiği bir motosiklet veya otomobil markası verebilirmisin?
Ama Dünya şampiyonu olmuş pilotları var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
patriote; mantık yürütüşünü beğendim. evet sözlerin tutarlı.
ancak;türkiyede motor sporları üzerine bir alt yapı oluştu 1990'dan bu yana.
Ama sivil havacılık konusu asker tekelinde olduğu için bu konuda hemen hemen hiçbir gelişim yok. Dolayısı ile dünyanın en iyi pilotlarının türkiyede olması gibi bir yaklaşım tamamıya şövanist bir yaklaşım.

İyi pilotlara sahip olmak istiyorsan, havacılığı asker boyunduruğundan kurtarman gerekiyor. THK vs.. faso fiso ondan bahsetmeye bile gerek yok. Bunlar yalnızcca kurban derilerini toplamakla meşguller. Zaten hava olimpiyatlarında gördük durumlarını.. Koyunu bile paraşütle aşağı atsan ufak tefek sıyrıkla aşağıya iner. Sivil havacılık bu değildir. Sizde bilirsiniz.

Şöyle düşünmek gerekir;
Motosiklet ve araçları sadece askeriyede kullansalardı, bahsettiğin motor sorları türkiyede gelişirmiydi ? Elbetteki hayır.

sivil havacılığın ülkede gelişmesini en çok isteyen kişilerden biriyim. Çünkü bu konuya amatör olarak ilgi duyuyorum..
Ancak bunun olabilmesi için havacılığın asker tekelinden kurtarılması gerekmektedir.
Bu ülkede bilirsiniz ki vw motorundan helikopter uçak yapan birsürü kişi yaptığına bin pişman olmuştur..İlgisiz gibi görünecek ama yapılmak istenen bellidir maalesef..

M.Kemal Paşa'nın cumhuriyetin ilk yıllarında gösterdiği müthiş atılım ile giriştiği sivil havacılık işi maalesef daha sonra kontrolü ele geçirenler tarafından engellendi ve bugünkü duruma gelindi.

Saygı ve sevgilerimle.

Söylemek istediğim bu idi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar