- Motosikleti
- Triumph Tiger 800XRx
- Konu Yazar
Evet sevgili forumdaşlar. 2015 model 50 bin km.deki Tiger 800Xrx'imi 11.yılında Bandırmada yetkili servis Moto On İlhan Usta'da ağır bakıma soktum. Bugüne kadar yağı suyu buji ve filtreleri değişip binilmişti. Blok hiç açılmamıştı. Bu bakımda ilk defa Ön amortisör yağ ve keçeleri, Egzantrik zincir, tensioner(gergi)ve gaydları, ön ve arka teker rulmanları, ön arka dişli ve zincir seti, zincir maşa gaydları ve emme boğaz lastikleri orjinal parçalarla değişti. Motor soğutma sıvısı(motul)değişti. Arka jant göbeği rulman yatağı tornada ufak bir işlem gördü. Ön arka teker balansları yenilendi. Debriyaj tası ve balataları sökülüp kontrol edildi 50 bindeki tas balata ve saçlar gayet iyi durumda olduğu için Usta tarafından değişime lüzum görülmedi. Gidon furş takımı temizlenip yağlandı. Yine Bujiler bobinler hava filtresi kontrol edildi ve geçen sene kendim değiştirdiğim için değişime gerek görülmedi. Blokta ve şaşide diğer önemli tüm noktalar gözden geçirilip kontrol edildi. Yazılım güncellemesi ve senkron ayarı kontrol edildi. Son olarak yanımda götürdüğüm kendi yağım ve filtrem ile motor yağı ve yağ filtresi de değişti. 4 günlük titiz bir çalışmanın sonunda motor toplandı, test ve kontrol edildi. Ben de test ederek sorunsuz teslim aldım. 600 km yol yaparak geze geze İzmir'e döndüm. Tüm bu işler için işçilik dahil 67 bin lira ödedim ve çok memnun kaldım. İlk defa tanımama rağmen akşam arayıp İzmir'e sağ salim vardın mı Hocam aklımız Sende kaldı diyerek soran Bandırma MotoOn Triumph Ducati Kawasaki yetkili servisi güzel insan İlhan Ustaya emeklerinden ötürü buradan da teşekkür ederim.
Son düzenleme: