Merak edenlere 2015 Tiger 800 XRx ağır bakım

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Evet sevgili forumdaşlar. 2015 model 50 bin km.deki Tiger 800Xrx'imi 11.yılında Bandırmada yetkili servis Moto On İlhan Usta'da ağır bakıma soktum. Bugüne kadar yağı suyu buji ve filtreleri değişip binilmişti. Blok hiç açılmamıştı. Bu bakımda ilk defa Ön amortisör yağ ve keçeleri, Egzantrik zincir, tensioner(gergi)ve gaydları, ön ve arka teker rulmanları, ön arka dişli ve zincir seti, zincir maşa gaydları ve emme boğaz lastikleri orjinal parçalarla değişti. Motor soğutma sıvısı(motul)değişti. Arka jant göbeği rulman yatağı tornada ufak bir işlem gördü. Ön arka teker balansları yenilendi. Debriyaj tası ve balataları sökülüp kontrol edildi 50 bindeki tas balata ve saçlar gayet iyi durumda olduğu için Usta tarafından değişime lüzum görülmedi. Gidon furş takımı temizlenip yağlandı. Yine Bujiler bobinler hava filtresi kontrol edildi ve geçen sene kendim değiştirdiğim için değişime gerek görülmedi. Blokta ve şaşide diğer önemli tüm noktalar gözden geçirilip kontrol edildi. Yazılım güncellemesi ve senkron ayarı kontrol edildi. Son olarak yanımda götürdüğüm kendi yağım ve filtrem ile motor yağı ve yağ filtresi de değişti. 4 günlük titiz bir çalışmanın sonunda motor toplandı, test ve kontrol edildi. Ben de test ederek sorunsuz teslim aldım. 600 km yol yaparak geze geze İzmir'e döndüm. Tüm bu işler için işçilik dahil 67 bin lira ödedim ve çok memnun kaldım. İlk defa tanımama rağmen akşam arayıp İzmir'e sağ salim vardın mı Hocam aklımız Sende kaldı diyerek soran Bandırma MotoOn Triumph Ducati Kawasaki yetkili servisi güzel insan İlhan Ustaya emeklerinden ötürü buradan da teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Motosikleti
Cruiser
Bilgilendirici bir tecrübe aktarımı olmuş, ellerine sağlık. Keyifli sürüşler ✌️

Motosikleti
SYM JetX 125 2026
Bu tür ağır bakımlar sonrası içim kımıl kımıl oluyor, güven dolu oluyorum. :ROFLMAO:

Tavsiye için teşekkürler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hayırlı olsun, dertsiz sorunsuz daha nice kilometreler keyifle binesin.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun, nice dertsiz gezilere. :) Tek derdin bu gezide köfteyi nerede yiyeceğiz demek olsun.
Hatta bu kadar bakım sonrasında kalamar yemeğe de gidilir o motorla. :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Evet sevgili forumdaşlar. 2015 model 50 bin km.deki Tiger 800Xrx'imi 11.yılında Bandırmada yetkili servis Moto On İlhan Usta'da ağır bakıma soktum. Bugüne kadar yağı suyu buji ve filtreleri değişip binilmişti. Blok hiç açılmamıştı. Bu bakımda ilk defa Ön amortisör yağ ve keçeleri, Egzantrik zincir, tensioner(gergi)ve gaydları, ön ve arka teker rulmanları, ön arka dişli ve zincir seti, zincir maşa gaydları ve emme boğaz lastikleri orjinal parçalarla değişti. Motor soğutma sıvısı(motul)değişti. Arka jant göbeği rulman yatağı tornada ufak bir işlem gördü. Ön arka teker balansları yenilendi. Debriyaj tası ve balataları sökülüp kontrol edildi 50 bindeki tas balata ve saçlar gayet iyi durumda olduğu için Usta tarafından değişime lüzum görülmedi. Gidon furş takımı temizlenip yağlandı. Yine Bujiler bobinler hava filtresi kontrol edildi ve geçen sene kendim değiştirdiğim için değişime gerek görülmedi. Blokta ve şaşide diğer önemli tüm noktalar gözden geçirilip kontrol edildi. Yazılım güncellemesi ve senkron ayarı kontrol edildi. Son olarak yanımda götürdüğüm kendi yağım ve filtrem ile motor yağı ve yağ filtresi de değişti. 4 günlük titiz bir çalışmanın sonunda motor toplandı, test ve kontrol edildi. Ben de test ederek sorunsuz teslim aldım. 600 km yol yaparak geze geze İzmir'e döndüm. Tüm bu işler için işçilik dahil 67 bin lira ödedim ve çok memnun kaldım. İlk defa tanımama rağmen akşam arayıp İzmir'e sağ salim vardın mı Hocam aklımız Sende kaldı diyerek soran Bandırma MotoOn Triumph Ducati Kawasaki yetkili servisi güzel insan İlhan Ustaya emeklerinden ötürü buradan da teşekkür ederim.
Motosikletler

Toplamda yüksek gibi görünsede kullanılan malzemelere bakıldığında gayet makul bir fiyat. İşler hakkıyla yapıldıysa motor bir 50 bin daha sorunsuz gider.

Ama

Ben olsaydım debriyaj tası açıldıysa mutlaka balataları değiştirirdim acımazdıım.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bu arada asıl önemli olan subap ayarı ve şim kontrolünü yazmamışım. Bir de fren sıvı değişimi ile kaliper piston bakımını geçen sene kendim yaptığım için ona da bakım ihtiyacı duymadık.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Bu arada asıl önemli olan subap ayarı ve şim kontrolünü yazmamışım. Bir de fren sıvı değişimi ile kaliper piston bakımını geçen sene kendim yaptığım için ona da bakım ihtiyacı duymadık.
Şim istedi mi? Kolay bulundu mu?

Motosikleti
XV250 - FZ6
Gayet iyi fiyat bence de.
Bunun yarısı yedek parçaya gitmiştir sanırım.
Arka jant rulman yatağına ne oldu da tornaya girmiş onu merak ettim.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
yetkili serviste, orjinal parçayla, avrupa malı büyük hacimli motora, okadar işleme 67 bin güzel rakam bencede.
benim kıytırık cb 125 f nin 12.000 km bakımına 6000 tl istediler :unsure:

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Şim istedi mi? Kolay bulundu mu?
Şim istemedi ama Ustada hepsi vardı. Tam tekmil hazırlıklıydı. Şöyle söyleyeyim ön gagayı temudan almıştım ve iki noktasında üşenip plastik cırt kelepçe kullanmıştım onları bile farkedip orjinal civatalarıyla olması gerektiği gibi sabitlemiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gayet iyi fiyat bence de.
Bunun yarısı yedek parçaya gitmiştir sanırım.
Arka jant rulman yatağına ne oldu da tornaya girmiş onu merak ettim.
Rulman ile yatak arasında ufak bir boşluk tespit etmiş ve aradı söyledi. Başka servis olsa uğraşmaz jant değişimine giderdi. Sağolsun aradı kurtarmaya çalışacağım dedi. Tornacıda ufak bir işlem yaptırıp 2 rulman çakmış. Arka tekerde 3 rulmanım var artık😂

Hayırlı olsun, dertsiz sorunsuz daha nice kilometreler keyifle binesin.
Teşekkürler dostum

Ho
Toplamda yüksek gibi görünsede kullanılan malzemelere bakıldığında gayet makul bir fiyat. İşler hakkıyla yapıldıysa motor bir 50 bin daha sorunsuz gider.

Ama

Ben olsaydım debriyaj tası açıldıysa mutlaka balataları değiştirirdim acımazdıım.
Hocam ben de aynını söyledim inan ama Usta ısrarla gerek yok masraf çıkarma kendine dedi 70 binde değiştirmek üzere anlaştık☺️

Hayırlı olsun mübarek, nice uzun km'leri sağlıkla yap.
Sağol kardeşim

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar