Geçen gün bloğun kapağını toplayıp kapatmıştım. Marş kolunu denedim dişli boşa dönüyordu. Kolu geriye çekince marş yapıyordu. Yani kolda boşluk var.
Tekrar söktüm.
Marş kolunun girdiği yer. Aşınmadan dolayı sanırım tam dişe oturmuyor.
Bi pul buldum. Kola denedim tam uydu. Milde çentik var. Çentiği geçip dişliye oturması lazımdı. Tam oraya uygun pul buldum.
Pulu yerine koyup öyle taktım kapağı.
Topladım bu sefer oldu.
Dün akşam yapıyordum bunları. Elimde parça olmadığı için işlere devam edemedim. Bende ufak motorla ilgileneyim dedim. Onun karbüratörü ve ateşleme kısmını temizledim. Frenlerini ayarladım. Onların fotoğraflarınıda buraya atayım bari.
Yusufkalaz sırf senin için atıyorum he. :mrgreen:
Önceki sahibi conta yerine hızlı yapıştırıcı sürmüş. Yani japon yapıştırıcısı gibi birşey. Her yerinden benzin ve yağ atmış. Temizlemek baya uzun sürdü. Bugün çalıştırdım ama krank bilyası dağılmış çok kötü çalışıyor. Onla sonra ilgilenirim artık.
Bugün sanayiden cırt kelepçe ve fiş kılıf alıp elektirik işine giriştim.
Öncelikle kabloların fişlerini yeniledim. Çok eskimiş ve tellerin yarısı kopuk. Yarın birgün tamamen kopacak ve beni yolda bırakacak. Şimdiden önlem almak lazım.
Motorda hiçbirşeyden gözüm korkmaz ama bu yerine oturtma işi işkence gibi. Bugün kriko kullandım biraz daha kolay oldu.
Motoru oturtunca yeni elektronik parçalara yer yaptım. Diyot tablası takmak için uygun şekilde deldim.
Sonrada bobin için yer yaptım.
Konjektörü önceki yerine taktım.
MZ grubundan tanıştığım Aydın Selek'i aradım. Cg tesisatını çözdüm ama Mz tesisatı karmaşık. Ondan hangi kablonun ne işe yaradığını öğrenip topladım tesisatı.
Depoyu takıp çalıştırtım. Biraz çalıştı boğulup stop etti.
Sonra baya uğraştırdı. Hatta ayağım ağrıdığı için kardeşime evden iş ayakkabısı getirttim. :mrgreen: Terlik mahvetti.
Sorunu buldum nihayet.
Krank kısmına yağ doldurup bırakmıştım yıkamadan sonra. Sızdırdım ama hepsi gitmemiş. Pistonuda yağlayıp yerine sokmuştum. Yani çalışan kısımda çok yağ var. O yüzden buji hemen ıslanıyordu.
Bujiyi söküp temizleyince ilk marşta kolay çalışıyor ama stop edince tekrar buji temizlemek gerekiyor.
Motoru çalıştırdığımda biraz yaksın diye elimi gazdan çekmedim. Aşırı duman vardı. Kendimi sırlar dünyası çekimlerinde gibi hissettim. Uzakdan bakan biri beni göremez dumandan. Hatta annem pencereye çıkıp "apartmana geliyor yapma" dedi. :mrgreen:
O haldeykende bi turladım. Motor aşırı güçlü. Daha doğru düzgün ayar yok ama yinede iyi. Ben önceki motora alıştığımdan bu çok farklı geldi. Yağmur başladığı ve hava karardığı için devam edemedim. Birde video çektim onu koyayım.
Motoruda bırakıp çıktım yarın çalışmıyorum inşallah bitireceğim.
https://www.instagram.com/p/BZtljdRgOcg/
Eksozu tutan yer kırılmış yine. Bu eksozda çok gürültü var. Orjinal eksozu takmayı düşünüyorum. Bu kadar gürültü fazla. İnsanlar rahatsız oluyor.