Peki. Merakla bekliyorum yorumlarınızı. Acaba boyunuz kaç ve selenin ayarı hangi konumda?
Ben on ay önce sıfır kilometre aldım XC'mi. Fazlasıyla memnunum. V-Stromdaki gibi birkaç hafta sonra değiştirme isteği uyanmadı. Korkuyorum hiç de uyanmicak diyeYakıt tüketimi sınıfında normal. 5.5 litre civarı sakin kullanımda ve şehir içi şehir dışı çok fark etmiyor. Çünkü basınca şehir dışında da aynı değerlere ulaşıyor.
Ancak benim size tavsiyem yoğun offroad yapmayacaksanız XC olanı almayın. Şambrel ve jant teliyle uğraşmayın. Çelik jant olsa da toprağa girersiniz. V-Stromla ben nerelere girdim ki şu an resimlere bakınca bile korkuyorum. XC nin avantajlarını hiçe sayamam ben şu an meyvelerini alıyorum. Ama size lazımmı? Sonra 21" ön jantı asfalt ve viraj yeteneği de düşük oluyor. İstanbuldan Antalyaya 800km asfalt gidip orda 20-30km toprakta gezeceğim diye XC almayın. Ben sürekli elektrikli pompam, lastik tamir-yama setim, levyelerim ve lastik sökme anahtarlarımla gezmek zorundayım. Hatta Youtube da bir amerikan abi de aynı şeyi haykırıyor. Yeni bir motor almak istesem bunu alırım yine ama XC değil diyor.
Benim için XC uygun. Çünkü o amaçla kullanım oranım fazla, gevşek zeminde yada büyük taşlarların üzerinden geçerken verdiği güveni otobanda daha yüksek süratlara çıkabilmeye değişmem bu dönemdeki kullanım amacımdan ötürü.
Korlas Ataşehir' de XRX' i teste açtılar. Ben de geçen hafta test ettim. Motor... Nasıl anlatsam bilemedim ama çok yumuşak diyeceğim ya da çok kolay. Kolay dönüyor, kolay kontra alıyor, debriyajı yumuşak, frenleri iyi, sele rahat, vites geçişleri yumuşak. Böyle bir motor için sadece amortisörler ortanın sert tarafında diyebiliriz. Benim kendi motorum ER6F. Bu motoru ise 1 saat test ettim.
Dediğim gibi eleştirilecek tek bir şey bulamadım. Negatif olarak sadece şunu söyleyebilirim her şey o kadar kolay, o kadar rahat ki, motor sürüyormuşsunuz gibi değil. Yabancıların deyimiyle uçan halıda uçuyor gibisiniz. Yani eksik olan tek şey bir Parça his.
Ama düşünenler hazır böyle bir imkan varken mutlaka test etsin derim.
Motorun tek kusuru ön camın yarattığı türbülans. Kendi touring camı da kesinlikel derman değil, ek olarak after market ürünlerin çoğu da bu sorunu çözemiyor. Ben yukarıda yazdığım gibi Madstad kullanıyorum, rüzgarlık göz seviyemin 5-6 parmak altında bittiği halde 120'le vizör açık çok rahat gidiyorum, kask kitiyle telefonla konuşabiliyorum.
Arkadaşlar tüm yorumlarınız için çok teşekkür ederim Kafamdaki bazı soru işaretlerine derman oldunuz
Benim kafama takılan bir nokta var onu sizinle paylaşmak istedim.
Daha önce tenere 660z kullandım. ve şimdi absli tenere almayı düşünüyorum.
Aklımda 3 motor var. Ktm 990 Adv. Tenere xt660za ve tiger 800xc
ktm harika bir motor fakat çok yakıyor ve yeni modeli yok. Müthiş derecede atak seri ve zevkli motor fakat yakıt yüzden vazgeçtim sayılır![]()
tenere 660 ile tiger arasındayım.
birisi tek silindir, birisi 3 silindir. Toprağa her daim girmeyi seven birisiyim. Cross geçmişimden ötürü. (titreşimi dert etmem)
alacağım motoru uzun yıllar kullanmak istiyorum.
Tenerenin sağlamlığı uzun ömrü konusunda hiç bir çekincem yok. Genel olarak bakımlarını da kendim yaptım.
Tigerin parça sıkıntısı yok, servis büyük şehirlerde var.
tenereninde 800xc nin de kronik bir sorunu yok.
sağlamlığı konusunda ne dersiniz? (mesela tenereyi yere düşürürsünüz yandaki gri plastik denen korumalar motora asla zarar verdirmez ve 70tl)
uzun ömrü konusunda ne dersiniz?(bakımlarının yapıldığını düşünürsek, ve araziye de girdiğimizi düşünürsek bi 100k gider mi?)
Bakım konusunda bu inglizler illede servise götür diye nazlanırlar mı? (senkron vb ayarlar hariç genel yağ hava filtre vs ler kendimiz yapmamız sağlıklı olur mu?)
arazi için 800xc çok mu nazik kalır. yere yatırsak düşürsek azcık hoplasak zıplasak.
bakım aralığı kaç km dir?
kullanım alanım, artçılı uzun yol(yurt içi, yurt dışı(balkanlar,avrupa), çok ileride orta asya) + arazi
tenerenin fiyatı 23/24 arası aksesuarlı abs li.
800xc ise 32/35 arası aksesuarlı.
Korlas Ataşehir' de XRX' i teste açtılar. Ben de geçen hafta test ettim. Motor... Nasıl anlatsam bilemedim ama çok yumuşak diyeceğim ya da çok kolay. Kolay dönüyor, kolay kontra alıyor, debriyajı yumuşak, frenleri iyi, sele rahat, vites geçişleri yumuşak. Böyle bir motor için sadece amortisörler ortanın sert tarafında diyebiliriz. Benim kendi motorum ER6F. Bu motoru ise 1 saat test ettim.
Dediğim gibi eleştirilecek tek bir şey bulamadım. Negatif olarak sadece şunu söyleyebilirim her şey o kadar kolay, o kadar rahat ki, motor sürüyormuşsunuz gibi değil. Yabancıların deyimiyle uçan halıda uçuyor gibisiniz. Yani eksik olan tek şey bir Parça his.
Ama düşünenler hazır böyle bir imkan varken mutlaka test etsin derim.