TR'de cruiser, scrambler, cafe racer motor tercih edilmemesi

Motosikleti
cbf 150
Dünya çapında düşük/orta CC ve retro tarza geri dönüş furyası başladı.
Her ne kadar hala tutunup tutunmayacağını görmeyi beklesek de Royal Enfield da tekrardan ülkeye giriş yaptı.
Ben gelecekte ilginin bir tık daha artacağını düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?
Royal enfield eski royal enfieldmi? sorulması gerek soru bu. Ben pek bizi mmedyayı takip etmem birşey alacaksam. Yurt dışı youtuberlarıda takip etmem çünkü genelde bu işten para kazanırlar ve genele hitap ederler. Ben gerçek uzun süre bu araçları kullanmış kişileri dinlerim .royal enfield bu konuda pek iç açıcı değil hoş kozmetik olarak tarzı güzel göze hitap ediyor belkide Türkiyede bu tür araçlar için ön ayak olucak ama bu marka royal enfield değilde Zortas marka çinli diye gelseydi gene aynı ilgili görürmüydü :) Halkımız şekline şemaline bakmıyor anlıcan haa royal enfield mi alalım diyorlar.

En başlıca sebep para. Dikkat edersen genel olarak herkes en uygun fiyatlı motorun peşinde ve o fiyatlara alabileceğin çok fazla çeşit yok. Çinli markalarda var ama onlara da kimse bulaşıp dert almak istemiyor. Bu yüzden olmalıdır ki yer gök japon markalı tekerlekli tabureler dolu
Mesela benim şu an ki hayalim gsx1000 gt ama gel gör ki 200 ns le devam :)

Motosikleti
D400
Her ne kadar hala tutunup tutunmayacağını görmeyi beklesek de Royal Enfield da tekrardan ülkeye giriş yaptı.
Ben gelecekte ilginin bir tık daha artacağını düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir?

Royal Enfield ülkenin yükselen yıldızı olacak bu tarzda.

Hunter350 serisini 144 peşin fiyattan sattıklarında peynir ekmek gibi tükendi bayidekiler. Şu an bildiğim kadarıyla dışardan parça bulamasanız da bayide tüm aksesuarlar ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Zaten motora oturdugunda bi kalite ve saglamlık hissi veriyor.

tabi bi honda bajaj tarzı geniş ağ beklememek lazım ancak regal gibi zontes gibi zımbırtılara para vermek yerine bu markaya yönelmek daha dogru.

Başka bir konuda bahsetmiştim; royal kendini batırırsa hatalı fiyat politikasından batıracaktır, almama sebebim budur. O da söyle olmustu:

Rakamlarda ufak oynamalar olabilir

Hunter 350 sırayla fiyat politikası böyle oldu yaklasık 1 aylık dönem içinde; güven vermedi.

220 Bin tl 12 ay vadeli fiyatı + iphone 14 hediyesi
Sonra 144k peşin fiyatına düştü.
Sonrasında 190k peşin fiyatına yükseldi ve 230k 12 ay vadeliye döndü fakat iphone14 hediyesi kalktı.

Yani kasım sonu alan adam iphoneu satsa 180 bin liraya 12 ay vadeli motor almış oldu. Ondan sonra alan adam peşin parası varsa 144 bine motoru almış oldu. ancak bu kampanyaları kaçıran adam neredeyse yarı yarıya fazla para verip alması gerekiyor su an motoru.

1 ay içinde bu kadar fiyat oynaması çok rahatsız edici. Kampanya dediğin %50 olmaz.

Cruiser işi imaj işi dediğimde kafir ilan edilmiştim. Şimdi cruiser dışındaki motorlara binenler apaçi mi oluyor yani? =)

Cruiser işi imaj işi ve kökü de Türkiye'de kısıtlı olan bir kültürle ilişkili. Hem o kültür Türkiye'de zayıf, hem de imaj ağırlık bir konu için finansal rahatlık gerekiyor. O yüzden de az olması çok normal geliyor bana.

Royal Enfield ülkenin yükselen yıldızı olacak bu tarzda.

Hunter350 serisini 144 peşin fiyattan sattıklarında peynir ekmek gibi tükendi bayidekiler. Şu an bildiğim kadarıyla dışardan parça bulamasanız da bayide tüm aksesuarlar ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşanmıyor. Zaten motora oturdugunda bi kalite ve saglamlık hissi veriyor.

tabi bi honda bajaj tarzı geniş ağ beklememek lazım ancak regal gibi zontes gibi zımbırtılara para vermek yerine bu markaya yönelmek daha dogru.

Başka bir konuda bahsetmiştim; royal kendini batırırsa hatalı fiyat politikasından batıracaktır, almama sebebim budur. O da söyle olmustu:

Rakamlarda ufak oynamalar olabilir

Hunter 350 sırayla fiyat politikası böyle oldu yaklasık 1 aylık dönem içinde; güven vermedi.

220 Bin tl 12 ay vadeli fiyatı + iphone 14 hediyesi
Sonra 144k peşin fiyatına düştü.
Sonrasında 190k peşin fiyatına yükseldi ve 230k 12 ay vadeliye döndü fakat iphone14 hediyesi kalktı.

Yani kasım sonu alan adam iphoneu satsa 180 bin liraya 12 ay vadeli motor almış oldu. Ondan sonra alan adam peşin parası varsa 144 bine motoru almış oldu. ancak bu kampanyaları kaçıran adam neredeyse yarı yarıya fazla para verip alması gerekiyor su an motoru.

1 ay içinde bu kadar fiyat oynaması çok rahatsız edici. Kampanya dediğin %50 olmaz.
Royal Enfiled güzel marka ben de beğeniyorum ama fiyat konusunda kesinlikle haklısınız. Aynı oynamayı ktm/husqvarna grubu da yaptı. bu marka motorların piyasası ne şu an kimse bilmiyor bence. bir gün 350bin bir gün 300bin nakit. Çok saçma oynamalar yapılıyor.

Olmayan kampanyaları kampanya gibi göstermeye çalışıyorlar oysaki motorların değerini düşürdüler daha çok. Mesela svartpilen 801 alacaktım yeni geldiğinde. İlana koydum benim 401'i sonra hoop bir baktım benim motorun sıfırında damping var. Bayiye gidip o zaman takasla alın ben 801'i alayım dedim, ama takasla alamıyoruz ikinci el piyasası durdu dediler. E piyasayı ben mi durdurdum. 3 ay önce 350ye sıfırını sattığın motorun kampanyayla fiyatını 270bin yaparsan ben bugün kaça satacağım malımı? Satıp senden yenisini nasıl alacağım? O zaman değerinde takas için alım yapmaları lazım ama onu da yapmıyorlar. Konunun dışına çıkmış oldum ama sıfırı da ikinci eli de bayilerin saçma politikaları öldürdü.

valla bi hunter 350 aldım koydum garaja işin ilginç tarafı aşırı zevk veriyor kullanması

Motosikleti
D400
Royal Enfiled güzel marka ben de beğeniyorum ama fiyat konusunda kesinlikle haklısınız. Aynı oynamayı ktm/husqvarna grubu da yaptı. bu marka motorların piyasası ne şu an kimse bilmiyor bence. bir gün 350bin bir gün 300bin nakit. Çok saçma oynamalar yapılıyor.

Olmayan kampanyaları kampanya gibi göstermeye çalışıyorlar oysaki motorların değerini düşürdüler daha çok. Mesela svartpilen 801 alacaktım yeni geldiğinde. İlana koydum benim 401'i sonra hoop bir baktım benim motorun sıfırında damping var. Bayiye gidip o zaman takasla alın ben 801'i alayım dedim, ama takasla alamıyoruz ikinci el piyasası durdu dediler. E piyasayı ben mi durdurdum. 3 ay önce 350ye sıfırını sattığın motorun kampanyayla fiyatını 270bin yaparsan ben bugün kaça satacağım malımı? Satıp senden yenisini nasıl alacağım? O zaman değerinde takas için alım yapmaları lazım ama onu da yapmıyorlar. Konunun dışına çıkmış oldum ama sıfırı da ikinci eli de bayilerin saçma politikaları öldürdü.

Böyle oldugu zaman o motorun piyasası çok zor toplanıyor. Düzgün bir fiyat ile en fazla vade farkı kampanyası yapılması gerekli.
Sizin yaşadıgınızı cfmoto yaptı birkaç ay önce. Adamların aldıgı fiyatın çok daha altına vade farksız satış sundu; ikinci eli 100 olan motor 60a satılmaya başladı bi anda.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Bunlarda firmaların servis ve piyasa oluşturma çabası. X şehirdeki ustaya benim servisim ol dediğin zaman muhtemelen bana kaç motor gelir ki; senin servisin olayım diyecektir. Parçasını tutacaksın, vs. vs. Şimdi galiba 7 bölge 20 servis gibi bir muhabbet dönüyor. Bana kalsa ben ilk getirdiğim motorlardan kâr beklemek yerine satış adedi yakalamaya çalışırım. Yedek parça sarftan kazanmaya çalışırım. Piyasası oluştukça yavaş yavaş gıdıklarım fiyatları. Bunu en iyi kuralkan yaptı. Eskiden japon araçlarda böyleydi. Araba ucuz yedek parça pahalı idi.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Marka bağımsız sevdiğiniz motoru uygun fiyata bulursanız yapıştırın alın. Yeter ki parçası ve motordan anlayan servisi / ustası bulunabilsin. Bunlar varsa ikinci elini boşverin tepe tepe hurdaya çıkarana kadar kullanın. Böyle tepe tepe kullanmaya motosiklet almıyorsanız elbette 3-5 model arasında sıkışır kalırsınız.

Böyle oldugu zaman o motorun piyasası çok zor toplanıyor. Düzgün bir fiyat ile en fazla vade farkı kampanyası yapılması gerekli.
Sizin yaşadıgınızı cfmoto yaptı birkaç ay önce. Adamların aldıgı fiyatın çok daha altına vade farksız satış sundu; ikinci eli 100 olan motor 60a satılmaya başladı bi anda.
anlaması gerçekten çok zor. kendi elleriyle piyasayı durduruyorlar.

misal svartpilen 801'i kim alır? çoğunlukla 401/250 kullanıcısı cc yükselteceği zaman buna geçmek isteyebilir. Yani kitlesi zaten önce elindekini satabilmeli ya da takasla verebilmeli ki 801 satılsın. Şu ana kadar hiç satıldı mı bilmiyorum. Ben ilk geldiğinde sordum, 570bin gibi bir rakam söylendi, şimdi 499bin nakit alım. yine aynı olay :)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hepsi tarz motorları ülke öyle durumdaki insanlar fiyatlarını yürütme maliyetlerini benzin tüketimini parça fiyatlarını düşünüyor firmalar da bu motoru alanın parası vardır diyip fiyatlara abanıp duruyor

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Geçen sene sonlarına doğru maalesef birçok marka deli indirimler kampanyalar yaptı ve öncesinde alan kişilerin ağzı yandı.
Olmasaydı daha iyi olurdu evet ama zaten motosiklet almak istediğinde seçenekler kısıtlı. Markaya küsüp almam da diyemiyorsun çünkü motorcusun, motora binmeyi seviyorsun yarın bir gün mecbur bir markadan alacaksın.

Royal Enfield distribütörü satış ve servis ağını bir türlü yayamadı Türkiye'de bence en büyük hatası buydu.
Hintli motorlar dünyada en çok satılan motorlar, hafife almamak lazım. 2024'de dünyada en çok satılan markalar arasında Hero ikinci, TVS beşinci, Bajaj altıncı. Ben kendim uzun süre 2 farklı hint motoru kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım, çok da işlerimi gördüler.
Royal Enfield da yabana atılacak bir marka değil.

Cruiser'larla gezmek çok keyifli oluyor. Çünkü tork yüksek, düşük devirde sakin sakin gidebiliyorsun.
Makine bağırıp devrimi yükselt vitesimi yükselt demiyor. Dakika başı vites değiştirip hız artır indir ambele olmuyorsun.
Bu Cruiser olmayan motorlar kötüdür anlamında demiyorum. Ama motor karakteristiği farklı.
Yüksek viteste düşük devirde bile tork yüksek olduğu için toparlıyor. Bazı virajları hiç vites değiştirmeden gidebiliyorsun.
Zevkler kişiye göre değişir. Ben bu tarz motorlara binmekten inanılmaz keyif alıyorum yukarıda saydığım sebeplerden.
Umarım ülkemizde de daha çok yayılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar