Traş makinesi önerisi?

Merhaba beyler.. Soru belli aslında yeni bir traş makinesi alacağım sizden öneri bekliyorum..

Philips-QG3190-Erkek-Bakim-Kiti-7-si-Bir-Arada__40065016_0.jpg

Bende bu var baya da iş görüyor ancak 2 şeyde sıkıntım var..
1-Kullandıktan sonra her yer kıl oluyor ayar oluyorum temizlemeye..
2-Sinekkaydı traş mümkün değil ne yazık ki..

Jiletle uğraşmak can sıkıyor sevmiyorum..

Arkadaşta var bitane denedim hoşuma gitti ancak hangi tip ve model alacağımı bilmiyorum..

56934.jpg

bu arkadaştaki model..
Uzun sakalda biraz sorun yapıyor bazı yerleri de tam almadı ancak modelin düşüklüğüne veriyorum biraz..

Braun-340s-Series-3-Tras-Makinesi-52954.jpg

Birde böyle bir tip var.. Bu ikisi arasından hangisi daha iyi iş yapar?

İstediğim özellikler;
1-Bölge(kıvrım)-uzunluk-yatay sakal gözetmesin.. Aynı yeri 5 kere geçme sorunum olmasın..
2-Suya dayanıklı olsun yıkamakta sorun olmasın..
3-Ekstra şeylerle beni uğraştırmasın(krem kartuşu gibi)
4-Kırılmadıkça işi bitmesin..

Şuan kullandığımı herhalde 3 senedir kullanıyorum gram sorun yaşamadım.. Fiyat 300 ü pek geçmesin istiyorum.. 3 sene kullansam senede 100 lira,aylık 8 liraya gelir o da traş bıçağından ucuz olur..

Philipsten sasma ben 2008 de aldigim makinayi kkullaniyorum islak kuru kremli olandan kremini suan kullanmiyorum arkadasima da yeni jenerasyon rq 1275 aldirdim suan cok memnun sinek kaydi istiyorsan onu hicbir makina yapamaz.bu makinalarin bicak degisimi gerekmez dal gibi sakal yoksa tabi.gunluk kesmeye uygundur uzunlari onden kisaltmak lazimdir.pilleri uzun omurludur.pil bitecek zaman ikaz isigi yanar.sarji bittiginde doldurdugunda pil omru cok uzar.kuru kesim daha kullanislidir.boyun bolgesini hizli gecersen kizariklik yapar genelde.

---------- Post added at 05:57 ---------- Previous post was at 05:50 ----------

Benim kullandigim hs 8020

braun cruiser 6 kullanıyorum 2 yıldır çok güzel
birsürü aparatı da var ince ayar çekebiliyorsun
ayrıca ıslak kuru olması da süper duşta bie traş ol istersen

1. resimdeki ürün ile sinek kaydı traş olman mümkün değil. Bu ürün sakal ve saçlar için şekillendirici.
Sinek kaydı traş içinse Sadece sakal traş makinası tercih etmelisin.

2008 den beri fotoğrafdaki ürünü kullanıyorum. Çok memnun olduğum için 1 kez bıçaklarını değiştirdim. ( Bıcaklar pahalı olduğu için elektrikli versiyonunu aldım bıçaklarını alıp diğerini kenarda yedek parça niyetine saklıyorum )

2 günlük sakalı çok rahat alıyor. Unutmamak lazımdır ki bu tür makinalar uzamış sakalları almaz. Once sıfıra vurup sonra kesmek gerekir. Bende sakalları çok uzun oldugunda önce favori düzeltici ile alıyorum sonra traş oluyorum.

philips-6990-5.jpg

Sinan herseyi yazmis bende bi ekleme yapim.
yuvarlak 3 bicaklilar icin lavabo gerekli , silindir bicaklilar kili icinde topladigi icin yolda yururken bile tras olabilirsin , killar uzerine dokulmez. Son dakika adamiysan silindir bicakli oneririm.
Ama ikiside 2. gunden sonra kesmiyor.

Traş makineleri pratikdir, hızlıdır vs vs ama temizlemesi en az traş olmak kadar sürer, aynı zamanda her ne kadar ıslak kuru traş olabiliyorsanızda , zamanla cildinizi kütük gibi yapar. Sakal traşında traş köpüğü kullanılmasının nedeni sakal ile deri arasına girerek sakalı jiletin kesebileceği kadar kaldırmasıdır. Bu yüzden hiç bir makine traşı geleneksel köpüklü traşa hem performans hemde duyulan haz açısından yaklaşamaz.

Alın güzel bir ustura , sabah sabah ıslık çala çala olun traşınızı. Güne yüksek doz adrenalinle başlayın.

http://karabulutticaret.com/index.php

Eminönü tarafına yolunuz düşerse , Türkiyede bulabileceğiniz en kaliteli traş ekipmanları bu firmadadır.

Türkiyede kaliteli gerçek ustura bulabilmek zor, Buldunuz diyelim bilemek için mertek kayışı bulmak ve bileme tekniğine alışmak zor. Bundan dolayı jilet takılabilen ve gerçek usturaya en yakın olan modellerden almak lazım.

Kullandığım ustura budur. Tamamen paslanmaz çelik ve şasırtıcı şekildede dengeli bir usturadır. Jileti öyle akıllıca konumlandırılmıştırki siz bizzat kendinizi kesmedikçe kazayla kendinizi kesmeniz nerdeyse imkansızdır. Kafa kel olduğu için h, bakmadan , hissederek kesim yapabildiğim en dengeli tek ustura budur. , dik tutarak çekmedikçe bu usturayla kendinizi kesemezsiniz.

Uploaded with ImageShack.us

Sustalı tabir edilen modeldir , İkiye kırılmış jiletin oyukları ağızdaki iki mile tam oturur ve Ağız kısmı üstten sıkıştırılır ve ağız açıları jiletle birlikte kusursuz olarak tamamlanır. Berberlerdeki dandik plastik usturaların bu türlerle uzaktan yakından alakası bile yok. . Ağırlık merkezi ve jileti tutuşuyla , gerçek usturaya en yakın model budur.

Son düzenleme:

sbr

braun cruzer3 almıştım.. benim gözümde beş para etmez bi makına.. benim sakallar çok sert.. sert sakala hiç uyumlu değil. heralde almanlar kendi sakalları için tasarladı bu makınayı.. en son moser 1400 mini modelını aldım. muhtesem bır icat. sinek kaydı yapmıyor ama en kral sakalda bile tek seferde alıyor:cat:

Benim traş taktiğim. gillette 3 bıçaklı olanı ama makinesi titreşimli olanından. Köpük olarakta hanım Amway ürünleri sattığı için Amwayin köpüğünü kullanıyorum. Hergün olmadığım için sıkıtım yok çok şükür. Ama askerdeykende aynı kombinasyonu kullandım 15 ay sadece köpük arko komando serisiydi .. Ne günlerdi bee

Bu kadar cevap beklemiyordum beyler sağolun..

Usturayla traş favorimdir memlekete gittiğimde mutlaka uğrarım.. Sabah uyanıp yarı uykulu usturayla traş olmak gözümü korkutmuyor değil ama..Var mıdır iz bırakan kesik kazanız?

gilette mac 3,turbo,fusion,proglade ne varsa aldım.. En çok mac 3 ten memnun kaldım açıkçası ufak kolay hızlı.. 5 li bıçaklar abartıyor.. Titreşimli olanlar güzel olsa da sorunum aynı.. Biraz uzamış olsunlar bıçakların arasına takılıyorlar sürekli suyun altına tutmak lazım bazen çıkmıyor ayar ediyor adamı..

Cruzer serisi abimde vardı deneyemeden bozuldu alet.. Pekte güzel diye bahsetmemişti..

Sonuç olarak mutlaka kısaltmak gerekiyor makine kullanılacaksa eğer.. Biraz son dakika adamıyım.. Silindir bıçaklı alacağım gibi duruyor..

Bu kadar cevap beklemiyordum beyler sağolun..

Usturayla traş favorimdir memlekete gittiğimde mutlaka uğrarım.. Sabah uyanıp yarı uykulu usturayla traş olmak gözümü korkutmuyor değil ama..Var mıdır iz bırakan kesik kazanız?

gilette mac 3,turbo,fusion,proglade ne varsa aldım.. En çok mac 3 ten memnun kaldım açıkçası ufak kolay hızlı.. 5 li bıçaklar abartıyor.. Titreşimli olanlar güzel olsa da sorunum aynı.. Biraz uzamış olsunlar bıçakların arasına takılıyorlar sürekli suyun altına tutmak lazım bazen çıkmıyor ayar ediyor adamı..

Cruzer serisi abimde vardı deneyemeden bozuldu alet.. Pekte güzel diye bahsetmemişti..

Sonuç olarak mutlaka kısaltmak gerekiyor makine kullanılacaksa eğer.. Biraz son dakika adamıyım.. Silindir bıçaklı alacağım gibi duruyor..

ustura kadar yakın ve güzel tıraşı hiçbir traş makinası ve jilette daha yakalayamadım,
kesik kazam da yok çok şükür lakin sorunlu bir cildin var ise muhakkak ustura yahut yaprak jilet kullanabileceğin traş aleti..+mülayim arko..

Aşağıdaki karşılaştırmada soldaki jilet, sağdaki sakal da traş makinesi ile kesilmiş. Ha bu bize birşey yapar mı orasını bilmem de haberin olsun.
fkkn3.png

Bir de traşa ideolojik olarak karşı olanlar var :p

Hepsinden kullandım 40 yılda. Makinalar aşağı yukarı aynı, günlük traş olacaksanız iş görür ama sinekkaydı yapamaz. Sakal sertleştikçe iyice su koyverirler. En iyisi 2 veya 3 bıçaklı jiletler, ben direk musluk suyuyla daldırıyorum şu an :D

Ben berberciyim olm :mrgreen: Kendim uğraşmayı sevmiyorum o yüzden yılda 2 kere berbere kestiriyorum :p

O değil de şıcak suyla sakallara sürülen şu nanenin kokusuna hastayım hele
arko+tras+kopugu+vektor-vector-vectorel.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar