Toramanlar Göleti

Arkadaşlar dün Kocaeli'nde hava lodosun etkisiyle ılımandı yağışsızdı ve gezmeye müsaitti.:cat:
Bende öğleden sonra biraz gezeyim diyerek çıktım yollara ve bana 35 km.mesafede önceki ismi Güvercinlik göleti olan ama sürekli ısrarlarımla:p ismi Toramanlar Göleti olarak değiştirilmiş gölete gittim.:cherry:
Şaka bir yana isminin neden değiştiğini tabii ki bilmiyorum.:)
Oraya gitmek için Akmeşe yolunu tercih ettim ve o yol üzerindeki iki gölettende fotoğraflar çektim dönüşte de Kandıra yoluna saparak toplam 73 km.lik yolculuğumu sağ-salim tamamladım.

İlk fotoğraflar bana 9 km. mesafedeki Kirazoğlu göletinden

s6001580.jpg

s6001581.jpg

s6001582.jpg

Göletten yukarı devam edip 4 km. ilerideki Ketence göleti sapağına ulaştım

s6001583s.jpg

Sapaktaki villalardan üzerime doğru havlayarak gelen köpecikler hoşgeldin karşılaması yaptılar:p Bakmayın öyle küçük olduklarına ayaklarıma dalmak istediler panik yapmadan devam ettim.:)

s6001584c.jpg

Ve Ketence Göleti..Bir ara kapakları bazı sorumsuzlar tarafından açıldı ve binlerce balığın telef olmasına neden oldu..:pale:

s6001586.jpg

Gölete geldiğim yol ve arkada Kartepe manzarası

s6001587.jpg

Göletten yukarı çıkarak yola devam ettim ve yol ayrımı..Toramanlar göletine soldaki Akmeşe sapağından gidiliyor

s6001588.jpg

s6001589.jpg

Akmeşe'den çıkış

s6001592.jpg

Toramanlar göletine varış

s6001593.jpg

s6001594.jpg

s6001595.jpg

s6001596.jpg

s6001597.jpg

Bayrağımızın çıkartmasını bir ara Kandıra'ya geldiğimde anılyuksel nickli kardeşim hatıra olarak vermişti :)

s6001598.jpg

s6001599.jpg

Gölet isminin olduğu tabelanın yanındayım. Bazıları ne akla hizmetse tabelayı hedef tahtası yapmış maalesef ve yazılarda silinerek bu hale gelmiş

s6001600.jpg

İki sene önce tabela böyleydi :cat:

s6000210.jpg

Yapraklardaki renk cümbüşü hoşuma gitti

s6001603.jpg

Hayrat çeşmeyi yeni yapmışlar bende ilk defa gördüm

s6001604.jpg

s6001605.jpg

Hava kararmaya başlarken dönüşe geçtim

s6001609d.jpg

s6001610.jpg

Günler kısa olduğundan Kandıra sapağına geldiğimde hava kararmıştı

s6001611.jpg

Arkadaşlar son iki fotoğrafı flashsız çektim bana ilginç geldiğinden sizlerle paylaşayım istedim. Bakın geçmiş olan aracın arka stop lambaları kenardaki bariyerlere nasıl aksetmiş :)

s6001615.jpg

Bu fotoğrafta da yine giden aracın arka stopları sanki havada dansediyor:mrgreen:

s6001622.jpg

Hepinize iyi seyirler kazasız belasız yolculuklar diliyorum..:cat:

Son düzenleme:
Motosikleti
Hornet
Elinize emeğinize sağlık:)

O ikinci stop ışıkları bi otibise ait herhalde:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel gezi,Güzel manzaralar tebrik ederim..

tekerinize sağlık çok güzel olmuş. Sizinki gibi abiler benim çevremde olsa her geziye giderdim valla. Anlık ve kafaya esince :cat:

guzel gezı emeğinize sağlık abi tabela değişmiş diyorsun 2 yılda ama sende değişmişsın kılo almışsın abi en azından resımde öyle fark edılıyor :rendeer:

Toroman abi güzel bir gezi olmuş yüreğinize sağlık.:cat::rendeer:
Abi bu toromanlar göleti seninmi Toroman abi.:p

toraman bey merhaba bütün gezilerinizi zevkle okuyorum her defasında.Fotoğraflar ve anlatım harika.Bende kocaeli'deyim Gölcük'ten ismail beyle çok dedikodunuzu yaptık :cherry: tanışmak çok istedim ama kısmet olmadı malesef.Bundan sonra yapacağınız gezilerde eğer sorun olmazsa katılmak isterim.Paylaşım için teşekkürler

güzel gezi olmuş abicim ben adapazarından nasıl giderim bu göle?

kadri abi çok güzel bi gezi olmuş bi ara beraber gidelim :) bu arada beni unutmamışsın sağol:rendeer:, arkadaşın sorusunuda ben cevaplıyım kuzey terminaline git oradan kandıraya gelen baldan birlik münübüsleirni takip et karaman yoluna giriyosun sonra köy yollarından gidiliyo ama çok karışık ve kaybolmaman imkansız çünkü hep köy yoları ve hepsi birbirine benziyor kandıra ya geldikten sonra izmit yoluna gir sonrada git 20-25 km kadar büyük bi okul var oradan sapıyosun sonrasıda resimli zaten yada ada-izmit izmittende kandıra yoluna sapıyonüsun gene 20-25 km gittikten sonra okulu görünce sapıyosun tavsiyem büyük cc li motorun varsa ada-izmit küçük ise ada-kandıra :cat:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tüm geziler gibi dört dörtlük bir anlatım, ve fotoğraflar harika,emeğine sağlık Abi.:cat:

Gölün de hayırlı olsun:cherry:

motorla yapılan her gezi her zaman güzel..................

Aynen katılıyorum..:cat: Yola çıktığın an keyif almak çok önemli.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:42 ----------

kısada olsa güzel gezi paylaşım için teşekkürler...

Sağolun gezi kısa keyif mükemmel oldu.:) Doğayla başbaşa olmak bambaşka.:cat:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:45 ----------

Güzel gezi,Güzel manzaralar tebrik ederim..

Teşekkür ederim beğeniniz beni mutlu ediyor.:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:48 ----------

tekerinize sağlık çok güzel olmuş. Sizinki gibi abiler benim çevremde olsa her geziye giderdim valla. Anlık ve kafaya esince :cat:

Teşekkür ederim.:rendeer: Evet ani bir kararla yola çıktım ve gezi kısa olsa da keyifli oldu.:)

çok güzel , oksijen dolu ve çevreci bir geziolmuş.
arkadaşlar bilen yokmu böle istanbul çevr3sinde doğl güzelikleri olan bölge.sıkıldık deniz kenarında takılmaktan.göl.baraj yeşillik olsun istiyorm.
katılmak isteyenler el kaldırsın:cat:

Güzel mekanlar, özellikle ilkbaharda insana epey doğa manzarası sunar buralar..

Bu Kartepe, TEM'den Akyazı çıkışına gelmeden önce görülen tabeladaki Kartepe değil mi?

Bir delilik edip oraya gitmeyi düşünüyorum ama yanıma yaren bulmam lazım :)

harika

Kadri ağabey, yine tek başına gezmişsin.
Harika bir gezi olmuş, fotoğrafları çok beğendim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar