18 yıldır kiracıyım, bu kez başvurayım başka türlü olmuyor dedim ama belirsizlikler yüzünden yine vazgeçtim.
Proje de çok belirsizlikler mevcut; ne zaman bitecek sorusu en mühimi. Evet taksit miktarı düşük ama hem taksit hem kira ödemek herkesin harcı değil. 2019 ve 2022 de ki projeler ne oldu mesela? Çevremden hiç duymadım bu projelerden ev sahibi olanı.
2. si, diyorlar ki, sen 2+1 istedin, ama sana 2+1 çıkma garantisi yok, talep kadar 2+1 yapılmazsa, sana 1+1 vereceğiz de diyebiliyorlar ki, ben şu an 2+1, 105 metrekare eve sığamazken 1+1, 50 metrekare eve nasıl sığayım?
Bir başka sorun ise projelerin yapılacağı lokasyonlar. Tamam, bir süre sonra o da halledilir ama, şu an için çoğu proje alanlarına arabayla ulaşmak bile sıkıntı. Oturduğum şehirde sözü edilen proje alanından, iş yerime araçla gelmek 1,5 saat sürer, aylık 7 bin lira gibi bir yakıt demek aylık (güzergah şehrin trafik yoğunluğunun en yüksek olduğu yollar).
Hadi bir şekilde aldık diyelim, oturmayıp kiraya vermek te yasak, borç bitmeden.
Ne bileyim, bekarsanız, ulaşım sorununuz yoksa, kira ödemiyorsanız girin derim ama öbür türlü çok çetrefilli.