Tel Jantta Yamulma

Merhabalar. Uzun süredir kullandığım Honda XL 200'de ön jantım, sürekli kullanımda kasislerden, çukurlardan vs. yamuldu. Bir süredir ön tekerim sekiyor gibi hareket ediyor. Bu yolda hem insanı rahatsız ediyor hem de yoruyor, riski de cabası.

Sormak istediğim şu: jantım tellerden kaynaklı yamulmuş değil, yamulan kısım jantın dış çeperi. Dış çember dışarı doğru bükülmüş şekilde. İşin özü, bu janta adam akıllı bir bakım gerekmekte. İstanbul'da bu işi hakkıyla yapabilecek, tanıdığınız bildiğiniz güvenilir usta var mıdır bunu rica ediyorum. Zira çok sene önce, XT 350'mi ön jant akoru için bir ustaya bıraktığımda adam "abi 2 saat sonra gel" demişti, yarım saat sonra adam motosikletimi kullanıyor, şehir içinde geziniyordu. Tesadüfen dükkanımın önünden geçmese farketmeyecektim.

Demem o ki, jantın o yamukluğunu giderecek iyi bir ustaya ihtiyacım var. Eğer öyle bir usta bulamazsam, otomobillere rot balans yapan yerlerde yapabilirler mi acaba?

Teşekkürler.

jant akordu bozulduğundanmı yamuldu fiziksel darbe aldığı içinmi yamuldu foto koysan honda servisi yapamıyormu

F54

bence bunu en iyi eski bisiklet tamircileri yapar akort olduğu zaman bence düzelir motor tamircileri çin malı tamir etmekten bu işi yapmaz:thumleft:

Bakın, söylemek istediğim şeyi tam açıklayamadım sanırım, kusuruma bakmayın. Bahsettiğim şey akort ayarı değildi, bahsettiğim şey jant çeperinin yanal yüzeyde yamulması. Yani jant yanağının, jantın dış çeperinin dışa doğru yamulması söz konusu. Şöyle söyleyeyim, lastiğin oturdulduğu, jantın en geniş çemberinin bir bölümünde dışarı doğru açılmasıdır bahsettiğim.

V frenli bisikletleri düşünün, fren pebuçlarının sıktığı, en geniş jant çemberinin o fren pabuçlarının temas ettiği yanal alanlardan bahsediyorum. Aynı yanal alanları motosiklet jantında tasavvur ediniz lütfen, kastettiğim olay odur, yamulan bölge o kısımda. Şu lastiği oturttuğumuz, levyeyi sokup kastırılan kısım işte kastettiğim, levyeyle yamulmuş gibi düşünebilirsiniz, onun düzeltilmesi gerek fakat bu işi çekiçle, kaba kuvvetle yapan biri değil, işinin eri iyi bir usta tavsiyesi istiyorum.

Umarım sorunumu net olarak açıklayabilmişimdir, zira şu an için aklıma başka açıklama gelmiyor :)

F54

o zaman onu sanayi de presle cant düzelten lastikçiler var onlara yaptırabilirsin ne demek istediğini anladım

Nerede işte o presle jant düzelten adamlar? At hırsızı tiplerin eline emanet etmek istemiyorum jantı, o sebepten bu işi yapabilecek bir motosiklet ustası tavsiyesi istedim. Aynı zamanda otomobil rot balans yapan yerlere de bir soracağım yaparlar mı diye.

F54

Nerede işte o presle jant düzelten adamlar? At hırsızı tiplerin eline emanet etmek istemiyorum jantı, o sebepten bu işi yapabilecek bir motosiklet ustası tavsiyesi istedim. Aynı zamanda otomobil rot balans yapan yerlere de bir soracağım yaparlar mı diye.
heh işte prof lastikçiler arabaların cantını da düzeltir o adamlara sorsan çare bulabilirsin bence 5 dakikanı almaz ona göre prese basıyor tamam yani

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
al eline çekiçi koy jantı oval birşeyin üzerine vura vura düzelt :) ben eskiden öyle yapardım :)

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
jantın ölçüleri nedir....17-18-19...gidin bi tane çember alın yeniden jantı düzün... jant düzmeyi bisikletçi bile yapar...

Jant 21". Derdimi anlatamıyorum ben, benim jantı yeniden yapmak veya çekiçle düzeltmek gibi tavsiyelere ihtiyacım yok arkadaşlar. Yani onların hepsi benim de aklıma geliyor fakat benim amacım onları yapmak değil, jantı kibar bir şekilde, olması gerektiği gibi düzeltmek. Başka şeylere masraf yapmak istemiyorum. Orjinal jantı kendine getirmek amacım, o presli düzeltme yapan yerlere uğrayacağım, umarım onlar yardımcı olabilirler.

Fikirlerini sunsan herkese teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar