Teker Kayması

Motosikleti
Ns200 15"
Arka balata yan sanayi ise tutuş pekte iyi olmuyor, zaten pense ile sıkacak duruma geldiyse artık o balatada son demlerini yaşıyordur.

Günün sonunda sizde bir sıkıntı yoksa en büyük kazanız bu olsun, tekrarını yaşamamak dileğiyle.

Motosikleti
BMW 1250 GS ADV
Teşekkürler. Oldukça uzun bir mesafe vardı, bu yüzden gazı biraz fazla açtım. Ancak arka fren yetersiz kaldı ve kaçış noktası olmadığı için, araçla mesafe olmasına rağmen panikleyip ön frene bastım. Sonuç ise ortada…
Değerli Arkadaşım geçmiş olsun.

Ön frene fazla bastım ya da panikleyip ön frene bastım diyorsun. Zaten motosikleti durduran ön frendir. Panik anında fazla basmak değil doğru basmak vardır.

Motosikletini bilmiyorum fakat abs olmadığını düşünüyorum. ABS siz motosikletlerle de eğitim yaptığımızda doğru teknikle sadece arka, sadece ön ve kombin şekilde panki fren çalışması yaparak beynimizdeki -panik anında karar verdiren- amigdala bölgesine " bak dostum panik anında bu şekilde frenleme yapacaksın, bu mesafelerde durabiliyorsun ona göre" bilgisini işliyoruz. Kaslarımıza öğretiyoruz. ABS siz motosikletlerle de sadece ön freni kullanarak panik fren yapılabiliyor. Bulunduğunuz il de bir eğitmenden eğitim almanız bu sorunu çözecektir.

Yukarıda ki cümlende de " Oldukça uzun mesafe vardı gazı fazla açtım." diyorsun tamam diyelim. Arka fren yetersiz kaldığını zaten kendin söylüyorsun. Yapacağın kaçınılmaz olan, doğru olan ve seni durduracak olan şey ön frendir. Ön frene bastığın için değil yanlış bastığın için düştün.

Eğitime katılanlar sadece ön fren çalışacağız dediğimde geneli " hocam düşmez miyiz? diyorlar. Düşük hızlarda özellikle jiroskopik etki olmadığında, ön fren, gidonun çevrili olduğu yöne motosikleti düşürür. Bundan dolayı ön fren düşürür yanılgısı ortaya çıkıyor.

Düşük hızlarda -yavaş sürüş, Zigzak yaparken arka fren kullanılır. Fakat takribi 20 km den sonra ön fren olmadan güvenli mesafede durman zordur.

Örneğin 50 km hızda sadece arka frenle 25-26mt lerde dururken, ön freni kullandığın kombin frenlemede bu mesafe 10-12 mt lere kadar düşer.

Eğitimdeki dur kalk çalışmasında, arka fren dışında sadece ön frenle de (hızın yavaş bile olsa) güvenli durma çalışması yaparsın ki doğru ön fren kullanımına alışman, basıyı öğrenmen için.

Kaçış noktası olmadığı için diyorsun, başta o kadar mesafen varken kaçış noktası olmayacak pozisyona gelmen trafiği okuyamadığını gösteriyor. Bunu da gözlemli yol sürüşünde trafik içerisinde sürüş yaparak trafiği okuma yeteneğin oldukça geliştireceksin.

Kazasız sürüşler dilerim.

Son düzenleme:
Cana gelecek olan mala gelsin. Çok geçmiş olsun. Motosiklette üç önemli şey olmazsa olmaz bence: iklim şartlarına uygun lastikler, ön arka abs, ve tcs. Üzerine eğitim de şart ama eğitim olsa da bu özellikler yoksa yine akibetimiz biraz da şansa kalıyor.

Motosikleti
Honda CRF250L
Yamaha Neo's 50cc. scooter'ım vardı 4-5 sene önce.

Bir gün yağmurlu bir havada, Bursa Cumhuriyet Caddesi'ndeyim. O caddede nostaljik tramvay çalışıyor.

Gayet dikkatli, yavaş yavaş ve tam dikine olacak şekilde tramvay raylarından geçmeye çalışırken, bir anda n'olduğunu anlamamıştım, küçücük scooter çıldırmıştı resmen ve kendini bir tarafa beni bir tarafa atmıştı. Allah'tan bende de en ufak bir şey olmamıştı, gayet güzel düşmüştüm. :)

Yani "şeytan arabası" diye boşuna demiyorlar buna.

ıslak Çelik, üstüne üstlük yüzeyi pürüzsüz ve parlak.

4. Kategori kasırga alarmı...

yav bu honda sana ne etti :d

Burgman Street 125234.000 ₺
Address 125194.000 ₺
Avenis 125204.000 ₺

RayZR2025195.900 ₺

fiyatlar ve abs durumlarını sen yaz.
Suzukinin herhangi bir modeli ile RayZR ı yanyana yazdığın için sana koccaman bir amatör madalyası sipariş verdim 😅 Yamaha kime fason ürettiriyorsa yazık çok yazık , bir Tracer9 un kalitesine bak birde RayZR a bak , Suzuki'de kalite modele göre değişmez all the best 🫡

Suzukinin herhangi bir modeli ile RayZR ı yanyana yazdığın için sana koccaman bir amatör madalyası sipariş verdim 😅 Yamaha kime fason ürettiriyorsa yazık çok yazık , bir Tracer9 un kalitesine bak birde RayZR a bak , Suzuki'de kalite modele göre değişmez all the best 🫡

:d yahu ben kıyaslama için vermedim ki bunları.

Hani dedin ya, abs siz ve pahalı = honda,

ben de diyorum ki bunların fiyatı ve abs durumlarını yorumla bana. bir tek burgman da abs vardır herhalde fiyata bakasan kol gibi puahhaa

ahh niki ahh bu kadar kurye boşa almıyor dio yu. Sen hiç burgman avansis adress ile kuryecilik yapanı gordun mu ?

neyse, yan cantalı nt1100 alıp ustun Unicam® li motorun tadına baktığında fikirilerin değişecek insallah.

:d yahu ben kıyaslama için vermedim ki bunları.

Hani dedin ya, abs siz ve pahalı = honda,

ben de diyorum ki bunların fiyatı ve abs durumlarını yorumla bana. bir tek burgman da abs vardır herhalde fiyata bakasan kol gibi puahhaa

ahh niki ahh bu kadar kurye boşa almıyor dio yu. Sen hiç burgman avansis adress ile kuryecilik yapanı gordun mu ?

neyse, yan cantalı nt1100 alıp ustun Unicam® li motorun tadına baktığında fikirilerin değişecek insallah.
Tamam bende diyorumki Suzuki de kalite var pahalıysa sebebi var ;)

Tubeless lastikli herhangi bir Honda yı alır kullanırım mottomu biliyorsun ama unutmuşsun , fiyatı uygunsa tüm motorlar güzeldir , NT Africa gibi tutmadı ama bence Africa dan daha güzel makina e fiyatda uygun 😉

"insan" öyle bi durumda toparlayamaz. baştan o riske göre frenleme yapacaksın.

ben de benzinlik çıkışı tam yola bağlanacakken haliyle bodoslama çıkmayayım kenarda bi duraklayayım dedim. yerler de yıkamadan gelen suyla ıslak. frene hafif bi dokundum, sonra bi baktım motor sağda yerde yan yatıyor ben ayaktayım.

Ne lastiğinin durumunu ne de o sırada tam kaydığın yerde asfaltta cücük olup olmadığını bilmeyen insanlardan yorum istiyorsun. Çok zor iş.
Ön tekerin kaydığını hissettiğin anda freni hem hızlı hem yumuşak bir şekilde, sonuna kadar değil ama çözülene kadar salman lazım. Anlatınca da böyle oluyor.

Bol bol ön fren antremanı yap, tek söylenebilecek bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar