Tek Teker Önerisi

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Sevdiği şey trafikte bana risk oluşturuyorsa, canımı tehlikeye atıyorsa sitemde ederim. Küfürde ederim gerekirse kavga da ederim. İnsanlık böyle bir şey değil sadece birilerinin sevdiği şeyler etrafında dönmüyor dünya. Seve seve saygılı olmak zorundayız.

Senin karıştığın kaza sayısını tüm motosiklet hayatında yaşamamış insanlar vardır, önce biraz eğitime mi yönelsen? Hep mi başkasında sorun?

Benim fikrim önce motosiklet kullanmayı layıkıyla öğrenip belirli bir aşamaya geldikten sonra bu tarz fantezi işlerine girişmen olur kardeşim. Trafikte yapmıyorum diyorsun ne ala, ama yazdıklarından sonra kimse inanmaz. Benim fikrim; sen gayet trafikte yardır yardır yanlaya yanlaya sürüyorsun. Ön kaldırabilsen onu da kaldırırsın. Belki de deniyorsun.. Sana akıl, fikir ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Ona bakarsanız sizde bir risk oluşturuyorsunuz, yok kavga ederim, yok söverim, valla bende vehbi koçun torunuyum o zaman. Benim tavsiyem sizin bir psikiyatriste gitmeniz, veya trafiğe hiç çıkmamanız. İnsanlık denen şey özgürlük saygı ve yaşam çerçevesindedir. Ben, zaten gelişmeye açık biriyim, sizin gibi değilim yani, gerek meslek gerekse sürüş olarak. Hep mi başkasında sorun diye soruyorsunuz ya, aynı şeyi ve raporları "Trafik Polis Amirliğine" Ve "Mahkemeye" Sormanızı öneririm. Sonuçta benim Trafik Amirliğinde torpilim tanıdığım yok yani. Ben ilk 16 yaşımda başladım sürmeye. Kimin neye inanıp inanmadığı açıkçası hiç umrumda da değil. İsteyen serseri, maganda olarak algılar, isteyen tutkulu ve sanatkar. Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim ve tek teker - drift olayını sırf havalı olmak için yapan kişiler evet aptal kişilerdir, ama kendin için, sınırlarını zorlamak için yapıyorsan bu benim gözümde başarıdır. Yinede yorumunuz için teşekkürler, başka form'a yönelebilirsiniz.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Ona bakarsanız sizde bir risk oluşturuyorsunuz, yok kavga ederim, yok söverim, valla bende vehbi koçun torunuyum o zaman. Benim tavsiyem sizin bir psikiyatriste gitmeniz, veya trafiğe hiç çıkmamanız. İnsanlık denen şey özgürlük saygı ve yaşam çerçevesindedir. Ben, zaten gelişmeye açık biriyim, sizin gibi değilim yani, gerek meslek gerekse sürüş olarak. Hep mi başkasında sorun diye soruyorsunuz ya, aynı şeyi ve raporları "Trafik Polis Amirliğine" Ve "Mahkemeye" Sormanızı öneririm. Sonuçta benim Trafik Amirliğinde torpilim tanıdığım yok yani. Ben ilk 16 yaşımda başladım sürmeye. Kimin neye inanıp inanmadığı açıkçası hiç umrumda da değil. İsteyen serseri, maganda olarak algılar, isteyen tutkulu ve sanatkar. Kimseye birşey kanıtlamak zorunda değilim ve tek teker - drift olayını sırf havalı olmak için yapan kişiler evet aptal kişilerdir, ama kendin için, sınırlarını zorlamak için yapıyorsan bu benim gözümde başarıdır. Yinede yorumunuz için teşekkürler, başka form'a yönelebilirsiniz.
Anlayışı güzel kardeşim, ne demişim sana, alanıma hayatıma tecavüz edenle kavga da küfür de ederim.
Ne demişim sana? Eğitim al ustalaş, tak takıştır ekipmanını korumanı bu gibi zor işleri ondan sonra dene demişim.
Valla çokta umurumda :) anlamak istediğin kadar anlatabilmişiz.

Bu forum çok hareketlidir normalde, insanlar birbirlerine yardımcı olmak için mesaj yağdırırlar yeri gelir; neden bu konuya yazan yok doğru dürüst biliyor musun? Çünkü laf anlayacak olana anlatılır. Sen bu kafayla devam kardeşim. Hata bende muhatap aldığım, için kusuruma bakma.

Ancak temennim baki; Sana akıl, fikir ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Anlayışı güzel kardeşim, ne demişim sana, alanıma hayatıma tecavüz edenle kavga da küfür de ederim.
Ne demişim sana? Eğitim al ustalaş, tak takıştır ekipmanını korumanı bu gibi zor işleri ondan sonra dene demişim.
Valla çokta umurumda :) anlamak istediğin kadar anlatabilmişiz.

Bu forum çok hareketlidir normalde, insanlar birbirlerine yardımcı olmak için mesaj yağdırırlar yeri gelir; neden bu konuya yazan yok doğru dürüst biliyor musun? Çünkü laf anlayacak olana anlatılır. Sen bu kafayla devam kardeşim. Hata bende muhatap aldığım, için kusuruma bakma.

Ancak temennim baki; Sana akıl, fikir ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Teşekkürler kardeşim ama öyle bir söylüyorsun ki sanki ben etmişim alan işgalini, belkide ben yanlış anladım kusura bakma. Önerilerin için teşekkürler, çok şükür ki destekleyip, negatif yaklaşmayan üyelerde var. "Ekipman takarak dene, illaki düşeceksin" Haklılar da, ama bazı kişiler sırf kendi sürüşlerini, diğer sürücülerde benim gibi olmalı diyip, o şekilde yorum yapıyor, Rahmetli Deniz Servanı bahane eden de var tabi. Ben güzel bir şekilde konu başlığı açmışım, fikir almak istemişim sonuçta. Ve haklısın laf anlayan, okuduğunu doğru anlayan kişilerle konu tartışılır. Ve dediğin gibi, Kimseye zararım olmaması için çaba gösterip, yine kendi güvenliğimide sağlayıp, sınırlarımı zorlamak ve motosiklette adrenalini yaşamak için elinden geleni de yapıcam. Bende aynı şekilde sağlıklı ve huzurlu günler dilerim, biz motorcular kardeşizdir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Doğrudur.
23 yıl her gün karakolluk oldum tek suçlu görmedim. @Birkannn sen gördün mü?
Değil mi? Herkes haklıyım der, ama tek bir sonuç çıkar. Onuda bilir kişi raporunun veren kişi sağlar, veya emniyet amiri sağlar.

Bak dostum, hepimizin başı sağolsun, bende üzüldüm açıkçası ama şunu iyi biliyoruz ki sevmediği birşey için değil, sevdiği birşeyi yaparken vefat etti. Birçok kişi yorumunu ve fikrini söylüyor. Kusura bakma ama sitem etme gibi bir hakkın yok. Herkes kendi yaşamını tercih eder. Bazı kişiler altında Lamborghini olsa bile sağdan yavaş yavaş gitmeyi tercih eder, kimisi ise aracın hakkını zamanında ve yerinde vermek ister. Bu arada üslubuna da dikkat et, insancıl ve saygılı bir şekilde konuşuluyor burada. Bir tek ben değil, bu forumda başka bu soruyu soranlarda oldu. Kısaca destekleyip desteklemediğini sormadım, evet lastiğin değişmesi gerektiğini bende biliyorum, bugüne kadar başka motorlarla da 3 defa kaza geçirdim, hiçbiri de benim hatam değil, araçların hatasıydı. Motosiklet ile akrobasi yapıp, tek teker yapan kişilerin ailesine de sabır versin o zaman Allah. AEA ve Deniz Servan gibi yani. Benim sana tavsiyem başka forumlara yönelmen, örnek olarak scooter Forum üyelerine. Yorumun için saol yinede.

Arkadaşım konuyu kişisel bir münakaşaya çevirme. Üslubumda ne sana hakaret ne de bir küfür var. Yazdıklarına cevap vereceğim ama hangisine vereceğimi şaşırdım. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Anladığım kadarıyla sen genç bir kardeşimsin. Tek tek akıllıya anlatır gibi söyleyeyim sen istediğini seç al...

1- Deniz Servan'ı üzül diye değil ders al, feyz al, nasihat al diye söyledim. Üzülsek nolacak, ailesi yakınlarından başka hatırlayan kimse olmaz 1 haftaya unutulur gider. Hayatta bazı şeylerden ders almak için, illaki tecrübe etmeye, acı bir olayın bire bir içinde olmaya gerek yok.

2-Saçma sapan bir örnek vermişsin. Sen şimdi tek teker yaparak motorun hakkını vermiş mi olacaksın? Bir insanın zevk için yaptığı hareket benim ve sevdiklerimin hayatını riske atıyorsa, orada sitem de ederim, seni şikayet de ederim, küfür ederim, kavga da ederim. Sen bugün trafiğe kapalı alanda çalışacaksın. Teker yapmayı iyice öğrenip sonra caddenin ortasında yapmaya kalkacaksın. Doğru mu? Sonra ara sokakta teker yapmaya kalkacaksın? Değil mi? Hayatın boyunca kapalı alanda mı devam edeceksin teker yapmaya? Hayır...

3-Başkaları da bunları soruyor konuşuyor demişsin. Bir söz vardır. "İyilik iyiliktir. Bütün dünyanın kötü olması senin iyiliğini bozmaz." Yani başkalarının da teker yapıyor olması ve bunu konuşuyor olması, konuyu meşru ve haklı çıkartmaz.

4-Desteklemediğim açık ama bana bir şey sormana ve konuyu kişiselleştirmene gerek yok. Konun forum üyelerine açık olduğu için herkes özgürce yorum yapar. Sadece seni destekleyen, alkışlayan bir grup arıyorsan burada bulacağını sanmıyorum.

5-Kaç yıldır motor kullanıyorsun bilmem ama benim çevremde 25-30 yıldır motor kullanan hiç kaza yapmayanlar var. Bunlar sence sadece şanslı oldukları için mi kaza yapmadı? Hayır... Sürekli eğitim aldıkları için... Sen 3 kaza yapmışsın habire karşı tarafı suçluyorsun. Belki gerçekten de onlar suçlu sen haklısın. Ama bu 3 kaza yaptığın gerçeğini değiştirmez. 4. kazada da sen haklı olursun. Ufak sıyrıklarla atlatırsın. 5.de bir bakmışsın yine haklısın ama ölüsün. HAKLI VE ÖLÜ... Siyah ceset torbasına koyar gönderirler morga. Aileni sevdiklerini arayıp acı haberi verirler. Ertesi gün öğle namazını müteakip toprak. Ama dur sen %100 haklısın. Değil mi? Al başına çal haklılığını. Yada ölmedin sakat kaldın? O daha kötü... Sonra istediğin kadar keşke deyip pişman ol. Ömür boyu tekerlekli sandalye ve pipet... İşemeye gidemezsin tek başına sonda takarlar sana. Donunu giyemezsin tek başına. Duşunu alamazsın birileri yıkar seni... Ölmek istersin ama ölmeyi bile tek başına beceremezsin artık. Nasıl? Güzel mi? AEA %100 haklı mıydı? Haklı olsa ne olur olmasa ne olur... ne işe yarar... Yani sonuç olarak yanlış yere kafa yoruyorsun. Seni rahatsız edecek şey şu olmalı... BEN NEDEN 3 TANE KAZA YAPTIM? Neyi ön görmeliydim? Sürüşümde hatalı ne var? Nasıl daha güvenli sürerim? Karşı taraf hata yapsa bile nasıl paçayı kurtarırım? Nasıl onların da hatasını telafi ederim? Birileri HATASIZ araç kullanacak diye motor sürülmez. Ölürsün.

Rahatsız oldun mu söylediklerimden ? İnşallah rahatsız olmuşsundur.
Alacağın kararlara ufacık bir etkisi olsa bile 1 kişinin hayatına olumlu bir etkimiz olur.

İnşallah bir yerden haberini almayız... Sana motorunun üzerinde uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Arkadaşım konuyu kişisel bir münakaşaya çevirme. Üslubumda ne sana hakaret ne de bir küfür var. Yazdıklarına cevap vereceğim ama hangisine vereceğimi şaşırdım. Neresinden tutsam elimde kalıyor. Anladığım kadarıyla sen genç bir kardeşimsin. Tek tek akıllıya anlatır gibi söyleyeyim sen istediğini seç al...

1- Deniz Servan'ı üzül diye değil ders al, feyz al, nasihat al diye söyledim. Üzülsek nolacak, ailesi yakınlarından başka hatırlayan kimse olmaz 1 haftaya unutulur gider. Hayatta bazı şeylerden ders almak için, illaki tecrübe etmeye, acı bir olayın bire bir içinde olmaya gerek yok.

2-Saçma sapan bir örnek vermişsin. Sen şimdi tek teker yaparak motorun hakkını vermiş mi olacaksın? Bir insanın zevk için yaptığı hareket benim ve sevdiklerimin hayatını riske atıyorsa, orada sitem de ederim, seni şikayet de ederim, küfür ederim, kavga da ederim. Sen bugün trafiğe kapalı alanda çalışacaksın. Teker yapmayı iyice öğrenip sonra caddenin ortasında yapmaya kalkacaksın. Doğru mu? Sonra ara sokakta teker yapmaya kalkacaksın? Değil mi? Hayatın boyunca kapalı alanda mı devam edeceksin teker yapmaya? Hayır...

3-Başkaları da bunları soruyor konuşuyor demişsin. Bir söz vardır. "İyilik iyiliktir. Bütün dünyanın kötü olması senin iyiliğini bozmaz." Yani başkalarının da teker yapıyor olması ve bunu konuşuyor olması, konuyu meşru ve haklı çıkartmaz.

4-Desteklemediğim açık ama bana bir şey sormana ve konuyu kişiselleştirmene gerek yok. Konun forum üyelerine açık olduğu için herkes özgürce yorum yapar. Sadece seni destekleyen, alkışlayan bir grup arıyorsan burada bulacağını sanmıyorum.

5-Kaç yıldır motor kullanıyorsun bilmem ama benim çevremde 25-30 yıldır motor kullanan hiç kaza yapmayanlar var. Bunlar sence sadece şanslı oldukları için mi kaza yapmadı? Hayır... Sürekli eğitim aldıkları için... Sen 3 kaza yapmışsın habire karşı tarafı suçluyorsun. Belki gerçekten de onlar suçlu sen haklısın. Ama bu 3 kaza yaptığın gerçeğini değiştirmez. 4. kazada da sen haklı olursun. Ufak sıyrıklarla atlatırsın. 5.de bir bakmışsın yine haklısın ama ölüsün. HAKLI VE ÖLÜ... Siyah ceset torbasına koyar gönderirler morga. Aileni sevdiklerini arayıp acı haberi verirler. Ertesi gün öğle namazını müteakip toprak. Ama dur sen %100 haklısın. Değil mi? Al başına çal haklılığını. Yada ölmedin sakat kaldın? O daha kötü... Sonra istediğin kadar keşke deyip pişman ol. Ömür boyu tekerlekli sandalye ve pipet... İşemeye gidemezsin tek başına sonda takarlar sana. Donunu giyemezsin tek başına. Duşunu alamazsın birileri yıkar seni... Ölmek istersin ama ölmeyi bile tek başına beceremezsin artık. Nasıl? Güzel mi? AEA %100 haklı mıydı? Haklı olsa ne olur olmasa ne olur... ne işe yarar... Yani sonuç olarak yanlış yere kafa yoruyorsun. Seni rahatsız edecek şey şu olmalı... BEN NEDEN 3 TANE KAZA YAPTIM? Neyi ön görmeliydim? Sürüşümde hatalı ne var? Nasıl daha güvenli sürerim? Karşı taraf hata yapsa bile nasıl paçayı kurtarırım? Nasıl onların da hatasını telafi ederim? Birileri HATASIZ araç kullanacak diye motor sürülmez. Ölürsün.

Rahatsız oldun mu söylediklerimden ? İnşallah rahatsız olmuşsundur.
Alacağın kararlara ufacık bir etkisi olsa bile 1 kişinin hayatına olumlu bir etkimiz olur.

İnşallah bir yerden haberini almayız... Sana motorunun üzerinde uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
Peki dostum, iyi günler dilerim.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS125
Değerli Arkadaşlarım merhaba,
Genç bir motosiklet kullanıcısı olarak, çok sık deneme yaptığım ama sonuç alamadığım ve sıkıldığım tek teker konusu için sizlere danışmak istedim.
Motorum 2024 Falcon FR250 Racing bir motor. Bu zamana kadar aldığım ve kullandığım 6. Motorum.
1. Elektrikli Motor - 2. 80CC Arora Cup - 3. 200cc Kuba CG (Alt takım oynanmış) - 4. TVS Apache RTR 150 - 5. TVS Apache RTR 200

Eski 200CC CG motorum, gazla tekere geliyordu, deviri yükseltip bir anda debriyaj bırakınca azda olsa tekere geliyordu. Fakat ondan sonraki motorlarda zaten olmadı.
Şuan Falcon FR Racing aldım, daha 1 hafta oldu, motor sırf yanlamak ve gazlamak için üretilmiş sanki, 1-2-3 yan yan gidiyor, torku gerçekten güzel. Ancak bir türlü tek teker olayını çözemiyorum, boş ve düz asfalt arazide deniyorum. Tavsiyeniz nedir? Eminim benden daha tecrübeli olabilirsiniz. Amacım trafikte tehlike yaratmak değil, kendimce yapabilmek ve geliştirmek olmak.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dewzvum.jpg

ru5w9rf.jpg
Bu motorun kalkmama ihtimali yok kral. Yolda giderken (10 kmh altı) kaldıramıyorsan durduğun yerde devri 6-7 lere pompalayıp debriyajı salarken gidonu kendine doğru (yukarı yönde) çekersen kalkar. Bu tarz hafif hafif yaptıktan sonra 10 kmh ile giderken dene, baştan giderken yapmayı denersen motorun önü havadayken nasıl tepki vereceğini bilemeyip daha hızlı bir şekilde düşersin. Ama diğerinde motorun çıktığı hız zaten 10 kmh ya var ya yok

Arka lastiği biraz indirmen yardım eder de..
Yalnız gazla tekere geliyordu diyip debriyajı bırakmaktan bahsetmişsin, benim orada kafa gitti. Gazla mı tekere almaya çalışıyorsun debriyajla mı? ikisi farklı şeyler. 200cc motorun sadece gazla tekere gelmesi bayağı zor olacaktır, debriyajla gelmemesi için de sebep yok? Debriyaj ayarı iyi olmayabilir sen saldığın anda oturmak yerine sıyırıyor olabilir. Yani tekere gelmiyor da noluyor da gelmiyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar