Tek Teker Önerisi

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Değerli Arkadaşlarım merhaba,
Genç bir motosiklet kullanıcısı olarak, çok sık deneme yaptığım ama sonuç alamadığım ve sıkıldığım tek teker konusu için sizlere danışmak istedim.
Motorum 2024 Falcon FR250 Racing bir motor. Bu zamana kadar aldığım ve kullandığım 6. Motorum.
1. Elektrikli Motor - 2. 80CC Arora Cup - 3. 200cc Kuba CG (Alt takım oynanmış) - 4. TVS Apache RTR 150 - 5. TVS Apache RTR 200

Eski 200CC CG motorum, gazla tekere geliyordu, deviri yükseltip bir anda debriyaj bırakınca azda olsa tekere geliyordu. Fakat ondan sonraki motorlarda zaten olmadı.
Şuan Falcon FR Racing aldım, daha 1 hafta oldu, motor sırf yanlamak ve gazlamak için üretilmiş sanki, 1-2-3 yan yan gidiyor, torku gerçekten güzel. Ancak bir türlü tek teker olayını çözemiyorum, boş ve düz asfalt arazide deniyorum. Tavsiyeniz nedir? Eminim benden daha tecrübeli olabilirsiniz. Amacım trafikte tehlike yaratmak değil, kendimce yapabilmek ve geliştirmek olmak.

Fikir ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dewzvum.jpg

ru5w9rf.jpg

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Genç bir motosiklet kullanıcısı olarak
Motorum 2024 Falcon FR250 Racing bir motor.
1. Elektrikli Motor - 2. 80CC Arora Cup - 3. 200cc Kuba CG (Alt takım oynanmış) - 4. TVS Apache RTR 150 - 5. TVS Apache RTR 200

Şuan Falcon FR Racing aldım, daha 1 hafta oldu, motor sırf yanlamak ve gazlamak için üretilmiş sanki, 1-2-3 yan yan gidiyor, boş ve düz asfalt arazide deniyorum. Amacım trafikte tehlike yaratmak değil, kendimce yapabilmek ve geliştirmek olmak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
trafikte yapmaman kendine zarar vermeyeceğin anlamına gelmiyor bak daha alalı 1 hafta olmuş ne koruma demiri var büyük ihtimal seni de koruyacak bir şeyin yok senin için pahalı değerli bi motor almışsın düşürürsün son motorun olur bidaha toparlayamazsın satamazsın da motora alışma süresi 6bin kmdir derler ortalama sen 6 gün oldu diyorsun arazide sürmediğin sürece teker öğrenmenin hiçbi havalı tarafı kendini geliştirdiği tarafı yok zaten sadece ağırlığına göre torku yüksek oynanmış motorla yapabilmişsin işin tekniğine de hakim değilsin demek bırak bu işin peşini üzülürsün daha havalı şeyler var viraj yapmayı öğren mesela teker yapabildin diye 12 yaşında çocuklar hariç herkes seninle alay eder ama o dizini değdirdiğin gün ben sana helal olsun derim

Son düzenleme:
motor yanlıyor ama tekere gelmiyorsa lastik yola tutunmuyor demek ki.

zorladıkça balataların ırzına geçersin, artık kalkacağı varsa da kalkmaz.

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
motor yanlıyor ama tekere gelmiyorsa lastik yola tutunmuyor demek ki.

zorladıkça balataların ırzına geçersin, artık kalkacağı varsa da kalkmaz.
Fabrika çıkış lastiği kral, çok kaliteli değil, virajda bile çok konfor ve güven vermiyor açıkçası ama idare ediyorum.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Fabrika çıkış lastiği kral, çok kaliteli değil, virajda bile çok konfor ve güven vermiyor açıkçası ama idare ediyorum.
İdare etmemek lazım bende de fabrika lastiği var viraja yattığımda dötü kayıyor motorun direk bugün az kalsın düşüyordum (biraz sınırlarınıda zorladım motorun gerçi huyuna gitmedim :D ) en yakın zamanda lastiği değiştireceğim.

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
İdare etmemek lazım bende de fabrika lastiği var viraja yattığımda dötü kayıyor motorun direk bugün az kalsın düşüyordum (biraz sınırlarınıda zorladım motorun gerçi huyuna gitmedim :D ) en yakın zamanda lastiği değiştireceğim.
Haklısın, bu işin şakası olmaz, bir bakmışsın bariyerler jilet gibi kesmiş, yerdesin. Şu borçları bir dağıtsam, bende değiştiricem mecbur.

Motosikleti
Bajaj D400
Valla ben de beceremedim bir türlü apache 200 de gazla asla kalkmıyordu debriyaj salınca hafif kaldırıyordum. Şimdi dominar 400 ug var hiç kalkmıyor ama düşmesinden aşırı korktuğum için çok uğraşmıyorum bide zincir balata masrafıyla uğraşamam :d

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber
trafikte yapmaman kendine zarar vermeyeceğin anlamına gelmiyor bak daha alalı 1 hafta olmuş ne koruma demiri var büyük ihtimal seni de koruyacak bir şeyin yok senin için pahalı değerli bi motor almışsın düşürürsün son motorun olur bidaha toparlayamazsın satamazsın da motora alışma süresi 6bin kmdir derler ortalama sen 6 gün oldu diyorsun arazide sürmediğin sürece teker öğrenmenin hiçbi havalı tarafı kendini geliştirdiği tarafı yok zaten sadece ağırlığına göre torku yüksek oynanmış motorla yapabilmişsin işin tekniğine de hakim değilsin demek bırak bu işin peşini üzülürsün daha havalı şeyler var viraj yapmayı öğren mesela teker yapabildin diye 12 yaşında çocuklar hariç herkes seninle alay eder ama o dizini değdirdiğin gün ben sana helal olsun derim
@Adem20 Üstteki yorumu sanırım kaale almamışsın ama bence alman gereken mesaj orada duruyor.

Motosikleti
Motoru satıldı...
@Adem20 Üstteki yorumu sanırım kaale almamışsın ama bence alman gereken mesaj orada duruyor.
Kesinlikle katıldığım bir yorum 6 ayda işe git gel ile 1500 km kullanabildiğim motorumu çalışmasam muhtemelen 5-6 bin km kullanmış olurdum makinanın sınırlarını anlamadan bu tarz işlere girişmek akıl kârı değil iyiki tekere karşı bir merak yok. Benim motorla virajda az fazla yatayım hemen dötü oynamaya başlıyor sınırını bilmesem muhtemelen şuanda hastanede olurdum (az önce pek geçmediğim bir yola girmek zorunda kaldım o süreçte yaşadım bunuda)

sizin yerinizde olsam ilk önce motora bir koruma demiri takarım çünkü bu motor düşecek. ikincisi koruma ekipmanı sizin için de önemli ve kesinlikle mont ve sırtlık lazım. ilk başlarda kesinlikle düşeceksiniz, bir de düşmeyi bilmiyorsanız çok biçimsiz düşüp gerçekten zarar görebilirsiniz. korumalar çok önemli. öncelikle korumaları halledelim. daha sonra trafiği kapalı alanda kuru ve düz bir zemine geçin ve düz zeminde de gerçekten kaliteli bir asfalt bulun ki yol tutuşu sağlam olsun. daha sonra o lastiğin de değişmesi gerekiyor. lastiğiniz anladığım kadarıyla çok kötü. lastik burada en önemli şeylerden biri. bize yol tutuşu lazım. lastik kayarsa yol tutuşu olmaz ama bize ihtiyacımız olan yol tutuşu arka tekerleğin kendisini bırakmaması lazım. daha kaliteli ve yumuşak hamura geçiş yapmanız lazım. bu lastiğin patinaj çekmeden direkt yolu tutup tekere gelmesi gerekiyor. daha sonra arka amortisörü biraz gevşetmek gerekiyor bildiğin yaylanacak seviyeye getirmen gerekiyor. bir de bunlarla beraber en önemlisi biraz da bütçe. çünkü motorun biraz canını çıkaracaksınız. şimdi motorunuz tekerdeyken yağsız kalıp komple yatak sarma riski var. bu var yani. komple motor yiyebilirsiniz. şanzımana çok yük binecek gereğinden fazla zorlanacak. bir de ilk başlarda bildiğin canı çıkacak. bir spor salonuna gidiyorsun ve direkt sana 150 kilo veriyorlar al kaldır diye aynı öyle düşünebilirsin. zincir falan zaten kesin patlar. bu yüzden bu işe kalkışmadan biraz bütçe ayırmak önemli. daha sonra aaa yaptım zinciri elime aldım şöyle oldu böyle oldu hadi para toplayana kadar motor yatsın ben de motorsuz kalayıma döner iş. bu yüzden kıyıda köşede bir paran olsun. yani dur bir şey olmaz deme kenara paranı ayır. allahın emri olacak öyle diyeyim.

şimdi bunları hallettiysek nasıl yapacağız. korumaları taktık motora, kendimizi de koruduk. lastiği değiştirdik. kenara paramızı koyduk. yol da bulduk. tamamdır her şeyimiz. şimdi şöyle yapacaksın:

ilk önce ağırlığını arkaya ver motorun önüne yapışma. olabildiğince geriye git. çünkü bize arkaya yük lazım.
daha sonra arka frende hep ayağın kalsın. motor beklediğinden fazla ön kalkarsa arka frene bastığın gibi öne düşer. o yüzden tetikte olsun ayağın.
daha sonra motoru birinci vitese takıyorsun (bu arada motoru ısıt güzelcene soğuk soğuk yapma sakın zaten zorlayacağız iyicene eline alma) makul bir hıza çıkıyorsun birinci viteste bence ortalama 25-30 iyidir. motorunu bilmiyorum sen deneyerek anlarsın. o hızlara gelince debriyajı tamamen basılı tut. ve gaz vermeye başla vunnn vunn vunn vunnn diye. motor tam en devirli anındayken gaza asılıp debriyajı tamamen semsert bırak. sakın yavaş bırakma bildiğin elinde böcek gelmiş de ondan kurtuluyormuşsun gibi düşün :) semsert bıraktıktan sonra motor tekere gelecek ve ilk başta korkacaksın direkt arka frene asıl motor öne düşecek.

bundan sonrası artık pratik. bir de bence yanına bir arkadaşını al. motorun altında kalırsan en azından motoru çeksin üstünden. bol şans :)

ayrıca son olarak şunu ekleyeyim kimse kızmasın ama bence yap, eğer bütçen de varsa kimseyi de tehlikeye atmayacaksan biraz yap hevesini al. dikkat et bak trafiğe kapalı alanda yapacağım dediğin için anlattım, yoksa asla tasvip etmem. trafiğe kapalı alanda takıl biraz. düşeceksin kalkacaksın belki sağlam düşüp çok canın yanacak ama dene içinde kalmasın. denemezsen trafiğe açık alanda dur lan burası düzlükmüş deneyeyim diyeceksin bir gün daha kötü olacak en azından böyle tam önlemli dene.

hadi bol şans.

Deniz Servan olayının üzerinden daha günler geçti.
İnsan hiç mi feyz almaz.
Hiç mi akılcı bir çıkarım yapmaz.
İnanılır gibi değil.
Öyle deli hareketlerle sürebilen, 300km hızla iki kamyon arasından tek teker geçen adam bile dümdüz giderken tırın arkasına çaktı öldü...
Muhtemelen 1-2 saniye gözünü yoldan ayırdı.
"Ulan benim bir b.ktan haberim yok, ben teker yapmaya çalışırken kesin patlarım bir yere geberir giderim..." nasıl demez insan kendine!!!
Aklım almıyor...
Git önce lastiklerini değiştir. Nasıl daha güvenli motor kullanırım eğitimini al. Buna kafa yor.
Allah seni sevdiklerine bağışlasın. Ailene ve arkadaşlarına sabır versin kardeşim.

Motosikleti
Motorsuz
Arka tekerin iyi olması lazım değilse kendine siyah zift gibi bir asfalt seç korumalıklarını giy bel sırt diz ayakkabı sonra denemeye başla gazl
sizin yerinizde olsam ilk önce motora bir koruma demiri takarım çünkü bu motor düşecek. ikincisi koruma ekipmanı sizin için de önemli ve kesinlikle mont ve sırtlık lazım. ilk başlarda kesinlikle düşeceksiniz, bir de düşmeyi bilmiyorsanız çok biçimsiz düşüp gerçekten zarar görebilirsiniz. korumalar çok önemli. öncelikle korumaları halledelim. daha sonra trafiği kapalı alanda kuru ve düz bir zemine geçin ve düz zeminde de gerçekten kaliteli bir asfalt bulun ki yol tutuşu sağlam olsun. daha sonra o lastiğin de değişmesi gerekiyor. lastiğiniz anladığım kadarıyla çok kötü. lastik burada en önemli şeylerden biri. bize yol tutuşu lazım. lastik kayarsa yol tutuşu olmaz ama bize ihtiyacımız olan yol tutuşu arka tekerleğin kendisini bırakmaması lazım. daha kaliteli ve yumuşak hamura geçiş yapmanız lazım. bu lastiğin patinaj çekmeden direkt yolu tutup tekere gelmesi gerekiyor. daha sonra arka amortisörü biraz gevşetmek gerekiyor bildiğin yaylanacak seviyeye getirmen gerekiyor. bir de bunlarla beraber en önemlisi biraz da bütçe. çünkü motorun biraz canını çıkaracaksınız. şimdi motorunuz tekerdeyken yağsız kalıp komple yatak sarma riski var. bu var yani. komple motor yiyebilirsiniz. şanzımana çok yük binecek gereğinden fazla zorlanacak. bir de ilk başlarda bildiğin canı çıkacak. bir spor salonuna gidiyorsun ve direkt sana 150 kilo veriyorlar al kaldır diye aynı öyle düşünebilirsin. zincir falan zaten kesin patlar. bu yüzden bu işe kalkışmadan biraz bütçe ayırmak önemli. daha sonra aaa yaptım zinciri elime aldım şöyle oldu böyle oldu hadi para toplayana kadar motor yatsın ben de motorsuz kalayıma döner iş. bu yüzden kıyıda köşede bir paran olsun. yani dur bir şey olmaz deme kenara paranı ayır. allahın emri olacak öyle diyeyim.

şimdi bunları hallettiysek nasıl yapacağız. korumaları taktık motora, kendimizi de koruduk. lastiği değiştirdik. kenara paramızı koyduk. yol da bulduk. tamamdır her şeyimiz. şimdi şöyle yapacaksın:

ilk önce ağırlığını arkaya ver motorun önüne yapışma. olabildiğince geriye git. çünkü bize arkaya yük lazım.
daha sonra arka frende hep ayağın kalsın. motor beklediğinden fazla ön kalkarsa arka frene bastığın gibi öne düşer. o yüzden tetikte olsun ayağın.
daha sonra motoru birinci vitese takıyorsun (bu arada motoru ısıt güzelcene soğuk soğuk yapma sakın zaten zorlayacağız iyicene eline alma) makul bir hıza çıkıyorsun birinci viteste bence ortalama 25-30 iyidir. motorunu bilmiyorum sen deneyerek anlarsın. o hızlara gelince debriyajı tamamen basılı tut. ve gaz vermeye başla vunnn vunn vunn vunnn diye. motor tam en devirli anındayken gaza asılıp debriyajı tamamen semsert bırak. sakın yavaş bırakma bildiğin elinde böcek gelmiş de ondan kurtuluyormuşsun gibi düşün :) semsert bıraktıktan sonra motor tekere gelecek ve ilk başta korkacaksın direkt arka frene asıl motor öne düşecek.

bundan sonrası artık pratik. bir de bence yanına bir arkadaşını al. motorun altında kalırsan en azından motoru çeksin üstünden. bol şans :)

ayrıca son olarak şunu ekleyeyim kimse kızmasın ama bence yap, eğer bütçen de varsa kimseyi de tehlikeye atmayacaksan biraz yap hevesini al. dikkat et bak trafiğe kapalı alanda yapacağım dediğin için anlattım, yoksa asla tasvip etmem. trafiğe kapalı alanda takıl biraz. düşeceksin kalkacaksın belki sağlam düşüp çok canın yanacak ama dene içinde kalmasın. denemezsen trafiğe açık alanda dur lan burası düzlükmüş deneyeyim diyeceksin bir gün daha kötü olacak en azından böyle tam önlemli dene.

hadi bol şans.
Çok iyi ya yıkıcı değil yapıcı bir yorum gerçekten.

Motosikleti
Falcon FR 250 - 2024
Valla ben de beceremedim bir türlü apache 200 de gazla asla kalkmıyordu debriyaj salınca hafif kaldırıyordum. Şimdi dominar 400 ug var hiç kalkmıyor ama düşmesinden aşırı korktuğum için çok uğraşmıyorum bide zincir balata masrafıyla uğraşamam :d

Deniz Servan olayının üzerinden daha günler geçti.
İnsan hiç mi feyz almaz.
Hiç mi akılcı bir çıkarım yapmaz.
İnanılır gibi değil.
Öyle deli hareketlerle sürebilen, 300km hızla iki kamyon arasından tek teker geçen adam bile dümdüz giderken tırın arkasına çaktı öldü...
Muhtemelen 1-2 saniye gözünü yoldan ayırdı.
"Ulan benim bir b.ktan haberim yok, ben teker yapmaya çalışırken kesin patlarım bir yere geberir giderim..." nasıl demez insan kendine!!!
Aklım almıyor...
Git önce lastiklerini değiştir. Nasıl daha güvenli motor kullanırım eğitimini al. Buna kafa yor.
Allah seni sevdiklerine bağışlasın. Ailene ve arkadaşlarına sabır versin kardeşim.
Bak dostum, hepimizin başı sağolsun, bende üzüldüm açıkçası ama şunu iyi biliyoruz ki sevmediği birşey için değil, sevdiği birşeyi yaparken vefat etti. Birçok kişi yorumunu ve fikrini söylüyor. Kusura bakma ama sitem etme gibi bir hakkın yok. Herkes kendi yaşamını tercih eder. Bazı kişiler altında Lamborghini olsa bile sağdan yavaş yavaş gitmeyi tercih eder, kimisi ise aracın hakkını zamanında ve yerinde vermek ister. Bu arada üslubuna da dikkat et, insancıl ve saygılı bir şekilde konuşuluyor burada. Bir tek ben değil, bu forumda başka bu soruyu soranlarda oldu. Kısaca destekleyip desteklemediğini sormadım, evet lastiğin değişmesi gerektiğini bende biliyorum, bugüne kadar başka motorlarla da 3 defa kaza geçirdim, hiçbiri de benim hatam değil, araçların hatasıydı. Motosiklet ile akrobasi yapıp, tek teker yapan kişilerin ailesine de sabır versin o zaman Allah. AEA ve Deniz Servan gibi yani. Benim sana tavsiyem başka forumlara yönelmen, örnek olarak scooter Forum üyelerine. Yorumun için saol yinede.

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Dominar 250D
Bak dostum, hepimizin başı sağolsun, bende üzüldüm açıkçası ama şunu iyi biliyoruz ki sevmediği birşey için değil, sevdiği birşeyi yaparken vefat etti. Birçok kişi yorumunu ve fikrini söylüyor. Kusura bakma ama sitem etme gibi bir hakkın yok. Herkes kendi yaşamını tercih eder.
Sevdiği şey trafikte bana risk oluşturuyorsa, canımı tehlikeye atıyorsa sitemde ederim. Küfürde ederim gerekirse kavga da ederim. İnsanlık böyle bir şey değil sadece birilerinin sevdiği şeyler etrafında dönmüyor dünya. Seve seve saygılı olmak zorundayız.
bugüne kadar başka motorlarla da 3 defa kaza geçirdim, hiçbiri de benim hatam değil, araçların hatasıydı.
Senin karıştığın kaza sayısını tüm motosiklet hayatında yaşamamış insanlar vardır, önce biraz eğitime mi yönelsen? Hep mi başkasında sorun?
Amacım trafikte tehlike yaratmak değil, kendimce yapabilmek ve geliştirmek olmak.
Benim fikrim önce motosiklet kullanmayı layıkıyla öğrenip belirli bir aşamaya geldikten sonra bu tarz fantezi işlerine girişmen olur kardeşim. Trafikte yapmıyorum diyorsun ne ala, ama yazdıklarından sonra kimse inanmaz. Benim fikrim; sen gayet trafikte yardır yardır yanlaya yanlaya sürüyorsun. Ön kaldırabilsen onu da kaldırırsın. Belki de deniyorsun.. Sana akıl, fikir ve sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar