1993'te sürücü kursuna yazıldım. Motor ve trafik dersini veren öğretmenin şu sözlerini hiç unutmam : " Araç kullanırken nerede bir kaza yeri görsem, aracı tehlike oluşturmayacak güvenli bir yere çeker ve kaza mahalline gider bakarım. Sonrasında tekrar araca dönüp yola çıktığımda o ana kadar ki kullanım hızımdan 20-30 km kadar daha düşük hızda kullanmaya başlarım, kaza yerinin yaşattığı hisler doğrultusunda. Ayağım gaz pedalına basmaz olur" demişti. Ben bilgisayar başında olduğum kimi zamanlar mobese, kimi zamanda farklı araç kameralarından kaza videolarını yada kaza mahallerini izlerim, evet bunlar korkutuyor beni. Sonuçların ne kadar vahim olabileceğini unutmamamı sağlıyor. Sizlere de tavsiye ederim.
Burada hepimiz Rahmetli'nin hatalı olduğu konusunda hemfikiriz, bir çoğumuzun hoş karşılamadığı şey, söylenen ve yazılan kötü şeyler. Hepimiz suçluları biliyoruz, ceza-bela okumak, isimleriyle, yaptıklarıyla yerden yere vurmak gidenleri geri getirmeyecek. Evlenmiş ve çocuk sahibi olmuş olsaydım eğer Rahmet'linin kız arkadaşı yaşlarında çocuğum olurdu, dengi dengine insanlarla olması için eğitir ve teşvik ederdim. Sosyal olmasını isterdim, cahilce hareket etmesin isterdim. Ben bisiklete bile kaskla binerken motosiklete kasksız binmesini istemezdim. Bağnaz ve katı bir insan değilim fakat inançsız da değilim, yaşamda "vade"ye inanırım. "Vade" bellidir, sadece ölüm şeklimiz değişir. Motosiklet kullanmama karşı olan herkese de şunu söylerim: "Vade"m gelmişse eğer ölüm beni motosiklet üstünde de bulur, kaldırımda yürürken de."
Bu foruma giren ya da farklı medya yayınlarından bu habere ve görüntülere ulaşan herkesin ortak bir noktada buluşması gerekir: "Ders çıkarmak".
Lütfen sizde bu yaşanmışlıklardan ders çıkarın. Her zaman empati kurun, aceleci olmayın, ağzınızdan çıkacak sözcüklerin kimleri yaralayabileceğini unutmayın. Gerekirse o sözcükleri sarfetmeyip içinizde tutun, emin olun ki o sözcükleri içinde tutan tek siz değilsinizdir. Kaybettiğimiz bu iki can için bir kere daha Allah'tan Rahmet, arkada bıraktıklarına sabır diliyorum. Allah hiç kimseye kaldıramayacağı acılar yaşatmasın.