Tatlısu motorculugundan kurtulmaya calısıyorum destegınıze ıhtıyacım var:)

Arkadaslar motoruma yaklasık 10 gundur bınemıyorum onu cok ozledım.Motorumla aramdakı tek engel bu aralar kotu gıden hava sartları.YAgmur yagıyor ınceden ve ben motorua bınmek ıstıyorum.YAgmurda motora bınmek fıkrı hep korkutucu gelıyor bana yanlış mı dusunuyorum bu konuda.
Sizler şiddetli olmayan yagmurda yerler ıslakken motorsıklet kullanıyorumusunuz.
Bana sankı boyle ıslak ve yagmurlu havalarda kımse motosıklete bınmıyormus gıbı gelıyor.
Alıp motoru cıksam bıraz turlasam sızce nasıl olur????

bence korkuların yersiz yağmurlu havalarda tabiki motosiklete binilir.Fakat alman gereken bazı önlemler var.
Birincisi yağmurlu havalarda giyim kuşamına dikkat etmen gerekir unutma sen ne kadar korunursan o kadar yola kanalize olur dikkatli sürüş sağlarsın.
ikincisi yağmurlu havalarda fren mesafesi uzayacağı için takip mesafesi ve frenlemeyi daha iyi ve dikkatli ayarlamalısın
üçüncüsü virajlara daha çok dikkat edip gaz ve fren ayarını iyi yapmalısın.
normal şartlarda sizi pek önemsemeyen 4 tekerlek sürücüleri yağmur yağdığında biraz daha dikkatsiz oluyor busebepten olabildiğince diğer araçlaradikkat edip görünürlüğünü daha arttırman gerekir (farını açık tutmak gibi.vs).
ayrıca yağmurun ilk başladığı an tehlikelidir yoldaki toz toprağın ıslanması ile yol kayganlaşır dikkate almakta fayda var.

öteyandan yağmurlu havalarda motosiklet kullanmak bence çok zevkli bu yaz başında sağnak yağmur altında tam 300 km yol gittik hayatımda hiç bu kadar heyecanlı ve eylenceli bir sürüş yapmamıştım :)

bu yazdıklarımda tatmin etmedi ise motosiklet yarışlarında o yağmurda o kadar süratlere nasıl çıkıp o virajlara giriyolar bir düşün.

Motosikleti
cb 125 f
nisan ayında motorumu aldım. ozamanki motor deneyimim sadece 30 dakikalık kurs deneyimiydim. yağmur yağıyodu ve motoru eve kadar getirecek birini bulmaya fırsatım olmamıştı. kendim gittim mecburen. 3 km lik mesafeyi sorunsuzca geldim.
haziran ayında avrupa yakasına bir tur atıyım dedim, haziran ayında sağanak+dolu yağdı, oda beni buldu. o yağmurda nasıl eve geldim hala şaşıyorum.
dün gene motorla işe gidip geldim, dönüşte gene yağmura yakalandım ama hiç şikayetçi değilim. yağmura yakalandığım motor sürüşlerimden hep zevk aldım. hedefim kardada sürmek. şansımı zorluyorum belki ama gerçekten zevkli.:)

Perşembe yağmur altında Edirne'ye gittim, Cuma fırtınanın önünden tam gaz İstanbul'a döndüm :) Yeteri kadar giyinince yağmurda sürmek çok zevkli oluyor. Ama yağmurda motora binen az insan var. Edirne'ye otobandan giderken yolda tek bir motorcu gördüm, o da 150cc bir scooter kullanan bir yabancıydı.

Yağmurda kullanacaksan en önemli kıyafetler botlar ve eldivenler. CAT botlarım bile su alıyor, motobot almam gerekecek. Ellere de iyi bir çift kayak eldiveni lazım. Mont üzeri yağmurluk bile üstten ıslanmanı engelliyor, kışlık motor pantolonu da aşağıyı kuru tutuyor :)

Bence binmelisin, çünkü motosiklete yağmurda binmek ayrı bir keyif (bana göre) ama herşeyden önce bunun için ekipman(yağmurluk, bot, pantolon v.s.) edinmelisin. Çünkü ıslanmak düşmekten daha fena yapıyor adamı. Daha dikkatli olacağın için sorun olmaz korkma bin ama dediğim gibi ıslatma kendini.

Arkadaşım ; Ben Karadeniz de yasıyorum ve orda kullanıyorum motorumu.. Nsıl yağış olduğunu tahmin bile edemezsin.. Batıdakiler hiç bişey bizim yağmurların yanında.. Ama o sekilde bile kullanmaya alıstım ki alısmak zorundayım :cherry:
Çek montunu üstüne tal eldivenlerini ve kaskını cık yola hiç bişi olmaz :)

İzmir in de yağışı meşhurdur. Ben motora başlamadan önce ilaç depolarında kurye olarak çalışan depocu arkadaşlarla yaptığım sohpetlerde 10 yıldan fazla motor kullanmalarına rağmen büyük kazalarını hep yağışlı günlerde yaptıklarını söylediler. Yağışta kullanmak zorunda isen kullanırsın.Bununla beraber keyfe keder çıkacaksan çok çok fazla artan riskleride göze alacaksın..Hele tecrübe de yoksa ...
Kazasız belasız.

Cuma günkü fırtınada motosiklet üstündeydim =) Hem de Esentepe'de! =) devrilen 10dan fazla motosiklete tanık oldum ne yazık ki. Şunu anladım ki fırtınada motosiklete binilmiyor. Ama yağmurda gayet güzel biniliyor. Hatta kışlık montla binince çok da keyifli oluyor. Yol tam olarak ıslandıktan sonra tutuş o kadar da kötü değil. Fren mesafesi biraz uzuyor ama ona göre makul hızlarla gidince bir problem olmuyor. Ben sadece yolda birikecek kadar çok kar yağdığında binmiyorum motora o kadar. Birkaç kere binmişliğim var Burgman'la. Hiç hoş olmuyor =) Ama yağmurda binmenin bir sakıncası yok, dahası bana çok keyifli geliyor. Yaşadığımı farkediyorum =)

Yağmurda biniceksen eğer virajlara ve su birikintilerine dikkat et.Su birikintilerinden hızlı geçersen motor kayıyor aklında bulunsun.Yavaş kullandığın sürece ne yağarsa yağsın atla gez fark etmez yani:rendeer:

daha bu gün kumsal41 le 150 km yol gittik yarisi yagmurun altindaydi yarisida yagmursuz sonuç gayet güzeldi eglendik benim dayi 120 yi yine gördü mutluyum:cherry::cherry:

ben seni gazlamasaydım o motor 120 yi görmezdi :D gerçekten bugün çok güzel geçti ama deli olduğum bi adam vardı sedatımı ezicekti durdum korna çaldım o kadar ama durmadı şerefsiz...
resimleri aktarıcaz iftardan sonra :D

önemli olan dikkatli sürmek gerisi boş sen eline hakim ol etrafına dıkkat et rahat rahat binersin genelde bende biniyorum ama 80 gittiğim yerde 40 yada 50 ile gidiyorum ve en önemlisi kendine ve motoruna güven gerisini allaha bırak

ben seni gazlamasaydım o motor 120 yi görmezdi :D gerçekten bugün çok güzel geçti ama deli olduğum bi adam vardı sedatımı ezicekti durdum korna çaldım o kadar ama durmadı şerefsiz...
resimleri aktarıcaz iftardan sonra :D

hacı carpacak arabada dogan L di ya bari mercedes falan olsa gam yemem:queen:ucuz atlattik ama nasil fren yaptim nasil durdum hayret ediyom..

Korkmak çözüm değildir yağmurda motorla gezmek kadar güzel bişey yoktur ben tavsiye ederim motorla gezmeni

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar