Benim aklıma şöyle bir soru geliyor? (mantıksal değil çözümsel olarak nedeni anlamaya yönelik)
Tank slapper başladığında; olay sadece ön teker, gidon ve amortisörlerde olduğuna göre, motoru tek tekere kaldırsak (tekrar yazıyorum pratiği değil teoriyi anlamak için yazıyorum) ön teker yerden tümüyle kalktığı ve arka tekerleğin izi bozulmadığına göre tank slapper işleminin motor arka teker üzerinde diklendiği, yani ön tekerlek havalandığı andan itibaren sonlanması gerekir.
Çünkü amortsitörler yer ile bağlantıları kesildiğinden tepinmeyi bırakacaklardır.
Yukarıdaki çözümün her ne kadar uygulanması imkansız gibi görünsede bir varsayım olarak yukarıdaki mantık doğruysa;
Gazı açmak, ağırlığı arkaya vermek, gidonu rahat bırakmak ön tekerleğin yerle mesafesini artıracağından tank slapperı durdurabilir(mi?).
Böyle bir durumda gaz açmanın mantığı böyle açıklanabilir.
Bir diğer soru da şu:
Varsayalım ki önde amortisör yok. Düz maşa çatal.
Bu durumda, yani önde amortisörü olmayan bir motosiklette tank slapper meydana gelir mi?
Peki ya ön çatalda tek amortisör olsaydı tank slapper olur muydu?
Eğer düz maşada tank slapper meydana gelmiyorsa tank slapperın nedeni öncedeki her iki amortisörün bir anda bağımsız olarak sırayda açılıp kapanmaya başlamalarıdır.
Varsayım doğruysa bu seferde ön lastiğin yer ile temasını hafifletmek ve bunu başlatan nedenlerin başlarında gelen elciklere baskı uygulamak, sıkı tutmak konusuda anlaşılmış olabilir.
Tabi bunlar varsayım ve düşünce.
Allah korusun inşaallah kimsenin başına gelmez. Benimde gelmedi. Buradan yazması kolay tabi.
Ama ben bileği bükmek 2 kitabında da bahsedilenlerden yola çıkarak özellikle bozuk zeminlerde bilinçli olarak gidonu tamamen serbestleştirip hızı stabil tutmaya çalışıyorum. Dirsekleri ve üst vücudu olabildiğince gevşetmeye çalışıyorum.
Umarım işe yarıyordur.
Not: Bozuk zeminlerde ve şiddetli rüzgar sağanaklarında bu dış etkenler ön tekerlek ve amortisör hareketleri üzerinde doğrudan güç uyguluyorlar.