- Konu Yazar
İzmir/Konaktayım. Önerdiğiniz bi usta varsa herkes yararlansın derim çünkü bu devirde usta bulmak zorİzmirin neresindesin ?.. Sana usta önerebilirim istersen.. başka zaman da ihtiyacın olabilir..
İzmir/Konaktayım. Önerdiğiniz bi usta varsa herkes yararlansın derim çünkü bu devirde usta bulmak zorİzmirin neresindesin ?.. Sana usta önerebilirim istersen.. başka zaman da ihtiyacın olabilir..
İzmir/Konaktayım. Önerdiğiniz bi usta varsa herkes yararlansın derim çünkü bu devirde usta bulmak zor![]()
Abi egzozu sökülmeden lastiği çıkan skuter varmı ki? Egzoz komple sökülmeyip sadece tüp sökülse onada razıyım ama bir ton dertİŞTE Bİ DÜNYA İŞ
hatta dio da egzoz u da sökmek lazım o ayrı bir sıkıntı
İzmir/Konaktayım. Önerdiğiniz bi usta varsa herkes yararlansın derim çünkü bu devirde usta bulmak zor![]()
Tam bu aşamada teşekkür edip çıkmalıydınız oradan. Kabahat sizdeymiş...Zaten lastiği levye bile değil kalın ve düz uçlu bi tornavidayla sökmeye çalışmasından belliydi. Zaten jantın da içinden geçti lastiği çıkartırken.
Ucuz olacak, sağlam olacak ve hızlı olacak. İyi olmayan ustalarda hızlı ve ucuz (!) olacak ama iyi bir ustada sağlam olacak. Bu işten anlayıpta yapmak istemememin ana sebeplerinden biri bu.İyi usta para kazanamaz. İyi ustaları bitiren biziz nokta.
İnternette bir yazı vardı. Acemi çilingirken kapı için uzun süreler uğraşır, terler, kapılara bazen zarar da verirdim. İnsanlar taktir eder, fazla fazla bahşiş verirlerdi. Ustalaştım, sorunları kısa sürede çözer oldum, bu kadar kolay iş için bu para verilir mi demeye başladılar gibi bir şeydi... Hayatta kalmak için varsaymak gerekiyor bazen ama önyargılarımızı odağa yerleştirince bizler saçma bir durumda kalıyoruz.Ucuz olacak, sağlam olacak ve hızlı olacak. İyi olmayan ustalarda hızlı ve ucuz (!) olacak ama iyi bir ustada sağlam olacak. Bu işten anlayıpta yapmak istemememin ana sebeplerinden biri bu.
Motor toplamak aslında bu konuda biraz farklı, kimi sürülen sıvı contaların tamamen kuruması bir kaç gün sürebiliyor. Haliyle yapılan işte uzun sürüyor yoksa kısa sürede yine kaçaklar vermeye başlaması yüksek ihtimal. Motor içinde kullanılan civata sabitleyicileri ve sıvı contalar motorlar dahilinde farklılıklar gösterebiliyor eğer servis manueline bakıp gereken sıvılar kullanılmazsa ağır sonuçlarda açabilir. İşte benim bahsettiğim ustalıklar burada devreye giriyor, diğer iş bilmeyen usta nerenin kaç nm ile sıkılacağını bilmeyip aynı zamanda gerekli olan sıvıları kullanmazsa sıkıntı açma ihtimali çok çok yüksek. Ben eş dosta çok iş yaptım fakat yaptığım her işin genelinde kılavuzunu inceler nerede sıvı conta veya civata sabitleyici kullanılması gerektiğine bakıp ona göre yola çıkardım. Fabrika eğer orada sıvı conta kullan diye bir ibare bulundurmadıysa asla kullanmam ve işçiliğime güvenerek orayı toplarım, şu zamana kadar değiştiğim contalarda kaçak yaşamadım. Yine uzun sürmesinin sebebi o bölgeyi en ufak noktasına kadar temizleyip contanın basar yüzeylerini tamamen temizlemekle geçiyor, kimi zaman motoru topladığımdan daha çok parça temizliği ile uğraştığımı biliyorum.İnternette bir yazı vardı. Acemi çilingirken kapı için uzun süreler uğraşır, terler, kapılara bazen zarar da verirdim. İnsanlar taktir eder, fazla fazla bahşiş verirlerdi. Ustalaştım, sorunları kısa sürede çözer oldum, bu kadar kolay iş için bu para verilir mi demeye başladılar gibi bir şeydi... Hayatta kalmak için varsaymak gerekiyor bazen ama önyargılarımızı odağa yerleştirince bizler saçma bir durumda kalıyoruz.
Hangi somun sabitleyici sürdüğüne göre değişir. Titrşim önleyici sürdüyse sıkıntı yok. Sıkı geçmeler için kullanılan sabitleyici sürdü ise vay vay vaaayyyEvet. İşin enteresan tarafı somun düştükten sonra aradım yeni somun takması için yarım saat sonra elinde fiberli somun ile geldi üstüne bi de somun sabitleyici sürdü. Şimdi kafamda o somun nasıl ordan çıkacak diye düşünüyorum![]()
Burada olay insanların bilmeden önyargı yapması. Değer bilmek, üzerinde çalışılması gereken bir konu. İyi şeylerin nasıl bir işlevi olduğuna dair bilgimiz yok, fikrimiz var. *** Kaskın önemi konuşuluyor, bir kardeşim çıkmış diyor ki, o kadar kaza yaptım hep olan belden aşağıma oldı demek ki kask önemli değilmiş diyor. Oğlum, kask korımuş işte daha ne istiyonMotor toplamak aslında bu konuda biraz farklı, kimi sürülen sıvı contaların tamamen kuruması bir kaç gün sürebiliyor. Haliyle yapılan işte uzun sürüyor yoksa kısa sürede yine kaçaklar vermeye başlaması yüksek ihtimal. Motor içinde kullanılan civata sabitleyicileri ve sıvı contalar motorlar dahilinde farklılıklar gösterebiliyor eğer servis manueline bakıp gereken sıvılar kullanılmazsa ağır sonuçlarda açabilir. İşte benim bahsettiğim ustalıklar burada devreye giriyor, diğer iş bilmeyen usta nerenin kaç nm ile sıkılacağını bilmeyip aynı zamanda gerekli olan sıvıları kullanmazsa sıkıntı açma ihtimali çok çok yüksek. Ben eş dosta çok iş yaptım fakat yaptığım her işin genelinde kılavuzunu inceler nerede sıvı conta veya civata sabitleyici kullanılması gerektiğine bakıp ona göre yola çıkardım. Fabrika eğer orada sıvı conta kullan diye bir ibare bulundurmadıysa asla kullanmam ve işçiliğime güvenerek orayı toplarım, şu zamana kadar değiştiğim contalarda kaçak yaşamadım. Yine uzun sürmesinin sebebi o bölgeyi en ufak noktasına kadar temizleyip contanın basar yüzeylerini tamamen temizlemekle geçiyor, kimi zaman motoru topladığımdan daha çok parça temizliği ile uğraştığımı biliyorum.
Genel olarak anlatılacak çok şey varda sözler manasız kalıyor, o yüzden çok takmamak gerekBurada olay insanların bilmeden önyargı yapması. Değer bilmek, üzerinde çalışılması gereken bir konu. İyi şeylerin nasıl bir işlevi olduğuna dair bilgimiz yok, fikrimiz var. *** Kaskın önemi konuşuluyor, bir kardeşim çıkmış diyor ki, o kadar kaza yaptım hep olan belden aşağıma oldı demek ki kask önemli değilmiş diyor. Oğlum, kask korımuş işte daha ne istiyonİşlevini yerine getiren şeyler kendini unutturuyor. Biz de unutuyoruz işte
![]()