SYM Jet 14 Evo Plus ve Honda SH125i arasında kaldım. Sizce hangisi?

Merhabalar, iki motosiklet arasında karar veremiyorum. Sh tabii ki daha kalitelidir ancak görünüş olarak SYM Jet 14 ve Jet x modelleri daha cazip geliyor. İnmesi binmesi kolay ortası tünelsiz, en az 14 inç tekerlekli, mutlaka ABS fren sistemli scooter arayışındayım. Bu iki modele çok yakınım şu an. Harici önerilerinize açığım. Çin grubu düşünmüyorum. Bütçe 200bin tl civarı ve az peşinat + taksitli ödemeli önceliğimdir.
(Ehliyetim A2 Otomatik)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sym Taiwan malı, ben sıkıntı yaşadım diyen duymadım.

Her iki scooter da sizi üzmeyecek ve aldığınızda iyi ki bunu almışım diyeceksiniz kesinlikle. Ama bazı farkları var ki birbirinin önüne geçiyor.

Ben de bir SH125 kullanıyorum. Şehir içindeki tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak. Bunlar dar alanlarda manevra, sıkışık yollarda aralardan geçmek ve bozuk yollarda sunduğu konfor. Bunlar herkesin bildiği standart sundukları. Bir de üstüne anahtarsız çanta ve uzun tur camı alırsanız vazgeçilmez olur. Ben bu havaya rağmen sabah boğaz köprüsünü geçip işe rahatlıkla gelebiliyorum. Bunda tur camının etkisi çok büyük. Rüzgarı kesip size güzel bir sürüş sağlıyor. Görüntüsü ilk başta biraz kötü geliyor, postacı motoru gibi ama insan ona da alışıyor. Ayrıca SH ın malzeme kalitesi diğer hondalardan bence daha farklı. Sanırım avrupa ve özellikle italya pazarındaki bu modeli ön plana çıkaran etkenlerden birisi de bu. PCX den çok daha kaliteli bence. Hatta Forza' dan bile kaliteli geldi bana. Handikapları da yok değil. yağmurlu havada camdan dolayı görüşünüz olumsuz etkileniyor. Mutlaka yağmur kaydırıcı kullanılmalı. Ayrıca sele boyu yüksek. Boyunuz 1.73 den kısa ise zorlanabilirsiniz. Oturuş ve sürüş pozisyonu da buna göre daha konforsuz. Amaç şehir içinde bir yerden bir yere keyifle gideyim derseniz tercih SH olmalı.
SH ın olumlu özelliklerinden feragat edip bunun yerine konforlu sürüş ve oturuş pozisyonu tercih ederseniz ibre jet14 e kayar. Ayrıca uzun yol gibi düşünceler varsa yine ibre jet14 e kayar.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Sym de honda da kaliteli aralarından en ucuz,en büyük ve en yüksek cc jet 14 evo.

Her iki scooter da sizi üzmeyecek ve aldığınızda iyi ki bunu almışım diyeceksiniz kesinlikle. Ama bazı farkları var ki birbirinin önüne geçiyor.

Ben de bir SH125 kullanıyorum. Şehir içindeki tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacak. Bunlar dar alanlarda manevra, sıkışık yollarda aralardan geçmek ve bozuk yollarda sunduğu konfor. Bunlar herkesin bildiği standart sundukları. Bir de üstüne anahtarsız çanta ve uzun tur camı alırsanız vazgeçilmez olur. Ben bu havaya rağmen sabah boğaz köprüsünü geçip işe rahatlıkla gelebiliyorum. Bunda tur camının etkisi çok büyük. Rüzgarı kesip size güzel bir sürüş sağlıyor. Görüntüsü ilk başta biraz kötü geliyor, postacı motoru gibi ama insan ona da alışıyor. Ayrıca SH ın malzeme kalitesi diğer hondalardan bence daha farklı. Sanırım avrupa ve özellikle italya pazarındaki bu modeli ön plana çıkaran etkenlerden birisi de bu. PCX den çok daha kaliteli bence. Hatta Forza' dan bile kaliteli geldi bana. Handikapları da yok değil. yağmurlu havada camdan dolayı görüşünüz olumsuz etkileniyor. Mutlaka yağmur kaydırıcı kullanılmalı. Ayrıca sele boyu yüksek. Boyunuz 1.73 den kısa ise zorlanabilirsiniz. Oturuş ve sürüş pozisyonu da buna göre daha konforsuz. Amaç şehir içinde bir yerden bir yere keyifle gideyim derseniz tercih SH olmalı.
SH ın olumlu özelliklerinden feragat edip bunun yerine konforlu sürüş ve oturuş pozisyonu tercih ederseniz ibre jet14 e kayar. Ayrıca uzun yol gibi düşünceler varsa yine ibre jet14 e kayar.
Küçük bir şehirde yaşıyorum. Yokuş iniş çıkış derdim yok. Otomobil kullanıyorum zaten tamamen keyfi bir hevesle yöneldim motosiklete ve çok acemiyim :) Hero Dash motor kullanıyorum öğreneyim diye aldım düşse de çizilse de üzmesin diye ancak yol tutuşu ve frenleri pek güven vermediği için değiştirmek istiyorum.
Tur camı ve çanta da kesinlikle olmalı. Sadece Sh motorun keyifli bir görüntüsü yerine ticari bir iş motoruna benzemesinden dolayı kafam karışıyor. Yoksa malzeme kalitesi olarak iyi olduğunu ben de düşünüyorum. Boyum 1.80

Jet14 200 tavsiye ederim alt devirleri torklu iki kişi bile rampalarda tıkanmıyor..
125 cc lik SH dan biraz daha fazla yakabilir ama değer , 125 likler biraz dik rampalarda keyif vermiyor..

Merhabalar, iki motosiklet arasında karar veremiyorum. Sh tabii ki daha kalitelidir ancak görünüş olarak SYM Jet 14 ve Jet x modelleri daha cazip geliyor. İnmesi binmesi kolay ortası tünelsiz, en az 14 inç tekerlekli, mutlaka ABS fren sistemli scooter arayışındayım. Bu iki modele çok yakınım şu an. Harici önerilerinize açığım. Çin grubu düşünmüyorum. Bütçe 200bin tl civarı ve az peşinat + taksitli ödemeli önceliğimdir.
(Ehliyetim A2 Otomatik)
Sym Jet 14 200i ABS kullanıyorum, kendi kullandığım motor için yorumlarım; SYM JET'in tek dejavantajı koltuk altı küçük olması onun dışında arkada oturan kişinin rahatlığı ve sürücüye engel olmaması, motor üstünde 150-160 kg yük olmasına rağmen, çok rahat şekilde yokuş yukarı %7–10 yerlerde bile 65-70ler görülüyor.
Frenleri çok iyi açıkçası, çok ufak sıkıyorum ve yeterli geliyor bana, 12 ay taksit 130bine aldım.

Bende geçtiğimiz yaz, bu seçenekler arasında kalmıştım. Tabi diğer bir seçeneğim, Sym Sympony 200 olanı değerlendirdim. Çok doğru bir karar verdiğimi kullandıkça anladım. Ön lastik 16 inç olması bile yoldaki bozuk yollarda yol tutuş hakimiyetini kaybetmediği gibi enfes manevra kabiliyeti sağlıyor. Ayrıca jet 14 ve Sympony aynı alt yapıya ve motora sahip. Performans olarak çok güçlü motor. Hafifliğinde vermiş olduğu avantajla birlikte özellikle ilk kalkışlarda yanındaki motorlara bay bay yapıyorsun. Yakıt konusunda Sh 125 daha avantajlı. Yakıt senin için kriter değilse bence hepsini dene öyle karar ver.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
SH güzel ama 16" jantlı alternatif varken önceliği düşer gerçekten. O jant boyu mühim bir şey. (Evet sele altından biraz kaybettirir ama scooter'a her türlü arka çanta takılacaksa çok da önemli değil...)

Honda Sh 125i ve Sym Symphony ST 200 ABS karşılaştırdığımda;
İki modelin de 16 jant olduğunu,
Sh’ın Michelin lastikle bayiye gelmesi, akıllı anahtar, sıvı soğutma, çekiş kontrol sistemi gibi özelliklerinin olması, Japon grubu olması ve malzeme kalitesinin iyi olması öne çıkıyor.
Symphony’nin artıları ise 169cc motor hacminin olması ve fiyatının daha uygun olması.
Symphony (2025) taksitli fiyat 165bin tl kadar
Sh (2025) taksitli 215bin tl kadar (nakitte 165bin tl)
@Cyan @bkgzl34 @hakyilmaz

Son düzenleme:
Motosikleti
Sh’ın Michelin lastikle bayiye gelmesi, akıllı anahtar, sıvı soğutma, çekiş kontrol sistemi gibi özelliklerinin olması, Japon grubu olması ve malzeme kalitesinin iyi olması öne çıkıyor.
Symphony’nin artıları ise 169cc motor hacminin olması ve fiyatının daha uygun olması.
Ben SH'ın 16 olduğuna dikkat etmemişim; aradaki fark az buz değil, hem tutar olarak hem de yüzde olarak ciddi fark var.

Ben olsam "taksitle" Sym alırdım, daha güçlü ve boş bir marka değil. (Sym ve Kymco özellikle scooter işinde gayet iyi ve tecrübeli firmalar, malları güzel.) Bu arada nakit varsa peşin ödemeye taksitli fiyattan sağlam bir indirim yaptırılabilir. (Şu anki faiz seviyelerinde taksitli fiyatlar üzerinde ciddi faiz gideri farkı var...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ChatGPT'ye sordum:

Bu tutara kadar indirme imkânı var yani...

Son düzenleme:

SYM symphony ben de 2. el olarak bakmıştım. Bu markaların ikinci elleri henuz 1.000 km bile olsalar çok değer kaybediyor. Eğer ucuz bir finansman sağlayabilirseniz az kullanılmış temiz ikinci el symphony mantıklı olabilir. Hatta ilanlarda camlı ve arka çantalı versiyonları da var. Bir lastik maliyetiniz kalır sonrasında gönül rahalıgıyla kullanırsınız. Bulunduğunuz bölgede SYM yetkili servisinin olup olmadığı da önemlidir.

Yan yana getirdiğimizde Sympony altı daha yüksek. Canlı görmenizde fayda var.

Ben SH'ın 16 olduğuna dikkat etmemişim; aradaki fark az buz değil, hem tutar olarak hem de yüzde olarak ciddi fark var.

Ben olsam "taksitle" Sym alırdım, daha güçlü ve boş bir marka değil. (Sym ve Kymco özellikle scooter işinde gayet iyi ve tecrübeli firmalar, malları güzel.) Bu arada nakit varsa peşin ödemeye taksitli fiyattan sağlam bir indirim yaptırılabilir. (Şu anki faiz seviyelerinde taksitli fiyatlar üzerinde ciddi faiz gideri farkı var...)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ChatGPT'ye sordum:

Bu tutara kadar indirme imkânı var yani...
Sahibinden’de baktım, Sympony peşin alımda 2025 model için 135-136bin lira. Bayilerle daha önce konuştuğuma göre kısmi ödeme + taksit yapınca her türlü taksitli fiyat üzerinden satıyorlar. Kısmi ödeme tutarı az da olsa çok da olsa taksitli fiyat üzerinden satıyorlar.

Motosikleti
Sahibinden’de baktım, Sympony peşin alımda 2025 model için 135-136bin lira. Bayilerle daha önce konuştuğuma göre kısmi ödeme + taksit yapınca her türlü taksitli fiyat üzerinden satıyorlar. Kısmi ödeme tutarı az da olsa çok da olsa taksitli fiyat üzerinden satıyorlar.
Güzel, yukarıdaki hesap ile tutarlı. Bu durumda peşin para SYM Symphony 200 135k, Honda SH125 165k. Arada 30k ve ~%20 fark var. Hem daha güçlü hem de %20 daha ucuz olduğu için ben Sym'i seçerdim sanırım. (SH da güzel bir motosiklet tabi ama düşük cc'de güç farkı çok mühim ve etkisi ciddi anlamda hissediliyor...)

Ekleme: Sym'de hacim daha yüksek olmasına rağmen güç ve tork değerleri Honda ile aynı. Bununla birlikte Sym hava soğutmalı daha basit bir tasarım. Basitlik iyidir + Sym daha hafif. Yani güçler aynı olsa bile hafiflikten biraz daha güçlü hissettirecektir. Bu durumda seçim bence görsellik, kalite hissi, marka ve servis güvenirliği ile ilgili olur. 30k fark ile Honda vs. 30k ucuza Sym. Zor seçim :) Bence gönlünüzden ne geçiyorsa onu alın, her ikisi de güzel seçim. Hangisini seçerseniz seçin bir hata yapmış olmazsınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar