SYM Jet 14 Evo Plus ve Honda SH125i arasında kaldım. Sizce hangisi?

Güzel, yukarıdaki hesap ile tutarlı. Bu durumda peşin para SYM Symphony 200 135k, Honda SH125 165k. Arada 30k ve ~%20 fark var. Hem daha güçlü hem de %20 daha ucuz olduğu için ben Sym'i seçerdim sanırım. (SH da güzel bir motosiklet tabi ama düşük cc'de güç farkı çok mühim ve etkisi ciddi anlamda hissediliyor...)

Ekleme: Sym'de hacim daha yüksek olmasına rağmen güç ve tork değerleri Honda ile aynı. Bununla birlikte Sym hava soğutmalı daha basit bir tasarım. Basitlik iyidir + Sym daha hafif. Yani güçler aynı olsa bile hafiflikten biraz daha güçlü hissettirecektir. Bu durumda seçim bence görsellik, kalite hissi, marka ve servis güvenirliği ile ilgili olur. 30k fark ile Honda vs. 30k ucuza Sym. Zor seçim :) Bence gönlünüzden ne geçiyorsa onu alın, her ikisi de güzel seçim. Hangisini seçerseniz seçin bir hata yapmış olmazsınız.
Kesinlikle zor seçim 😄 30k fiyat farkı ve yakıt tüketimi önemli değil benim için hususi kullanacağımdan dolayı.
En iyisi müsait bir zamanda bayilere gidip sh, semphony, jet 14 200 evo motorları canlı görüp oturuş pozisyonlarına göre degelerlendirmek. Joyride 300’e de bakarım gitmişken ☺️

Motosikleti
Triumph Trident 660
Kesinlikle zor seçim 😄 30k fiyat farkı ve yakıt tüketimi önemli değil benim için hususi kullanacağımdan dolayı.
En iyisi müsait bir zamanda bayilere gidip sh, semphony, jet 14 200 evo motorları canlı görüp oturuş pozisyonlarına göre degelerlendirmek. Joyride 300’e de bakarım gitmişken ☺️
Joyride bakınca diğerlerinden vazgecebilirsiniz 😃

F54

Jet 14 200i ABS
ŞUNDAN BİZİM BİR eleman kullanıyor köpek gibi basar hart hurt gezer 4 lt yakıyor diyor
ha memnunum şikayetim yok diyor insan gibi kullansa 3 lt yakar
diğer tarafta honda parça sıkıntısı olmaz sanıyorsunuz ama var nasıl mı kendi ilinizde olan serviste olmayan parçalar olabiliyor başka yerden sipariş verip 3 5 gün bekleniyor
ben oturuş tarzı ve motor yapısı nedeniyle sh tarzı italyan çakmalarını sevmiyorum kışın felaket soğuk alıyor farın atından o rüzgar mont un altından ta sırta kadar çıkıyor diz örtüsü olmasına rağmen çok üşütüyor
bu yüzden pcx n max veya spacy activa tarzı tasarım seviyorum sürücü far izasından altta oturacak bacaklar dizler ve belden rüzgar almayacak scooter ın keyfini sürecek

Henüz bayilere gitmedim ancak en mantıklısı Jet 14 200 evo plus olarak geliyor. Symphony ile aynı alt yapıyı kullanıyorsa ticari motor görünümü yerine jet 14 daha mantıklı gibi. Symphony ile jet 14 200 evo arasındaki kasa harici fark birinin 14 inç birinin 16 inç tekerleklerinin olması.
Sıvı soğutmalı olmaması da sorun değil. Kullanacağım günler max 15 km şehir içi kullanacağım. Uzun yol gitmek, artçı ile gezmek, yokuş bayır dağ dere tırmanmak gibi niyetim yok.
Bir önceki jet 14 200 e göre en büyük artısı yakıt dolum yerinin sele altından kaldırılıp ön tarafa alınması.
Şu an kendi kullanım ihtiyaçlarım ve sürüş dinamiğime uygun olarak en mantıklısı Jet 14 200 evo plus alıp, arkaya çanta, öne tur camı, bir çift Michelin lastik taktırıp en az 5-10 sene kullanmak ☺️

Henüz bayilere gitmedim ancak en mantıklısı Jet 14 200 evo plus olarak geliyor. Symphony ile aynı alt yapıyı kullanıyorsa ticari motor görünümü yerine jet 14 daha mantıklı gibi. Symphony ile jet 14 200 evo arasındaki kasa harici fark birinin 14 inç birinin 16 inç tekerleklerinin olması.
Sıvı soğutmalı olmaması da sorun değil. Kullanacağım günler max 15 km şehir içi kullanacağım. Uzun yol gitmek, artçı ile gezmek, yokuş bayır dağ dere tırmanmak gibi niyetim yok.
Bir önceki jet 14 200 e göre en büyük artısı yakıt dolum yerinin sele altından kaldırılıp ön tarafa alınması.
Şu an kendi kullanım ihtiyaçlarım ve sürüş dinamiğime uygun olarak en mantıklısı Jet 14 200 evo plus alıp, arkaya çanta, öne tur camı, bir çift Michelin lastik taktırıp en az 5-10 sene kullanmak ☺️
Sym nin alt yapısını kullanan birçok marka var , mesela Peugeot nun 50 , 125 , 200 cc sukuterleri..

ben 125 cc ve 200 cc Peugeot Tweet i toplam 50.000 km kullandım , şekil şemal Sym den daha yakışıklıdır , Peugeot nun Djanga diye Vespa tarzı bir sukuteri var dizaynı çok güzeldir bir göz at istersen ,

Symphony nin yeni kasasında arka teker 16 dan 14 e düştü , benzin deposu öne alındı , bu sayede sele altı iki misli büyüdü ,

Jet14 200 ü de 20.000 km kullandım , çok seri , müthiş kıvrak bir sukuterdir , tek eksiği sele altı tek kask alıyordu..

Motosikleti
600RR
sh125 iyi güzel de boy 180 üstü ise sıkıntı,o bacaklar kıvrılıyor motorda kambur leylek gibi falan görünüyorsunuz hic rahat gelmemisti bana

sh125 iyi güzel de boy 180 üstü ise sıkıntı,o bacaklar kıvrılıyor motorda kambur leylek gibi falan görünüyorsunuz hic rahat gelmemisti bana
Aslında tam tersi bu tarz sukuterler uzun boylular için daha rahat çünkü sele daha yüksek 🙂
Bendeki Piaggio Medley'de aynı şekil , boyum 1.90 ve 140.000 km dir biniyorum..
Avrupa'da da boy ortalaması yüksektir belkide bu sebeple böyle sukuterler çok satıyor..

Pcx yada Nmax gibi ayak uzatılabilen tünelli tasarımda sele daha alçak ve oraya ben ayağımı hiç sığdıramadım 😬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar