Adasel kardeşim, emeğine sağlık. Yakından takip ettiğim İntruder 250'yi çok güzel anlatmışsınız.
Kafamda artık kalan tek problem; Bu modelin devamının gelmemesi nedeniyle parça problemi olduğunda, sorunun nasıl çözüleceği?
bu bütün motor kullanıcılarının, daha doğrusu 2. el motor almak isteyen tüm motorcuların ortak kaygısı. fakat her geçen gün ülkemizde de motor sayısının artmasıyla firmaların ellerindeki yedek parça stokları da daha fazla güçleniyor. sonuçta motosiklet sektörü hızla büyüyor. tabii ki zamanla her model ya üretimden kalkacak ya da yenilerek üretimine devam edilecektir. bu kaygıyla hareket edersek sıfır bir motor bile almamamız gerekir
bugün hala 1990 model motorlara binen insanlar, motorlarının parçasını nasıl buluyorsa korkma sende bulursun. benim kullandığım motor da üretimden kalktı. ama üretimden kalkması yedek parçası olmayacak anlamına gelmez. firmalar en az 10 yıl boyunca Türkiye'ye getirdikleri motorların yedek parçalarını stoklarında tutmak zorundadır.
Bir de çok önemli bir tavsiye vermek istiyorum. Motorunuz ne marka olursa olsun ucuz olsun diye bulduğunuz her servise götürmeyin. Yetkili servisine götürün. Ben motorumun en basit işini bile yaptırmak için yetkili servise götürürüm. Evet dışarı da daha ucuza yaptırmak varken bir miktar daha pahalı olur ama içim rahat olur. ayrıca sürekli aynı servise gitmek, oradakilerle kişisel ilişkileri de kuvvetlendirir. ilerde büyük bir sıkıntı yaşarsan şayet, o fazladan verdiğin servis paralarının yüzü suyu hürmetine serviste senle daha da yakın ilgilenir ve probleminin çözümü uzun ve problemli bile olsa seni başlarından savmadan senle ilgilenirler.
rüzgarın bol olsun