Kimse bir motosiklet yüzünden birbirini kırmasın, hakan abi yakıt konusunda haklı. Evet ben pazar günü (dün) yaklaşık 340 km yol yaptım tapa gaz da gittim sollama için 5 viteste 120 de yaptım , uğradığım şehir de 15 km sehirici de kullandim ve yakit ortalamam 4.35 lt/100 km anormal bir deger degil belki lakin 250 cc ozelinde cok.
Soyle dusunmek lazim hak ediyor mu bence evet
Guclu gucsüz konusunu da ben söyle aciklik getiriyorum, nakedlarin son hızı racing makinelere göre düşük oluyor(malum rüzgar dinamiği) + motosiklet ağır + konforlu olduğu için gaz tepkisi daha farklı. Bilmem siz de kullanıcı olarak fark etmissinizdir , cukurdan geçerken bariz bir arka amortisör yüzünden güçte dalgalanma ve gücü yansitamama oluyor , hani hız limiti yetiyor. Uzun otoban ve uzun viyadukler için belki sıkıntı olabilir.
Bir de hepimizin kaçırdığı bir nokta var , bu motosiklet aslında 44 bg, gerek saffet ucuncu belirtiyor, gerek fuar yetkilisi arkadaş, gerekse ingiliz forumlarında ingilizce okudum. Euro normlari gereği kisitlanmis bir makine. Çünkü Japonlar arasında her zaman blok olarak en güçlü olan suzuki 250 cc de 24 bg makine mj yapacaktı.
Bu kısım hakan abiye , abi kawa haric bütün Japonlara sahip oldum.
Hondayi marka mentalitesi yüzünden alamayacagim. Adamdan şu renk istiyorum diyorsun iii o yok bu var bunu alırsan olur yoksa satmiyoruz diyor ve benim gibi bir müşteriyi ömür boyu kaybediyor.
Yamaha x max in parçaları için soydu soğana cevirdi.
Suzuki den orjinal on cam aldım. Servis montaj yaparken catlatti , 2 gün sonra aynısını ücretsiz olarak teslim etti , catlakla geziyorum tam kirilinca yenisini takacam

parça fiyatları pahali ama servis (antaly) nazik.
Kawa en ufak bir fikrim yok , ama merak ediyorum.
Ama yine diyorum bundan sonra yeni bir makine alırsam ya suzukinin gsr 750 ya da kawa ern 6 vs düşünüyorum. Dayatmacı olmayan bu iki marka dan birini tercih edeceğim.yani abi soruna gelirsek suzuki ve kawaya duygusal bakıyorum.