herkese merhabalar.
epeydir yoktum çünkü motorla akdeniz gezimdeydim.
Allah'a şükür 3000 küsür kilometre yol yaptık. çorum-ankara-konya-antalya-kemer-olimpos-kaş-kalkan-fethiye-muğla-bodrum-denizli-aydın-afyon-ankara ve çorum.
bu yol boyunca beni hiç üzmedi motorum. güney sahil şeridinin virajlı dağ yollarında artçılı ve yüklü bi şekilde öğle sıcağı altında bile en ufak bi zorlanma emaresi göstermedi. ve çok şükür kaza ya da kaza tehlikesi atlatmadan tatili bitirdim.
gs500k3; geçmiş olsun bu arada. parça fiyatları gerçekten anormal. debriyaj balatası normal ama fren balatası yüksek. yağ ve filtre de o kadar tutamaz, ayrıca gidon topuzuna o kadar para vereceğine çok şık topuzları daha ucusa alabilirsin aksesuarcılardan. fren manetine de sahibinden.com da aratırsan biraz daha ucuza sahip olabilirsin. yine tek sinyale 60 ytl vereceğine micro sinyallerden al bi çift daha şık olur.
bu arada gerçekten gs500 yeni başlayan motoru değil. hatta bence geçiş motoru bile değil. niye derseniz yaptığım bu son yolculuk bana cc yükseltmenin çok gereksiz bi şey olduğu fikrini verdi. 50 hp güç sizi her yere her şekilde ve güvenli bi şekilde götürüyor. uzun yolda dalgınlık vb. gibi nedenlerden kaynaklanacak hataları da affedecek bi hızlanma performansı sunuyor. açıkçası bundan sonraki motorum gsr600 ya da fazer olur diyodum ama şu anki fikrim vazgeçtim. sadece model yükseltip yine 50-55 hp civarında güçlü bi motorla devam edeceğim. hatta sırf bu yüzden cruisera bile dönebilirim. gerçekten üzücü haberleri almak insanı tedirgin ediyor. burda tekrardan Murat Oygur arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
herkese kazasız sürüşler...
a bu arada ekleme yapayım::::
yakıt konusunda benim uzun yol tecrübem:
çorumdan ankaraya gelirken arkadaşımın R6 sıyla birlikte geldik. dolayısıyla onu biraz kovalamam gerekti. tahmin edeceğiniz gibi 140 hp bi motoru kovalamak da bizim gs500 için epey bi kasıntı gerektiriyo

bu kovalamanın maliyeti bana 200 km de 50 YTL yakıt olarak geri döndü

yani eğer 7000 üstü devirlerde kullanırsanız hatta 8000 üstü çok ekonomik bi makine değil.
yolumun daha sonraki kısımlarında iki kişi ve yüklü şekilde ortalama bi kullanımla (120-140 km/h süratlerde, zaman zaman 160 civarı) 200 kilometrede 35 ytl yakıt eksildi full depodan. her 200 km de bi doldurdum depoyu.
ama 90 km/h süratte ne kadar yakar bilmiyorum hiç denemedim

açıkçası uzun yolda 90-100 km/h sürat düzgün bi yolda yetersiz kalıyo asgari 120 km/h seyrediyorum.
diğer bi dip not hava soğutmaya karşı olan ön yargım bu yolculukta son buldu. çünkü motoru kullandığım parkur ve hava sıcaklığında eğer hararet yapmıyosa yağ pompası bozulmadığı müddetçe de yapmaz gibime geliyo. öyle milletin dediği gibi durup dinlendirmek soğutmak gibi bi gereksinim yok. benzin bitene kadar istediğiniz devir bandında gidebilirsiniz. yağ eksiltme dahi yaşamadım.
netici olarak terim tam karşılığı türkçede ne bilmiyorum o yüzden orjinalini yazıyoru gs500 tam anlamıyla reliable bi motosiklet.