Dikkatimi çekti, bu başlıta "motoru aldım" diyen herkes 1-2 mesaj sonra yazmayı kesmiş.

Jagdam hariç. Ben de motoru ondan aldım zaten, bari ben yazayım biraz.
Görsel olarak paylaşımlarım zayıftır ama yazışım guvvatlıdır
Öncelikle şu gösterge mevzusuna değineyim. Orjinal DRZ göstergesi epey sapkın, biz bunu anladık. Şöyle ki, DRZ'lerde hız ve mesafe(tripmetre) ölçümü ön tekerden yapılıyor. Sensör yardımı ile tekerin nekadar döndüğünü hesaplayıp bunu da teker çevresi ile çarpıyor ve aldığı mesafeyi buluyor.
Bunu benim mondialden de biliyorum. Hızı hesaplarken de göstergedeki "zaman" verisine bölüyor ve hız göstergesinde hızı gösteriyor.
Hızı yanlış göstermesi için ya tekerden aldığı ölçümü yanlış hesaplaması lazım yada zamanı yanlış hesaplaması lazım. Eh, 5 TL lik saatler bile zamanı doğru hesaplıyor (günlerce-aylarca), o yüzden ben ön tekerdeki ölçümün doğru olup olmadığını merak ettim.
Sağolsun Jagdam abimiz ben ölçtüm demişti ama ben yine de double-check! diyerekten kendim ölçtüm. Ölçümü de şu şekilde yaptım, mümkün olduğunca düz bir yolda tripmetreyi sıfırlayıp varış nokatsında kaç yazdığına baktım= 96.4 km ölçtüm. Aynı yola G.mapsten baktım 99.4 km diyor.
Yani ~%2 kadar fazla ölçüyor benim göstergem şuanda. Bu da çok mühim bir fark değil, yani aslında 100kmh ile giderken 102 yazıyor kadranda.
Bu işe girmemin sebebi nette birçok DRZnin orjinal gösterge ile +150 kmh gibi hızlara çıkabilmesi (hatta~165 civarı vs,vs,). Ben en fazla 147 görebildim bu motorda, onda da motor devri 10.300 olarak kaydedilmiş. Anlık bir deneme oldu zaten. Ama asıl şaşırdığım bu motorlarda 10.000 devirde kesici olduğu söylenmesiydi. Demekki avrupa modellerinde yok bu kesici.
Ve eklemek istediğim diğer şey ise CBR250 nin yine 165 kmh gibi hızlara çıkabiliyor olmasıyla alakalı. Çok merak ediyordum, benden daha hızlı mı gidiyor bu 250lik diye. Tamam bizim vites oranlarımız vs, çok daha farklı ama birisi ~26hp diğeri ~40hp.
Sonuç olarak yan yana giderken;
DRZ 100kmh - CBR250 111kmh
DRZ 115kmh - CBR250 130kmh
değerlerini gösterdi

yorumu size bırakıyorum.
Bidahaki sefere de şu perf. modifikasyonlarından biraz bahsedicem :king: