DRZ konuşmak güzeldir
Ya benim beklentimin standarttan daha fazla yükseltmek olduğunu sanmıyorum motorun totosunu (zira boyum 1.72 filan, zaten güç bela değiyor ayağım yere, de bunda daha bi rahat değiyor ama istemiyorum

) , daha doğrusu ayarları hali hazırda en yüksekte değil de, kasten biraz alçaltılmış olabilir, zira denediğim baktığım diğer drzler daha yüksekti sanki, daha bir ata biner gibi biniyordum, buna bacağı kaldırıp atıp biniyorum. -ki bu drz arama sürecinde tanıştığım drz-sm sahibi bir arkadaş var -her ne kadar farklı yakalarda da otursak arada akşamları birlikte sürmeyi planladığımız- o da oturunca evet abi çok çöküyor bu, alçak baya benimkinden dedi.
Bu arada seleyi söktük, karburatörde ne var ne yok bilmem ancak sele altında standart deliğimiz duruyor, en azından 3x3 yapılmadığı bariz.
Ancak esas mesele, (çok bölük pörçük anlatıyorsam kusura bakmayın aklıma geldikçe ekliyorum bazı şeyleri, bi de hala böyle bi çocukça drz hevesi heyecanı duruyor üstümde=)) ustama götürdüm motoru, zaten çok didik didik etmesine gerek kalmadı bakar bakmaz -açılmış bu motor- dedi, sıvı contadan vs anlaşılıyormuş, hatta demesine göre cıvata bile farklıymış. Da burada silindire pistona mı dokunuldu egzantirik zinciri mi değişti bilmiyoruz. Seste hiiiç bir sıkıntı yok saat gibi çalışıyor motor /maşallahı var/ ancak silindir aşındıysa ve gömlek çakıldıysa da ses düzgün gelir değil mi? ama motor zorlamaya gelmez vs diye biliyorum? Neyse e napalım silindir basıncını ölçelim dedik kompresyonu vs; servis manualinde motoru çalışma sıcaklığına getirip ölçün dediğinden çalıştırdık motor normal sıcaklıktayken söktük bujiyi bağladık aygıtı, gaz tam açık pozisyonda marşta 138 psi olmalıymış basınç, benim kızda 30 çıktı

(bana sorarsanız iyi de gidiyor motor -ki öteki motorum 650lik er-6n, ona rağmen bunun kalkışını fena bulmuyorum) -- Usta da, bu DRZ sahibi arkadaş da aynısını söyledi, böyle bi çekişi hafif kuvvetsiz geliyor zaten dedi. Neysem bi de yağı ölçtük, toplam 400 km filan yaptım herhalde, yağ ben almadan önce değişmiş söylenilene göre, yağı 250 gr kadar eksik çıktı.
Durumu özetlersek:
-Motor açılmış; ne için açıldığı belli değil (belki masumhane sebeplerdendir -çok mu iyimserim?=)-
-silindir kompresyonu motor sıcakken 30 psi (service manualde 138 psi olamlı diyor)
-motorun çekişi olması gerekenden hafif daha güçsüz deniyor.
-400 -hadi bilemedin 500- kmde 250 gr kadar yağ eksiltimiş. (heh bu arada egzozdan yağ filan atmıyor katiyen.)
-sese egzozdan dumana bilmemneye bakınca hiç bir sorun yok, gerçekten saat gibi son derece sağlıklı çalışıyor motor.
-hani bir fikir verir ise, şase vs herşeyi kız gibi motorun, bi iki yana düşmüş belli grenajlarda az çizik, ama hor kullanılmamış olacak ki grenjlar jantlar vs bayaa tertemiz.
Ustanın yorumu, muhtemelen silindir ister bu motor diyor. DRZli arkadaş -abi valflerden veya subaplardan olabilir sanki- diyor. Herhangi bir yoruma açık mıdır bu konu? Yoksa her türlü napıp edip bu motoru inceleyip bi gelmişini geçmişini kendimiz mi görmeliyiz=)
Zira motora aşığım, hastalıklı da olsa napıp ne edip iyileştirmem gerek
Okuyanların sabrına hayran olmakla birlikte teşekkürlerimi sunuyorum =D