beetle65, senin soruna cevap benim 2 tecrübem onları paylaşayım
bizim kızlar aşırı trafikte dur kalkı hiç sevmezler hele bide yokuşsa
hafiften varyatör sesleri duyabilirsin bu panik yaratmasın motorun garantili bu konu ile alakalı burman yahoo grubu kuran İbrahim arkadaş biraz araştırma yapmış onun adına yazısını eklemek isterim
"Evet Millet,
Amerika'ya giden Suzuki ile Avrupa'ya giden Suzuki parçalar olarak da farklılar. Aynı fabrikalar veya üretim vs değil zannımca. O yüzden orada olan bir sorun burada olmayabiliyor veya tam teris. Bunu belirtmek lazım.
Amam bu sorun orada ve Avrupa'da da olmuş ve bu sesin neden ve nerden geldiği tam belli değil. Bir şekilde çözenler var.
Şöyle ki Amerika'da ve İtalya forumlarında bu sorundan çok bahsetmişler. 2007 modelllerde çok yaşanmış bu sorun. İtalyan Suzuki bu sorunlar artmaya başladığı zaman oturup kafa yormuşlar. Sonunda bu sorunu olan debriyajları modifiye etmeye karar vermişler.
Bu sorunu Amerikan Burgmancılar , Avrupa'dan da özellikle İtalya ve İspanya^dan yaşayanlar mevcut. Debriyaj değiştirmişler. Olmamış, ekte resmini attığımm nesneden kaynakladığına bulmuş bir usta Amerika'da. Servise göre bu bir üretimden kaynaklanan ama aslen pek bir zararı olmayan fakat kullanıcıya rahatsılzık veren bir kendi tabirleriyle ciyaklamak, ötmek manasına gelen "Squeling" problemi.. Düzeltmiş. Ses gitmiş. Ama bir süre sonra tekrar başlamış !!!
Araştırdığıma göre bu sorun özellikle 2004 sonrası çekiş sisteminde yaşanan bir sorun. Zira benim balata da 2005 de bir nedenden ötürü yenilenmişti. İşte bundan sonra sesler gelmeye başlamıştı. Hımmmm!!
Yalnız buraya dikkat!! Suzuki Debriyajlara bakıyor. Bir sorun yok. Cidden yok. Ama tüm şikayetler, yani gelen bu sesler
2004 sonrası balatalar ve özellikle 2007 modellerde.
Sizin anlayacağınız Suzuki Teknik Geliştirme Departmanları bu konuya kafa yormaya başlamışlar. Düşünün 2007 model bir motorsiklet satıyorsunuz. Balatadan veya kayıştan her nerdense ötmeler, sesler geliyor ama yapacak bir şey bulamıyorlar.
İtalyanlar bunu modifiye etmenin yolunu bulmuşlar. İtalyanca bilenler varsa buyrun linki.
http://www.burgman400.it/forum/viewtopic.php?t=5335&postdays=0&postorder=asc&start=0
Bu sesden rahatsız olan arkadaşlar !
Servise şafta iyi bakmalarını söyleyin. Biri de şöyle çözmüş: "I greased the clutch carrier bearing".
Suzukiye göre bu bir kayış sorunu. Niye mi bakın alltaki bilgiye anlarsınız. Bir kayış neden 2 katına çıksın ki 1 yıl model arasıyla?????
2006 belt, part no. 27601-15F10: $74.99
2007 belt, part no. 27601-05H00: $147.35
Gerekirse Türkiye Suzuki'yi arayın. Size allta ingilizce olarak verecğim yazıdan onları haberdar edin. EVET BÖYLE BİR SORUN VAR !! Hatta şu derece bir sorun . İşte size sesin tarifi.
http://yjsa.com/burgie1.aif
Bu sorunun tartışıldığı link:
http://burgmanusa.com/ipw-web/bulle...er=asc&highlight=noise+comes+cvt+belt&start=0
Haydi rastgele...
Ibrahim
İşte bu sorunu İbrahim böyle araştırıp yorumlamıştı. Bu olay benim başıma geldi şu an allaha şükür ara sıra yokluyor.
Bir diğer sorun demiyecem yağınızı kontrol edin özellikle uzun yol kullanımından önce ve sonra onla ilgili bir arkadaş daha teknik olarak yazmıştı bu olayı sorun değil ama yağa dikkat edilmezse hiçde iyi olmayan şeyler olabilir. Ben haftada 1 mutlaka bakarım. Uzun yola çıkmadan önce ve dönüp ilk kullanmamda tekrar bakarım tehlikeli seviyelde yağ değişimime varsa aynı yağdan eklerim yağ değişecek se değiştiririm.
Thai, Burgman üstündeki lastikler çok kötü değil ancak kış şartlarında iş değişiyor hemen moraliniz bozulmasın ben geçen kış kullandım aman hemen değiştireyim hiç demedim 14.000km'de lastik araştırırken michelin pilot serisi ile karşılaştım uygundu önce tedirgin olarak taktım orjinal lastiğinden biraz daha geniş ve yanak daha fazla 1.000km kadar kullandım tavsiye edebilirim bu lastiği viraj dengesi gerçekten değişti onu belirtmek isterim ben frenlerimi kitleyip durmadığım için bilmiyorum burada ki fark nasıl
http://www.michelin.co.jp/news/product/images/Pilot-Sport-SC.jpg[/
IMG][/QUOTE]
2 yil once kisa bir sure bende bu sorunu yasadim....Malum 400 Kavrasi 4000 dev/dak civarinda etkili olurken duruslarda 2400 dev/dak. civarinda ayirmaya basliyor...Kitapciginda da ikaz ettigi uzere uzun sureli yavas kullanim ( ki istemsiz de olsa yarim debriyaj oluyor ) kavrama canaginda asiri isinma ve tabii balatada asintisi koku vs...ses olusuyor.Zarari kavrama canaginin isidan deforme olarak yuvarlakligini micro duzeyde de olsa yitirmesi ve bunun neticesi olarak daha gucsuz bir kavramaya sahip olmak+ daha hizla asinan bir kavramaya sahip olmak....care :Kavrama canagini tornada duzelttirmek (Yucel motor da yaptirtmis idim ) ve kavrama surelerini olabildigince kisa tutmak...Yukaridaki sorunlara ragmen ilk kavrama balatami 21.000 km kullandim ...hemde tamamen sehir ici kullanim soz konusu oldugu halde... :cat:
Yinede sistem olarak cok basarili bulmadigimi ve 650 ye gore hayli sinirli bir tasarima sahip oldugunu dusunuyorum...
Kalin Saglicakla
Yahya Dai